AGFFAN.dk har i dag modtaget denne meddelelse fra fanfraktionen Nýsir Aarhus.

Til aftenens kamp mellem AC Horsens – AGF (d. 29.08.2011), gennemførte Nýsir med flere en ny form for protest imod de forhadte mandagskampe. I erkendelse af, at de tidligere aktioner med 15 minutters stilhed i 1. halvleg, ikke havde haft den ønskede effekt, og i mange medfans øjne var nytteløse, afprøvede vi til aftenens kamp et nyt initiativ.

Med et halvt hundrede små fløjter, forsøgte vi at genere lydbilledet hos de hjemlige tv-seere så meget som overhovedet muligt. Mandagskampene ser vi som et onde for dansk fodbold generelt og AGF i særdeleshed og som en destruktiv faktor for alle der kan lide en fodboldkamp, med engagerede og medlevende fans.

Derfor ser vi det også som en pligt, at forsøge at gøre produktet “Mandagskampe” så værdiløst som overhovedet muligt, samt at råbe vores klub op. Os almindelige tilhængere spiser måske ikke med ved rejebuffeten, men vi er også en del af AGF, og de høje herrer ser stort på vores interesser i øjeblikket! Vi gentager gerne budskabet én gang til, hvis nogen skulle være i tvivl:

Kære bestyrelse. Vi ønsker ikke disse mandagskampe, og vi ser meget gerne, at I gør noget aktivt for at få dem stoppet. Eller i det mindste få en mere ligelig fordeling af disse, klubberne i mellem.

Vi håber, at “fløjteaktionen” kan inspirere andre klubbers fans til at tage kampen op mod mandagskampene og at vores initiativer kan fastholde fokus på problemet og holde liv i debatten. Om fløjteaktionen vender tilbage vil vi evaluere på.

Slutteligt vil vi beklage eventuelle lydgener som vores medfans på tribunen må have oplevet – det var selvsagt ikke jer vi ville ramme med aktionen.

/ Nýsir Aarhus

181 KOMMENTARER

   • Jeg var forhindret. Men ikke fordi det var mandag.
    Jeg sad og var pisse træt af de fløjter. Så det ødelagde en del for mig!

    En dag går det også ud over spillet ved forvirring omkring hvem der fløjter. Det kan koste AGF point. Tænk over det.

     • Ja men tør du satse på det?
      Ligesom Liverpool’s Badebold’s tifoen for nogle år siden.
      Det var også harmløst, men kostede alligevel Liverpool.

      Så tør du satse på at stuntet kan koste AGF? Det vil være den største skandale på fansiden, hvis en klub’s fans skider på at deres aktioner kan koste klubben og derfor forsætter med aktionerne, og det tilsidst bunder i at det går ud over klubben

 1. Jeg synes satme også det er en flok åndsvage fjolser. Hvem helvede er det lige i vil ramme her? Andre fans? Det er sq ikke os der har bestemt der skal være mandagskampe. Fantastisk idioti at forsøge at genere jeres medfans..Tak skal i have….

  • De vil jo gøre sådan at der kom mindre tv seere til vores kampe og hvis der er mindre tv seere får vi ikke så mange kampe. Men ja det var pisse irriterende at høre på på stadion. Fodbold skal opleves live Søndag

  • Flot argumentation at begynde at kalde folk for “åndssvage”, “fjolser” og “idioter”. En gruppe medfans har forsøgt at gøre noget, for at AGF for færre mandagskampe, hvilket vil komme de fleste AGF fans til gode, er man uenig i måden det blev gjort på, kan man argumenterer på en ordentlig måde, i stedet for som et lille skolebarn, at komme med alle de ukvemsord man kan.

   • Det vil ikke komme mig til gode på nogen måde, jeg er i stand til at planlægge så jeg kan komme på stadion når jeg har lyst.

    Det er i øvrigt underligt at der er så mange modstandere af mandagskampe på stadion en mandag, hvis de er så trætte af det kan de da bare blive hjemme.

 2. Jeg bemærkede sgu ikke nogen fløjten ? :s
  Eller er det bare mig ? Det var i hvert fald ikk noget jeg tænkte over på nogen måde…

 3. Slå dog koldt vand i blodet, folkens. Man ville prøve at ramme Viasat, som utvivlsomt får et dårligere produkt når deres seere bliver generet af lyden på stadion og dermed er nødt til at skrue ned for mikrofonen ved AGF fansne, hvilket så gør at det bliver en død affære..

  • Viasat er da ligeglade, de har betalt for at få et produkt leveret på et bestemt tidspunkt og de laver næppe aftalen om i slutningen af kontraktperioden.

   I stedet for at skrue ned for mikrofonen ved fansene kunne de lade være med at opsætte den, jeg vil egentlig også hellere høre hvad trænerne råber til spillerne på banen.

   Dem som er trætte af larmen fra dem som er trætte af mandagkampe bliver vel nærmest nødt til at lave mere støj end mandagskæmperne kan frembringe med fløjter, i min bog ville det være en bedre løsning hvis dem som er imod mandagskampe blev hjemme og så ind i væggen (eller hvad de nu normalt får mandag aften til at gå med).

   Jeg forstår ikke at folk som kalder sig selv fans vil være med til at genere andre medfans.

 4. Man kan også sige at man ville ramme TV-selskaberne. Hvis vi får en mere ligelig fordeling, er du jo ikke forhindret i at komme så ofte.

  / en af idioterne

 5. Og det var så en officiel meddelelse fra gruppen Nysir, der som bekendt har tætte bånd til det højreekstremistiske miljø i Århus. Bravo!!

    • Alle fornuftige mennesker ville vide, at Redox er en venstreekstrimistisk side som altid har gjort alt for at hænge folk ud, men vildt nok at du stoler blindt på det Redox skriver.

    • En god tommelfinger regel er at forholde sig stærkt kritisk overfor, hvad Redox skriver. For det første så er det et stærkt subjektivt medie. For det andet udøver de ulovligheder som computerhacking i forbindelse med deres research. Og for det tredje, så bevæger rapporten, i afsnittet omkring Nysir, sig ud på det konspirations-teoretiske.

     Jeg er selv med Nysir, og har været det fra starten. Jeg kan garantere dig for, at jeg ved langt mere om Nysir og vores “bånd” end du og Redox gør. Så pak dine klamme Redox-baserede påstande sammen og hold dig til emnet, eller bland dig uden om denne diskusion.

     • Jeg er slet ikke i tvivl om at du har en hel del mere praktisk erfaring med miljøet end jeg. At der er forbindelser mellem jer og White Pride anser jeg nu for at være en ret kendt sag. Det behøvede vi sådan set ikke Redox for at fortælle os. Vi kan jo bare se på jeres opførsel til kampene.

     • Du er så stor en ignorant, at det halve kunne være nok. Vi har intet med White Pride at gøre, og igen, så tror jeg vist, at jeg ved bedre end dig, hvem vi har kontakt med, og hvem vi ikke har. Du skal absolut ikke komme her og gøre dig klog på Nysir, når du i den sidste ende ikke aner en skid om os!

 6. At det går ud over andre fans er jo et nødvendigt onde. Hvis man på forhånd er klar over at det bliver en helt ustyrlig støj på vuvuzela niveauet fra VM så tænker nogle jo nok at de ikke gider se lortet. Dermed tvinges man til en af to muligheder. At tage på stadion og se kampen, eller ikke at se den, hvilket vil resultere i at mandagskampe bliver mindre tiltrækkende og dermed forhåbentlig kan fjernes, og jeg kan jo spørge dig Simon. Hvis ikke kampen havde været på en mandag ville du så kunne tage til Horsens og se den pågældende kamp? Hvis svaret er ja så burde du være lige så olm som alle andre tilskuere. At i ikke kan få øje på det store billede her skræmmer mig egentlig lidt…

  • Du overser den 3. mulighed: at skrue ned for lyden. Så slipper man også for at blive irriteret over nogle af de åndfulde ting kommentatorene kan finde på at sige.

   • Eller den fjerde mulighed som er at blive væk fra stadions i irritation over støjen. På stadion kan man jo ikke skruel ned :)

    • Jeg vil da ikke blive væk bare fordi nogle er utilfredse med arrangementet, de kunne finde et andet arrangement som passede dem bedre.

     For at slippe for støjen vil jeg tage min lyddæmpende ørepropper med og bruge dem.

 7. Nu var jeg selv på stadion i går, godt nok på siddepladserne og der var larmen sgu lidt for meget, men jeg respektere det dog.

  Efter at have set/hørt det i fjernsynet så tror jeg dog i kan fløjte herfra og så til 2020 uden at det hjælper.

  Den eneste løsning jeg ser på det er at ramme klubben og ikke Viasat (desværre) Man skal simpelthen lade være med at troppe op til mandagskampen og ikke se den i tv. Dermed mister klubben penge og begynder så at tænke over disse kampe igen, men er der 7-10000 hver gang så rammer det ingen udover tinitus til os fans ;-)

  • Jeg er 100 % enig i, at den bedste løsning vil være helt at blive væk. Men det kan vi jo umuligt få f.eks. hele Speakers Corner med på, da der altid findes personer som insisterer på at troppe op hver gang og bakke spillerne op.

 8. Keep up the good work….!!!!
  Lagde godt mærke til fløjterne og damn de var irriterende, men var desværre grundet skolegang og afstand nødt til at se kampen i fjernsynet. Da dette vil være tilfældet i langt de fleste mandags kampe, byder jeg disse aktioner velkommen. Jeg ville meget hellere stå på stadion og se kampen end se den i fjernsynet!
  Og hvor syntes jeg da at det er en skam at man som medfans bliver kaldt idoter og lignende. Man burde da netop som medfans forstå problematikken i en sag som disse mandags er blevet!
  Gider ikke skrive mere da der er ved at være for meget tøse fnidder blandt mange GF fans…..

 9. Jeg synes det er et fantastisk tiltag!
  Har endnu ikke selv haft mulighed for at komme med til en eneste mandagskamp, da jeg altid arbejder der. Dét i sig selv, er nok til at det er pisse irriterende.

  God stil af Nysir – hold fanen højt og blæs alt hvad i kan i fløjterne!

 10. Hvad er det dog for en egoistisk holdning at have, at sidde og brokke sig over så flot gennemført en aktion, på vegne af hele fankulturen i Danmark, og for den sags skyld i hele Europa. Vi er langt fra den eneste klub der mærker konsekvenserne, af pengenes magt og indflydelse, og lignende aktioner, har fundet sted i hele Europa. At AGFs fanskare må gå forrest herhjemme, handler dels om det fact, at det er os der står for skud mht antallet af mandagskampe, og dermed bliver ramt hårdest, men også netop fordi en fraktion som Nysir har midler at trække på, og derfor kan gøre en indsats som denne. Akkurat som vi tidligere har set Brondby lave anti viasat tifoer mfl flotte aktioner.

  Jeg bliver forarget når folk brokker sig over en lignende aktion. Denne aktionsform blev vel NETOP valgt, fordi den var så skånsom som overhovedet mulig, og samtidig ikke to uskyldige gidsler, eller forvoldte skade. Man har tidligere set lignende aktioner, hvor der har været kastet fyrværkeri på banen, for at få afbrudt kampen. Dette er jeg dog overbevist om vil være en helt forkert måde at proklamere sin utilfredhed på, da denne blot vil avle mere utilfredshed.

  Fløjterne kunne i bedste fald havde afbrudt kampen i et par minutter, hvilket ville havde være nok, til at give det fornødne startskud, til en KÆMPE debat i samtlige store danske medier. Dette lykkedes ikke, men kampen mod mandagskampene, og negligeringen af dansk fankultur og i særdeleshed udebanefans mulighed for at støtte deres hold, fortsætter.

  Jeg så selv kampen i tv, og havde på intet tidspunkt problemer med lydniveauet, det til trods for mine enorme flapører, som vejede i takt med udebaneafsnittets jubel og sang !

  Det her er en kamp for en hel fankultur, en kamp for at flytte én kamp om ugen, så alle udebanefans har en reel mulighed, for at følge deres hold, og samtidig en kamp for at skabe en gylden mellemvej, hvor både økonomi, magt, penge, og tv koncerner, samt glødende og passionerede fodboldfans, alle er tilfredse. Gode tv aftaler med fordele for alle, masser af fodbold i tv, men for ALT i verden også masser af tilskuere på stadions.

  Derfor og herfra en appel til alle medfans, om at bakke op om aktioner mod tiltag der svækker fankulturen, lade egoistiske tanker falde til jorden, og stå sammen for en bedre fremtid for os alle !

  AGF & Imod hverdagskampe !

 11. Ta’ nu lige en dyb indånding .. Jeg er godt nok træt af, (men endnu mere ked af), at folk tror at Nýsir er ude på “skade” andre medfans i denne situation. Der er blot tale om en aktion og en gruppe som prøver på bedst mulig måde at få sat en stopper for disse latterligt mange mandags kampe som vores klub får tildelt.

  Jeg siger ikke, at folk nødvendigvis skal bakke aktionen op, hvis de ikke mener de har lyst til at være en del af den, men det jeg blot søger på fanscenen i Århus er mere gensidig respekt forhinanden – nødvendigvis uden at være 100 % enig i hvad forskellige fans nu gør.

  • Gensidig respekt kan også være ikke at fløjte medfans i hovedet, men lytte til de argumenter som er imod aktioner mod Viasat, der kan skade AGF. I værste fald kan fløjteri føre til, at kampe afbrydes og vi bortdømmes kampen 0-3. Skal den gensidige respekt strækkes så vidt??

 12. Vil også udtrykke min personlige glæde for at der bliver gjort andet – og mere end stilleleg. Stilleleg virker ikke(Det er tid til at prøve noget andet i det mindste) og jeg er er ret sikker på at I kan få endnu flere med til sådan noget fremover! Super aktion!! FEDT at der bliver tænkt nyt i protestaktionen!!!!!!

 13. Jeg vil iøvrigt knytte en bemærkning til snakken omkring fremtidige aktionsformer.

  Det er simpelthen ikke muligt at få alle til at blive væk fra tribunerne, og iøvrigt vil dette kun få viasats seertal til at stige, og så skummer tv koncernerne igen fløden, da de i teorien hellere vil have 10.000 flere seere, end 10.000 medlevende stadiontilskuere.

  Derfor er det vigtigt at aktionerne fortsætter, og bliver mere målrettede. Ikke målrettede mod hverken klubben eller viasat, for de tænker først og fremmest på penge, og så vil det også være skadeligt, hvis man tager uskyldige gidsler under en aktion, men derimod målrettet mod medierne. Afbryde en kamp og skade overskrifter, for derefter at få koncernerne og klubberne i tale, og skabe en dialog med fokus på fans, og de rettigheder alle bør have (at kunne følge sit hold ude og hjemme, uanset om man arbejder til kl 18), og deraf også problematikken med hverdagskampene mm.

  • Du lyder ærlig talt som et medlem af IRA eller lignende. Hvordan vil du afbryde en kamp? Løbe ind på banen (= 10.000 kroner i straf til AGF og livsvarig karantæne til dig). Eller vil du gøre noget alvorligere? Måske noget, der kan føre til fængselsstraf og pointstraf til AGF? De vrede unge mænd hos Nysir, bekymrer mig. Det bliver simpelt hen for fanatisk.

   • Du har vist ikke læst alle mine indlæg i denne tråd, hvor jeg NETOP pointere vigtigheden af, at vi holder os langt fra aktioner som tager gidsler, det kunne være AGF og det kunne være en selv, i form af et uforsætteligt og eller kriminelt forhold. Der er MANGE aktionsformer som er drøftet, og de er ikke farlige, hverken for du eller jeg, eller AGF eller viasat.

    Denne fanatisme taler fankulturens sag. Folk med så gammeldags en retorik, bekymrer mig.

 14. Jeg forstår godt, at der er nogle der ikke er så begejstrede for mandagskampe, men jeg forstår ikke, hvorfor der skal gøres så stort et nummer ud af det???

  Mange af jer var jo i Horsens alligevel? I sætter jer selv over klubben, når i til sæsondebuten i superligaen ikke bakker spillerne op i det første afgørende kvarter. Jeg er helt ærligt pissetræt af at fanscene er blevet så selviscenesættende….hvad er det i tror i ændrer ved at fløjte en kamp i stykker? Det kunne ikke høres på tv, men jeg har hørt fra flere der var dernede at det var et helvede at sidde i nærheden….

  • Langt de fleste jeg har snakket med der så kampen på TV sagde at det var pisse irriterende og noget man sagtens kunne høre, så folk er tilsyneladende uenige med dig.

   Ja, folk var i Horsens, men nu tager det heller ikke mere end en halv times tid at køre fra Århus til ‘Horsens og nogen af os måtte altså også tage en smule tidligere fri fra arbejde, for at nå med og det holder bare ikke i længden.

   Man kan ikke hver mandag tage fri fra arbejde og så stadig være i et godt lys hos chefen. Mandagskampe er og bliver et kæmpe problem for dansk fankultur og derfor mener jeg helt sikkert at det er en stor nødvendighed at gøre et stort nummer ud af det.

   • Kunne sagtens høre det. Men ikke i den grad at det var lyden der generede mig. Men mere det faktum at jeg aldrig vidste om dommeren fløjtede eller om det var en af de hoveder der fløjtede udefor banen.

    Det er set før at folk med fløjter ødelægger spillet på banen. Og det kan sagtens gå ud over AGF. Derfor er jeg imod den del med en fløjte.

    • Jeg hørte det så ikke på tv, men jeg er også bekymret for, at det kan gå ud over spillet på banen. Synes det er ærgerligt, at vi ikke bare kan bakke vores klub op. Mandagskame eller ej.

     PS: Nysir m.fl. kan jo lave en aktion mod mandagskampe på den måde, at de lader være med at møde op til dem. Og naturligvis lader være med at se dem i fjerneren. Fy. Skamme!

  • Folk sætter netop IKKE sig selv over klubben. Folk sætter sig ind i en problematik, som går langt udover kun egen snude. En fyr som står i Horsens og fløjter, kan mangle 10 af sine bedste kammerater, som alle først havde sent fri, og ikke kunne nå til Horsens. Han fløjter i dette tilfælde for sine kammerater. Næste udebanekamp en mandag er måske i Herfølge, og så kan han ikke selv komme afsted, her fløjter han igen, blot for sin egen skæbne, ved at være Viasats gidsel, som ikke kan følge sit eget hold, blot pga. et kampprogram som ikke tilgodeser andre end tv seere ! Er DET at være egoistisk ?

   Jeg så selv kampen i tv, og det kunne høres i 70 ud af 90 minutter med jævne mellemrum, og overdøvede hele stadion, og dermed også samtlige tv seere.

   Hvis du er i tvivl om hvad man vil opnå med lignende aktioner, så læs venligst flere af mine poster længere oppe i tråden, så vil du forstå.

 15. Mig bekendt går Nysir til fodbold på baggrund af fælles interesse og passion for AGF, og det stemningsrelaterede miljø, omkring AGFs fodboldkampe. Hvad enkelte medlemmer laver til daglig rager mig, uanset om enkelte skulle være min politiske mod/medpol, om de samler på LEGO klodser, eller går i grimme jakker.

  Det er mig ydermere bekendt, at redox .dk, er et venstreekstremistisk site, drevet af og for den voldelige autonome fløj, som strategisk forsøger at negligere ENHVER, som nogensinde har (eller for den sags skyld ikke har), siddet på værtshus, gået i klasse, eller handlet over EBAY, med en højreekstremist. Hvor er folks objektivitet ? Ville vi tro på en nazi tosse der linkede at alle fra Galehuset eller Fanklubben var voldelige autonome ? Baah !

  Ud med politiken, ind med virkeligheden og dermed AGF !

 16. drop nu fløjterne det hjælper ikke, jeg vil give Tom ret jeg mener at den bedste mulighed vil være at afbryde en kamp, da det er den eneste rigtige måde folk vil være opmærksom på “Vi” er i mod mandags kampe.

  • .. og det er præcis det alle vi andre også siger !

   Et kvarters boykot af stemning er ikke nok, fløjterne er ikke nok, bannere er ikke nok, derfor skal en kamp afbrydes.

   • Det vil sku da være total idioti at afbryde en kamp.
    Der er nogen der trods alt gør alt hvad de kan. Tager tidligere fri eller skynder sig hjem og til fodbold om mandagen. Det vil sku da være at pisse dem op af ryggen at stoppe en kamp når de har gjort det.

    Tag jer da sammen. Det høre måske hjemme når man er en del af ungdomshusets bruger at gøre sådan noget. Det er jo totalt til grin.

    Er enig om der skal gøre noget, men fløjter er dumt, afbryde en kamp er hul i hovedet.

  • Jeg har stor sympati for de fans, som bruger masser af tid på at rejse Danmark tynd med vores fælles hold. Forstår godt deres frustration over mandagskampe, men derfra og til at ville opnå at kampen bliver afbrudt – der er der alligevel et stykke vej i min verden. lige præcis der synes jeg man overskrider den linie, som hedder hvad er bedst for mig – istedet for hvad er bedst for klubben.

   Ang. fløjterne, så gik det rent igennem i starten af kampen, men senere hen hørte jeg dem ikke specielt tydeligt. Om det skyldes at der blev skruet ned for lyden eller at jeg vænnede mig til dem ved jeg ikke

 17. næste gang dropper viasat mikrofoner over ved vores fans og så lyder det som om AGF ingen støtte får, flot alle i tåber der har startet dette, man skulle tror i var en flok børn fra brøndby

  • Og det ville så lige præcis bare give Viasat et langt dårligere produkt og derfor vil de nødigt gøre dette. Viasat ville ELSKE at vise en kamp i TV, hvor der er totalt knald på lægterne og vise billeder af jublende AGF fans der giver den gas. Hvis de ikke kan det, så bliver kampen heller ikke lige så intens for TV seerne, så hvis dette sker, så er protesten jo egentlig bare gået godt.

  • Det er sku da ligegyldigt hvordan det lyder i tv bare der er fuld gang i den på stadion så spillerne mærker det. Og hold nu op med at kalde med Fans for tåber vi vil alle det bedste for gf og fansne

  • Vi er der sgu da for spillerne og ikke for tv seerne. Du rammer hovedet på sømmet, og hvis det lykkedes at skbae et dårlige tv produkt, er vi kommet et skridt videre..

   • Øh, fløjteri er altså vildt generende for spillere og dommer. Og det kan sagtens komme til at koste klubben bøder, eller det der er værre. Så stik lige fløjten ind ifht. at I gør det for spillernes skyld. Nej, I gør det for jeres egen skyld!!

    • Og nej, fløjteri er IKKE fed stemning på stadion, men vildt generende for jeres medfans, som bare gerne vil bakke op om klubben!

   • Men han understreger også pointen i at de er pisse ligeglade med om de bare skal flytte en mikrofon. De bliver ved med at vise kampene. Det er jo ikke anderledes end at se mange af de 1 divisions kampe der køre. Dem dropper de jo ikke fordi der ikke er så meget stemning i højtalerne.

 18. For det første, så kunne det tydeligt høres på tv. Mange har i hvert fald brokket sig over det.

  For det andet, hvis kampen havde været på sjælland, kunne vi ikke sende folk afsted. 1. fordi vi skal køre tidligt for at nå kampstart. 2. fordi at vi først er hjemme ved 1 tiden og folk skal op og på arbejde og i skole.

  For det tredje, så er alle dem der brokker sig i de forskellige debatter omkring protestaktionen, folk der har set kampen på tv og med garanti ikke er på stadion mere end 2 – 4 gange om året

  • ‘For det tredje, så er alle dem der brokker sig i de forskellige debatter omkring protestaktionen, folk der har set kampen på tv og med garanti ikke er på stadion mere end 2 – 4 gange om året’
   Kom nu ned fra den høje hest – Den debatform er mindst lige så ødelæggende for et samarbejde fans imellem, som folk der længere oppe kalde de personer, som deltog i protesten for tumber og idioter

  • Tja.. Jeg brokker mig over mange af de holdninger “mod mandags kampe” folket har.
   Men dermed ikke sagt at jeg selv er for Mandags kampe. Jeg er glad for der bliver gjort og prøvet noget. Synes bare det er de forkerte ting. Men er ved at blive overbevist om at det ikke bliver ændret. Man må jo se realistisk på det.

   Jeg kommer på stadion til 90% af deres kampe. Og før han var jeg også med på 75% af udebane turene. Men der er nu ting der gør at jeg må nøjes med hjemmekampene og en ude kamp her og der. Så det med at vi ikke er på stadion fordi vi brokker os kan du godt droppe.

 19. Syntes bestemt at denne ide er bedre end de 15 min boykot.kan ikke selv komme til mandags kampe på udebane pga arbejde og familie.men skal der fløjtes til næste hjemme mandagskamp ja så er jeg med på den..det er enten dette eller blive væk og lade være med at tænde for fjernsynet om mandagen.

  • Korrekt. Men nu er der jo også andre tv-seere end AGF og modstanderholdets fans, og hvis vi kan få jaget dem væk, så er det en god start. Hvis jeg sad og så en kamp mellem OB og AaB, og der var sådan en irriterende baggrundsstøj, skal jeg ikke udelukket, at jeg havde skiftet over på Discovery Channel, eller hvor man nu lige finder en bedre underholdning ;)

    • Hvis du får brug for ørepropper pga fløjterne, hvilken effekt tror du så det vil have på de folk, som befinder sig på stadion.
     Kunne forestille mig at en del vil gå hjem – og hvor tror du så de ser kampen næste gang – nemlig ja. På tv = vinderen Viasat

     • Var det egentlig ikke dig, der var foretaler for, at der skulle støjes så meget, at tv-produktet blev dårligere?

     • Jo og som du også ser længere oppe, så har jeg også stor sympati med protesten.

      Men har først lige indset bagsiden ved medaljen vha agf-styrers indlæg

     • Hvis folk ikke gider møde op til kampene pga. fløjtelarm, så vil jeg da netop mene at det har virket. For klubben kan jo ikke acceptere at der ikke kommer nok på stadion, ergo vil de gå ind i kampen for færre mandagskampe.

     • Christian, hvis folk ikke kommer på stadion, men bliver hjemme og ser den i tv, så har vi intet vundet – det giver bare flere seere til tv2sport.
      Den her er vi nødt til at gennemtænke en gang mere

     • Salling: Jeg tror virkelig du tager fejl. Du har ret i at TV-selskabet bliver glad, fordi de får flere seere. Men klubben bliver bestemt ikke glad, fordi de mister mange tusinde pga. manglende tilskuere. Dermed vil klubben gå ind i kampen imod mandagskampe.

     • Vi er da enige i at klubben vil blive ramt af det, men er vi ikke også enige i at det var meningen at det skulle ramme tv stationen og ikke klubben?

 20. Det genere ikke på tv. De skruer bare ned for lyden. Lagde kun mærke til det enkelte gange, men ikke som støj. Kendte ikke til aktionen før nu. Synes det er sjovt, men ikke med ønsket virkning i stuen, nok kun for dem på stadion.

 21. Vi må erkende at mandagskampene nok er kommet for at blive. Jeg synes vi mere skal fokusere på fordelingen af mandagskampene – hvor der jo har været en klar skævridning.

  Vi ved jo også alle godt hvad det næste er – fredagskampen – som jo nok ender med at blive lige så forhadte. Det er en tendens vi kan se i hele Europa, og det må vi leve med, så længe vi lader os styre af komercielle interesser.

  • Du rammer hovedet på sømmet. Vi kan ikke undgå dem, men vi bliver nød til at vise vores ultifredshed. Bannere gav ikke den ønskede virkning, så nu må vi forsøge med andre tiltag. Har folk ideer til en protestform, er de mere end velkomne til at komme med den til Nýsir.

 22. Jeg synes det er et godt initiativ. Det, kombineret med nogle særlige mandagssange mod Viasat tror jeg kunne være interessant, særligt på næste mandag hvor der er hjemmekamp. AGFs fanscene er en af de få der er stor nok til at stjæle lydbilledet uanset om vi er ude eller hjemme, og det kunne måske være interessant hvis man kunne kontakte fangrupperinger fra OB, FCM og AaB, der helt sikkert også kommer til at lide under disse forfærdelige TV-tidspunkter.

  • Tænkte faktisk det samme igår under sid ned stå op, da der blev sunget VI HADER VIASAT. Vi skal have lavet en mandags sang med knald på.

   • Det er en rigtigt god idé med en stå-op-sid-ned sang. Og helt genialt hvis det kan koordineres med modstandernes fans, men det er nok for meget at forlange…

 23. Mandags kampe er ødelæggende for den medrejsende danske fankultur specielt når vi kommer til kampe der skal spilles mere end en time væk fra Aarhus. Fælles turene lider langsomt døden, da fans enten selv kører afsted til kampene eller vælger at se kampen derhjemme. Det sidste vil typisk være tilfældet når vi bevæger os mere end en time væk fra Aarhus.

  Det er måske på tide, at vi fans melder klart ud, at målet IKKE er at afskaffe mandags kampene, men derimod at sørge for en mere lige fordeling af disse klubberne imellem, eventuelt ved at man indfører et maksimum antal kampe pr. klub. Den nye aftale skal vist nok fornyes i 2012 og kun ved fortsat, at gøre opmærksom på problemet kan vi gøre os håb om, at klubberne / divisions foreningen vil sætte dette som et punkt på dagsordenen når Tv aftalen skal forhandles.

  Når dette så er sagt så er vi også nødt til at spørge om vi efterhånden er de eneste der kæmper denne kamp. Hvem og hvornår har andre klubbers fans gjort noget – også på hjemmebane – i solidaritet med os ?

  Endelig fristes jeg til at sige – kom der et nyt initiativ – og det var tiltrængt. Men der er tre spørgsmål jeg gerne vil rejse i denne forbindelse:

  – De folk jeg har talt med – både dem der så den på Tv og folk der sad andetsteds på stadion –
  forstår ikke hvordan fløjterne skal hjælpe i kampen mod mandags kampe. Måske man ganske enkelt ikke er gode nok til at få budskabet ud så Hr. og Fru Danmark kan forstå det ?

  Lyd chikane er måske det rigtige, men jeg er fløjterne ? Jeg så at Håland signalerede at det skulle stoppes. Dommerfløjter kan have indflydelse på spillet og dermed mener jeg ikke dommerfløjter er det rigtige – men hvad er så ?

  Hvis man fortsætter med fløjterne bliver det også udvandet ligesom de 15 minutters stilhed. Hvad er så næste skridt ? Fælles boykot af bodsalget ved mandags kampe ? Vu Vu zela, som er forbudt ? Helt eller delvis udeblivelse fra kampe ? …… ?

  Jeg har overhovedet ingen forståelse for argumentet om, at det kan være et mål, at få stoppet en kamp. Skulle en dommer vælge at aflyse en kamp så vil det helt sikkert skabe debat, men jeg kan frygte at DBU vil sende regningen til AGF under dække af reglerne om objektivt udebanesvar. Derudover kan jeg frygte, at det vil være et gigantisk selvmål af dimensioner i kampen mod mandags kampe.

  • Jeg er meget enig i mange af dine synspunkter, og jeg kan sagtens forstå de problemer og spørgsmål du sætter fokus på.

   Nu er jeg selv en del af Nýsir, og jeg har i samarbejde med forskellige fans fra fraktioner lign. Nýsir, fra andre klubber, forsøgt at stable noget på benene, på tværs af klubberne. Det projekt er dog gået i stå af forskellige årsager. Dels fordi de største fanbaser (København og Brøndby) ikke er ramt af mandagskampe, og derfor ikke har lagt specielt meget energi i projektet, og dels fordi der har manglet opbakning fra de officielle fanklubber.

   Det kan godt være at vores protester indtil nu, ikke har flyttet ret meget hos ledelsen, men de har i den grad skabt debat blandt vores medfans, og det er et stort skridt på vejen! Jo flere der tager stilling til den problemstilling vi ser, jo flere kan vi få med på vores protester. Personligt tror jeg vi vil kunne formå mere end vi tror, bare hele fanscenen i Århus står sammen om projektet. Det vil kræve at fanklubben, Galehuset og vi fra Nýsir, arbejder sammen, og sammen får fundet en passende protestform, som vi kan få hele fanscenen med på.

   Vi forsøger ikke at provokerer vores medfans, vi vil bare utrolig gerne, slippe for at sende halvtfyldte busser afsted til halvdelen af udebanekampene, det går hårdt udover økonomien, og det rammer i den grad AGF.

   (For en god ordens skyld må jeg hellere lige tilføje, at jeg taler som enkelt person, og ikke på vegne af Nýsir)

   • Det eneste denne aktion gør er at splitte fansene, en del vil bevidst og med vilje genere andre medfans og en del vil bare se noget bold på stadion.

    Dem som går på stadion for at se bold vil sandsynligvis ikke blive ved med at acceptere den anden gruppe og det vil sandsynligvis føre til nogle uheldige optrin når nogle tilskuere har fået lidt for meget at drikke og vil tale et par borgerlige ord med de aktionerende personer.

    Men til gengæld vil pressedækningen nok være god og så er alle vel glade når AGF fans kan fremstilles som afstumpede voldsbøller der slår på hinanden på grund af en fodboldkamp.

    • PVM: Jeg oplever ikke den store splittelse blandt de fans som er med på fælles turene rundt i landet uanset om de kommer fra Nysir, Galehuset eller fanklubben. Mandags kampe rammer netop denne gruppe mennesker som dyrker og elsker det fællesskab der opstår på disse ture. Derudover rammes grupperingerne på tegnebogen.

 24. Jeg må indrømme i piver en hel del… Jeg måtte høre kampen i radioen, og jeg lagde sgu ikke specielt mærke til de fløjter i snakker om. Jeg ved ikke om P3 stadig har deres vuvuzela-filter slået til.

  Men Nysir er nu lidt irriterende engang i mellem. Hvorfor ikke forsøge at lave noget der får en noget bredere opbakning. Skid hul i AFA de vil intet, men der må sgu da være en del andre der er med på en aktion som ikke SKADER AGF!!! fat det nu at det kan koste klubben penge noget af det kaos i skaber. BLA. jeres røg og lys kampanger!!

  • Du er mere end velkommen til at komme med et vanvittigt lækkert forslag, som ALLE AGF fans er med på, som skaber massiv presseomtale, som er fuldt ud lovligt og som ikke skader AGF. Jeg kan umiddelbart ikke selv komme i tanke om noget der kunne være muligt.

   • Citerer lige Henrik A ovenfor:


    Henrik A (Svar) 30/08/2011 – 20:15:56

    Tænkte faktisk det samme igår under sid ned stå op, da der blev sunget VI HADER VIASAT. Vi skal have lavet en mandags sang med knald på.

    Her er der tale om et konstruktivt forslag med stor effekt (stå-op-sig-ned) går ofte nogenlunde igennem på fjerneren. Og det vil jeg mene, at alle medrejsende fans kan deltage i, uden at det går ud over klubben eller medfans trommehinder.

 25. Mig bekendt har det ikke skabt nogen som helst omtale i pressen? Det eneste det har gjort er at irritere AGF-fans.

  For i øvrigt så hader jeg når man ser ned på de fans der ikke tager med til udebanekampe – og dem så ikke synger på stadion. De er lige så vigtige som dem der synger!

  • Enig i at de er lige så vigtige (læs: lige så vigtige). Derfor hader jeg også, når folk ser ned på dem, der gør en aktiv indsats for at få bedre forhold for os fans.

   • Yalle
    Hvorfor skal denne gruppe så omvendt tage dem som ikke sympatiserer med synspunkter/handlingerne/metoder/hemmelighedskræmmeriet som gidsler?

     • Lad mig gætte på Nysirs notoriske lukkethed for at inddrage andre fans/være åbne om aktioner?

      Dette hemmelighedskræmmeri er nok netop en af grundene til, at budskaberne ofte kommer så dårligt igennem, at de slet ikke opfanges af Fru. og mest Hr. Danmark (dem der med glæde ser fodbold på Viasat mandag aften). OG at de skaber splid ml. GF’s store fanskare, hvoraf mange tager til både hjemme- og udekampe på lørdage, søndage og mandage med ønsket om bare at bakke deres hjertekære klub op: AGF

  • Det er da noget vrøvl. Alle er AGF fans, ja. Men en person der sidder derhjemme og ser kampene en gang i mellem er altså ikke lige så vigtig, hverken visuelt, vokalt eller økonomisk, som en der tager rundt i hele landet, og bakker sit land op på godt og ondt. Og det er jo netop dem i førstnævnte kategori der sidder og brokker sig over andres(sidstnævnte kategori) opførsel på stadion. Disse mennesker kan jeg simpelthen ikke tage mig af.

   • Og der skulle selvfølgelig stå “klub” og ikke “land”, jeg har vist Danmark – Norge kampen for meget i hovedet.

   • Var egentlig også det jeg mente, eftersom jeg problemstillingen ofte handler om, hvem der mener, de har patent på at kalde sig AGF fans. Bare forkert valgt ord. For selvfølgelig kan en person, der aldrig er på stadion, på ingen måder være lige så vigtig som dem, der hele tiden kommer. Det er naturligt.

   • Jeg er dybt uenig med både Yalle og Christian36. Det er utroligt få udekampe jeg tager til,og ved hjemmekampe sidder jeg ikke i speakers, men et sted på langsiden.
    Men intet af dette gør mig til mindre fan end jer, eller betyder jeg går mindre op i klubben. Jeg tjecker AGFfan.dk hver dag. Om udbyttet er 0, 1 eller 3 point påvirker mit humør næste dag.
    Bottom line: Jeg er stor gf-fan, og ser nærmest alle udekampe på tv – også mandagskampe. Hvordan kan I mene, at I har ret til at forsøge at ødelægge denne oplevelse?

    ps: ift hvor vigtige forskellige fans er for klubben, så tænk på alle tv-pengene… de kommer fra sådan nogen som mig. Tænk på sponsorkroner, de kommer fra TV-eksponering. Ift klubben er jeg bestemt ikke betydningsløs.

    • JEG siger ihvertfald ikke, at du er mindre AGF fan end os andre. Og eftersom du er at finde på hjemmebane, er du også lige så økonomisk vigtig som os stemningsskabere.

     Det vi siger er, at folk som aldrig tager på udebane, og måske kun er på stadion til de sjove kampe umuligt kan være lige så vigtige som os, der er der hver gang.

     Men lad os nu bare droppe den her debat om, hvem der er større AGF fan end andre.

     • Jeg er enig i at droppe debatten om hvem der er den største fan, mener heller ikke det er særligt interessant.
      Men det er vigtigt at huske på, at de som følger med på TV, dvs dem som disse aktioner egentlig gerne skal skræmme væk fra skærmen, faktisk er folk som holder med GF – medfans.
      Ved at lave aktioner der skal gøre deres oplevelse mindre, er det reelt en anden form for GF-tilhængere man er ude efter..

      (personlig note: er selv imod mandagskampe, men mener ikke aktioner der forringer TV-oplevelsen er i orden)

 26. Hvorfor ikke bare være glad for at det er muligt at se flere Superligakampe om ugen end dengang alle kampene blev spillet søndag kl. 15? Istedet for at forsøge genere seerne (hvilket ikke lykkedes) så forsøg da at skabe en dialog, hvor i kan argumentere for at fordelingen af mandagskampene er skæv og rammer AGF hårdest. Alt andet lige har resultatet af flere tv-kampe været særdeles positivt, da spillet på banen er blevet forbedret markant.

  • “Hvorfor ikke bare være glad for at det er muligt at se flere Superligakampe om ugen end dengang alle kampene blev spillet søndag kl. 15?”

   Hvorfor være glad for det?

   “Istedet for at forsøge genere seerne (hvilket ikke lykkedes) så forsøg da at skabe en dialog, hvor i kan argumentere for at fordelingen af mandagskampene er skæv og rammer AGF hårdest.”

   Det virkede rigtig godt. Hvilket tydeligt kan aflæses på folks raseri herinde og på Mtac. Dialog kan ikke bruges i denne sag, eftersom de høje herre vægter penge langt højere end vores støtte.

   “Alt andet lige har resultatet af flere tv-kampe været særdeles positivt, da spillet på banen er blevet forbedret markant.”

   Hvad fanden snakker du om?!? Vi har lige spillet i 1. division.

   • 1. Du ser vel Superliga fordi det er underholdende ik. Jo større tidsmæssigt spredning des mere underholdning får du.

    2. Selvfølgelig vægter en virksomhed penge højt, og at forsøge at sabbotere deres kampe virker da slet ikke. I skal sku ikke forvente at nogen danser efter jeres fløjte, når i opfører jer som børn. Hvorfor igrunden det store had til mandagskampene? Hvor mange (få) kampe vil det være acceptabelt at der spilles om mandagen? Hvad med lørdagskampene? Har i også noget imod de tidlige kampe?

    Dialog er sku den eneste vej frem, hvis man vil tages alvorligt. Istedet for bare at være sure så sæt jer da ned og find ud af hvad der kan gøre jer glade.

    3. Ja og vi har spillet bedre fodbold i 1. Division end sidst vi fik medaljer. De andre hold har blot flyttet sig mere end os. Gunnar lind spillede for fanden på holdet engang. Manden kunne jo ikke tage 3 på højre elller løbe med bolden langs sidelinien.

 27. Var i Horsens i mandags og måtte høre på “fløjteriet”. Min første tanke var at det var da røvirriterende at høre på, dernæst tænkte jeg: Hvis man er så meget imod mandagskampe så støt Århus Fremad/Brabrand/Skovbakken/Viby eller andre hold der kun spiller i weekenden og lad så de rigtige AGF-fans støtte AGF uanset hvor og hvornår de spiller…..

  • Haha, det er jo en smugle svært at skifte klub, når man kun har følelser for en klub!!! Dernæst vil jeg rigtig gerne høre hvordan man er “rigtig fan”?

  • Det er jo netop det er der irretrerende, at vi ikke kan støtte dem da folk skal tidligt op på arbejde eller i skole; det er jo derfor vi som fans prøver og gøre noget ved det; Vil du ikke hellere se en hel række tilhængere fra AGF på udebane en søndag eller lørdag eftermiddag, end at se få tilhængere fra agf en mandags aften?

 28. Da det er en bemærkning fra mig omkring brug af vuvuzelaer, som ligner idégrundlaget til denne protest, så vil jeg hermed opfordre til at stoppe den hurtigst muligt.
  Ikke fordi det er irriterende at høre på, men ‘planen’ har en ulempe, som ikke er blevet tænkt igennem.
  Hvis larmen fortsætter, så vil det i sidste ende formentlig betyde at flere bliver hjemme og ser kampen i tv. Dette vil ikke få positiv indflydelse på antallet af mandagskampe tvært imod

  • Men det ville sådan set kun være godt hvis folk blev så irriterede over det, at de blev hjemme, for så bliver klubben ramt økonomisk og Viasat får en lorte udsendelse og det tror jeg ikke på at nogen af parterne er interesserede i og derfor vil de højst sandsynligt gøre sit for at finde en fornuftig løsning. Om fløjteriet skal fortsætte fremover er uvist, men nu må vi se.

   • Hvem siger at de ikke allerede er igang med at finde en løsning på problemet.
    I det interview der var har med Jan Christensen, der siger han at han sagtens kan forstå vores frustration, men at han ikke kan udtale sig omkring de forhandlinger, som er igang

    • Ja… Med andre ord: Han forstår vores frustration men der vil desværre ikke blive gjort noget. Jan C har haft sin chance og nu skal der lægges kæmpe pres på AGF og Viasat her op til den næste TV aftale der skal på plads.

     • Det er så din tolkning af hvad han sagde. Han sagde bare at han ikke kunne udtale sig om forhandlingerne som var igang ikke andet

 29. Undskyld, men med dette tiltag, er det så ikke lettere at se kampen i tv på mute, end at møde op på et stadion fyldt med larm fra irriterende fløjter? … Og derved har aktionen den modsatte effekt?

  • præcis det jeg mente.
   Forstår godt folk er trætte af mandagskampe, men dette er ikke vejen.
   Dialog med klubben, som iøvrigt allerede har givet udtryk for at den forstår tilskuernes frustrationer, må være vejen frem

 30. Hvem er vigtigst? Mig som fan eller AGF?

  Det er egentlig et retorisk spørgsmål, men jeg besvarer det alligevel med min mening: Ingen over klubben. Det gælder spillere, ledere OG fans. Hvis mandagskampe er i AGF’s interesse, er det også i min.

  Klubben ved allerede, hvad vi fans synes om mandagskampe (jeg har personligt grundet eliteidræt ikke kunnet se mandagskampe hverken på stadion eller tv). De tager det helt sikkert med i deres overvejelser. Det har de tidligere meldt ud.

  Men ingen over klubben, og derfor kan jeg ikke støtte 15 minutters stilhed. Jeg kan ikke støtte en fløjteaktion og jeg kan slet ikke støtte forsøg på at stoppe en fodboldkamp. Det giver minimum bøde til klubben. Hvis der kan laves noget humoristisk og ikke skadeligt for AGF, så er jeg med: Skriv “vi hader mandagskampe” på græsset eller noget lignende. Men for guds skyld lad da være med at gøre noget, der straffer vores elskede klub.

  • Så hvis du stemmer Venstre og ALTID har stemt Venstre, og de så kommer med et lovforslag der vil sætte sig på gaden uden job, så stemmer du stadig Venstre ?

   Get the picture ?

   • Jeg forstår, hvad du mener, men det passer bare overhovedet ikke på denne situation. Mit forhold til AGF kan på ingen måde sammenlignes med politiske partier. Håbløs analogi…

 31. Kim S, Ok jeg kan sagtens argumentere mere sagligt hvis du vil have det på den måde.
  Du forholder dig kun til mine ukvemsord og ikke til det andet indhold.
  Hvordan er det lige man mener at det gavner sin sag at genere alle Agf-fans der sidder og ser kampen på tv.
  Det er sq da så usolidarisk som noget kan være. ½-delen af tv-seerne er højest sandsynligt OGSÅ imod mandagskampe. Men lad os da endeligt genere så mange som muligt? Jeg kan sagtens lave sammeligningen til hooligans der går til fodbold for at slås.
  Nogen der har en dansk ordbog, så slå lige “fan” op. Vil gætte på der står noget om: En person der bakker sit hold op i medgang og modgang – Prøv at fokuser på det!
  Hvis de her (nu bruger jeg ordet igen) fjolser vil gøre noget, så gør det et sted det har gavn eller nytte, dvs divisonsforeningen der laver tv-aftaler eller tv-stationerne der sender kampene. Og lad de uskyldige være!

 32. Jo, jeg støtter mit hold i medgang og modgang, vil jeg da selv mene. Hvis der dog er noget, som der skal kæmpes for i det større billed, før at jer på længere sigt kan følge mit hold på ordentlig vis, så vil jeg klart vise mine utilfredshed! Også hvis det fx indebærer at boycutte, udeblive fra kampene, hvis det er det der skal til. Jeg følger mit hold på hjemme og udebane, føler jeg gør så meget for klubben, derfor synes jeg vi skal forholde os kritisk til tiltag som forværrer forholdene til fans.

  Som der blev skrevet så smukt i bloggen omkring i moderne fodbold, så hvis vi accepterer disse mandagskampe, vil der komme tirsdagskampe osv osv.

 33. Christian, det forstår jeg udemærket, men at lave en kampagne, som kun generer medfans hjælper da ingen steder, der sidder garanteret ledere diverse steder og griner højlydt af os, galehuset tager livet af sig selv`?

 34. Hvordan mener du at det genere medfans ? Jeg læser blandt andet her i tråden, at flere brugere brokker sig over støjniveauet på stadion !! NU må jeg le !! Hvis folk ikke kan tåle stemning/fløjten/sang/råben, så skal de vist overveje, om de har valgt den rette sport at følge. Selvfølgelig skal der være vanvittig stemning, og selvfølgelig skal fløjteaktionen prøves af. Hvis det havde skudt debatten om mandagskampene igang på højeste plan, så havde det været fantastisk. Det skete ikke, men det var et statement i sig selv, og i og med at folk lader sig provokere, er målet delvist nået. Ikke fordi vi som fans vil provokere, men fordi vi vil opnå en dialog, og den er blevet afvist adskillige gange, så nu skal lignende midler altså i brug. At der så er nogle der ikke kan sætte en så uendeligt vigtig dagsorden højere end dem selv, usselt.

  Det er mig fuldstændig ubegribeligt, hvordan man kan være så egoistisk, at man hellere vil sidde og pive og brokke sig fordi man synes lydniveauet var slemt til én kamp, istedet for at bakke op om en aktion, som tjener ALLE fans.

  Direktionen og koncernerne griner ikke mere end os. De kender problemstillingen, og nu er de bekendt med, at vi ikke lader stå til. Vi er deres målgruppe, og når målgruppen ændre kurs, så SKAL udbyder følge efter.

  AGF !

  • det er meget fint at du retorisk forsøger at flette fløjten sammen med stemning/sang/råben. Men helt ærligt – det er jo useriøst?

  • Direktionen tog modstanden mod mandagskampe seriøst for laaang tid siden.

   Jeg tror dog ikke, Viasat bøjer sig for “terroraktioner”…

  • Du mener ikke det er egoistik at genere alle tv-seerene, hvoraf de fleste sikkert er Agf fans? Støjniveauet generelt er jeg sq ligeglad med, men man troede gang på gang at det var en dommerfløjte. Dødbelastende. Og sagen har sq da KUN skabt debat mellem Agf-fans. Som jeg nævner tidligere er det eneste folkene bag disse aftaler gør er sq da at grine ad jer.

 35. JØSSES!!! Det var da en enorm omgang af ubegavede kommentarer! Altså alle jer der er så meget imod mandagskampe, i er jo vanvittige at høre på! Måden i sætter jer selv langt over klubben, er forkastelig! Find jer da et andet job der passer bedre ind i kampprogrammet, det er jo heller ikke alle der kan søndag kl.15?!

  Afbryde kampe? Den lader vi bare stå alene og håber i kan se hvor vanvittigt det er meldt!

  CT@ Du siger man er egoistisk hvis man ikke støtter jeres sag- come on, i trækker bare noget ned over hovedet på alle. De eneste der piver er jo for pokker jer!

  Det irriterer mig helt grænseløst at i er så ubegavede at i formår at få så stor splittelse, i stedet for at samle folk om problemet først, i stedet for at trække projekter ned over folk hver mandag!

 36. Jeg sad og så kampen på tv (ja, på tv!) og tænkte at holder den horsens-fans ikke snart kæft med sin fløjten som ødelægger kampen. Så ja jeg troede kun der var én med en fløjte og at han bestemt måtte komme fra horsens for at opføre sig så åndsvagt.

  Hvis i virkelig magtede noget og ville gøre noget for fan-kulturen, så fik i jo samlet alle superligaens fans i et fælles statement mod mandagskampe – i stedet for disse ligegyldige og håbløse aktioner, hvor i sætter jer selv over klubben.

  Vil i virkelig acceptere at AGF bliver taberdømt i jeres “sags” tjeneste?

  I så fald er det ikke kærlighed til klubben som driver jer…

  • Jamen kære Henrik, så er du da velkommen til at komme med en løsning.

   Som der er skrevet længere oppe, har der været forskelligt “samarbejde” på tværs af klubber og fraktioner, men det er bare ikke bredt nok. Vi er nødt til at have de officielle fanklubber med, og det kræver sin tid, da ikke alle derfra gider at stille sig kritisk over for problematikken med mandagskampe, så længe de selv bare kan se kampen i tv/på stadion.

   Men rigtig rart at se at det denne gang, har været et bredere flertal for aktionen.

   Alle jer der sidder og ser kampene hjemme i stuerne, og måske lige komme en tur forbi Stadion Allé, når den hedder Brøndby/FCK hjemme. I har intet grundlag for at stille jer kritisk over for de fans som rent faktisk kæmper for andre medfans, der prøver at skabe nogle bedre og nemmere rammer for fremtiden.

   Hvor ville jeg dog ønske at man kunne se ud over egen næsetip, og at folk kunne stå sammen, men det er jo Aarhus…

   • Hvor ville jeg dog ønske at man kunne se ud over egen næsetip

    Ja mon ikke det var en god ide at i begyndte og kigge ud over jeres egen næsetip NYSIR. I har formået at splittet støtten til AGF, i kunne passende tage næste skridt og holde jer væk fra alle AGF kampe anno 2011/2012 tror ærlig talt ikke der er så mange der kommer til at savne jer, hvis i ikke er der er andre der kan lave larm og ikke ravage.

    OG pak nu den overlegende holdning væk med at i kæmper for jeres medfans, for det gør i sq ikke med det her pis, i kæmper for jer selv og for opmærksomhed som i tydeligvis ikke har haft meget af siden folkeskolen.

    I starten støttede jeg om omkring jeres mandags initiativ men i er gået langt over stregen, og har sat jer selv milevidt over klubben, fatter i ikke at det fløjteri kun gik ud over staklerne på stadion, da folk hjemme i stuerne kunne mute eller vente på at viasat skrue ned for mikrofonen nede ved jer (som de gjorde)

    • Jeg forstår virkelig ikke hvorfor du kan påstå at vi kun gør det for os selv. Hvis AGF fx. spiller på fyn eller sjælland en mandag aften, vil LANGT de fleste af dem der normalt tager med på udebaneture, for at se AGF, være forhindret i dette. Samtlige fan busser vil køre med underskud, og det vil blive en udgift for de forskellige fangrupper. Vi i Nýsir har derfor valgt, at forsøge at råbe klubben og vores medfans op, for at vi sammen kan gøre en indsats for at gøre noget ved udviklingen. Vi ved udemærket godt, at vi ikke kan fjerne mandagskampe, men vi håber og tror på, at vi kan råbe ledelsen op, så den næste tv aftale, indeholder kvoter for hvor mange mandagskampe hver klub må have.

     Vi gør ikke det her, fordi vi synes det er pisse fedt. Vi gør det fordi vi mener det er nødvendigt, for at AGF fremover kan have en masse fans i ryggen på udebane. Fanklubben har også udtalt at de er trætte af mandagskampene, og de har også været med til at boycutte stemningen, fordi det er et problem for os fans!

     At vores lille fløjteprotest så ikke falder i god jord hos alle, vidste vi godt på forhånd. Men vi vidste også, at mange vil synes det var en god måde, at skabe opmærksomhed. Problemet er bare, at det er nok så nemt at sidde ved sin computer og kritisterer folk, man i bund og grund kender, fremfor at komme med noget konstruktiv kritik. Du beder Nýsir holde sig væk, du siger at vi gør det for at få opmærksomhed, men det er da en elendig måde at debattere på? Lad os da forfanden gøre noget i fællesskab, så AGF stadigvæk er en af de klubber der har flest fans med på udebane.

     • Gøre noget i fællesskab siger du? Ja, der var så et lille fællesskab som her gjorde noget, bare noget så vanvittigt dumt. Skal det være i fællesskab skulle det måske være noget flere var fælles om…

     • Man skal jo starte et sted. Du mener det var dumt, men så prøv at komme med et forslag, som du mener vil være noget alle vil bakke op om, og som vil have en effekt. Man skal starte et sted, og det kan godt være at vores fløjten ikke rykker noget som helst lige med det samme, men hvis du tager et kig her på siden, har den jo skabt debat, og det er en sejr i sig selv. At vi diskutere mandagskampe herinde, gør at folk tager stilling til hvad vi mener er et problem, og det kan være med til at skabe en større protest. Og hvis vi er heldige, kommer der et forslag til en protestform, i stedet for alle de negative indlæg, som intet konstruktivt indeholder.

 37. Er vi ikke allesammen på stadion for at støtte AGF.

  15 minutters stilhed har ihvertfald aldig på nogen måde støttet AGF så meget ved jeg da..

 38. Jeg har respekt for fløjteriet i Horsens men nu må det stoppe. I skal ikke ødelægge stemningen for publikum og spillere i alle mandagskampe. Det er ikke vores skyld at viasat er en flok idioter!

  • Det er da helt sikkert ikke pga fløjteaktionen. Den fordeling var lavet inden Horsenskampen, men er først offentligtgjort nu.

   • Det er da på ingen måder til at vide. Kan ligeså godt være derfor. Prøv at overvej det: Viasat har lagt mærke til fløjterne, og syntes det var pisse irriterende. Måske er de endda blevet kimet ned af utilfredse seere under kampen (folk ringer og klager over de mindste ting). De har på fornemmelse, at denne fløjteaktion vil fortsætte til kampen mod FC Midtjylland og de resterende mandagskampe. Derfor vil de komme alle klagerne og de utilfredse seere i forekøbet og give AGF så få mandagskampe som muligt.

    Ved godt det måske er lidt naivt. Men kunne da være fedt, hvis det er foregået sådan :)

   • Men det finder vi jo desværre nok aldrig ud af, eftersom Viasat næppe vil indrømme, at de har ladet sig påvirke af sådanne aktioner. Kan også være Århus Elite der har banket i bordet overfor Viasat.

   • det er ikke pga protesten i mandag at programmet ser sådan ud resten af efteråret. Man planlægger ikke lige 9 runder på en enkelt dag, når der er 3 tv stationer ind over.

    Men det kan sagtens skyldes at Jan Christensen har lagt pres på for at få færre mandagskampe, da han tidligere har udtalt at man godt var klar over problemet for fansene.
    Kunne godt tænke mig at høre hvad Nysir (det er dem der oftest bliver nævnt som ‘bagmændene’ for protesterne) vil gøre fremover nu når klubben, divisionsforeningen eller viasat har lyttet til jer.

    • De finder vel et nyt “problem” for dansk fodbold og AGF i særdeleshed…

     Dog er jeg helt sikker på det ikke skyldes deres protestaktioner.

 39. Jeg har postet det længere oppe, men den kommer også lige her, for jeg vil gerne have et svar:

  Jeg er dybt uenig med både Yalle, Christian36 og andre der vil ødelægge kampen for tv-seere.

  Det er utroligt få udekampe jeg tager til,og ved hjemmekampe sidder jeg ikke i speakers, men et sted på langsiden.
  Intet af dette gør mig til mindre fan end jer, eller betyder jeg går mindre op i klubben. Jeg tjecker AGFfan.dk hver dag. Om udbyttet er 0, 1 eller 3 point påvirker mit humør næste dag.
  Bottom line: Jeg er stor gf-fan, og ser nærmest alle udekampe på tv – også mandagskampe. Hvordan kan I mene, at I har ret til at forsøge at ødelægge denne oplevelse?

  ps: ift hvor vigtige forskellige fans er for klubben, så tænk på alle tv-pengene… de kommer fra sådan nogen som mig. Tænk på sponsorkroner, de kommer fra TV-eksponering. Ift klubben og stemnings-skabere er jeg bestemt ikke betydningsløs.

     • hvordan kan man forvente at få støtte til sine protester, hvis man ikke kan debatere med sine medfans

     • Jeg tror gunden til at Christian36 ikke ønsker at svare, er fordi en sådan debat altid ender med mudderkast omkring hvem der er den “bedste fan”. En sådan debat er tåbelig, og til ingen verdens nytte, omend den har været oppe at vende et hav af gange.

      For at svare Hr. Kring: Nej, du er sikkert ikke mindre AGF fan end os, og det er ikke noget man kan måle og veje. Men problemet er ofte, at der er en gruppe af fans, som rigtig gerne vil følge holdet rundt om i landet. Folk der bakker klubben op lydmæssigt, og det er folk som klubben flere gange har udtrykt stor tilfredshed med. Nu er vi så i en situation, hvor vi der gerne bruge meget tid og penge på at følge AGF, bliver frataget muligheden for dette, fordi et tv selskab har valgt at mange af AGF’s kampe, skal ligge mandag aften. Vi vil gøre alt for at blive hørt, og for at få det lavet om, så AGF ikke bliver så hårdt ramt af mandagskampe, og derved mister vokal støtte fra os fans.

      Selvfølgelig er tv pengene vigtige for AGF, det er der ingen tvivl om. Men problemet er primært, at AGF vil få lige mange penge fra tv, om de spiller alle kampene mandag, eller alle kampene lørdag. Der er ingen forskel på gevinsten. Derfor må det da være mest fair, hvis mandagskampene var fordelt ligeligt. Vi ønsker ikke at ødelægge din oplevelse, men vi ønsker at skabe debat og opmærksomhed omkring problemet. Det gik udover kampen i Horsens i perioder af kampen, og selvfølgelig er alle ikke tilfredse med det. Men har folk bedre forslag, er i mere end velkomne til at sende dem til os fra Nýsir via vores hjemmeside http://www.nysir-aarhus.dk

 40. @Peter Kring
  Jeg er stor gf-fan, og ser nærmest alle udekampe på Stadion – men har ikke altid mulighed for at komme afsted til mandagskampe. Hvordan kan du mene, at du har ret til at forsøge at ødelægge denne oplevelse for mig?

  • Helt enig Andre… det er som om man bare skal accepeter at DE ikke vil denne aktion.. og gør man ikke det er man tosser, fjolser eller ikke ægte fans..

  • Det forsøger jeg heller ikke – bemærk at jeg ikke er for mandagskampe, men “blot” ser flere af dem på TV. Jeg gør ikke noget med det formål at forhindre din stadionoplevelse – men fløjteaktionen har som mål at ødelægge min TV-oplevelse.

   En humoristisk kvarters-aktion med vuvuzela havde jeg både fundet original og underholdende, og da havde aktionen også haft som mål at skabe debat / opmærksomhed på problemet. Ideen med fløjter gennem hele kampen virker mere som ødelæggelse/chikane af TV-seere.

   @ AJ Jeg synes man skal acceptere TV-seeres valg som et valg truffet af andre der gerne vil følge GF, og så lade være med at chikanere dem.Jeg kan ikke se hvorfor “I” har ret til at chikanere dem. Men jeg går bestemt ikke ind for at kalde andre fans for fjolser eller tosser.

  • Der blev langt fra fløjtet hele kampen. Der blev fløjtet lidt hist og her de første 15 minutter, og derefter var der 6-7 omgang fællesfløjt af 2 minutter, igennem resten af kampen. Så hvis du har hørt fløjten gennem hele kampen, så er det dit tv den er gal med.

 41. Uanset har viasat givet os markant færre mandagskampe i de senest tilrettelagte kampe, hvorfor fløjteriet må stoppe.

 42. Okay har ikke læst alle indlæggende, men vil også sige min mening for er ved at være godt sur over så mange som brokker sig og ikke tænker på andre..
  Jeg imod mandagskampe, fordi jeg har et arbejde hvor jeg først har fri kl. 21 om hverdagen, og kan derfor ikke kan se AGF på grund af det..
  Jeg kan jo ikke ligge mig syg hver anden mandag for at gå på stadion..
  Har haft sæsonkort siden jeg var 13 og er nu 21, men har ikke købt i år på grund af alle mandagskampe og mit arbejde. Men ellers har jeg været trofast også på udebaneturene..
  Derfor syns jeg det rigtigt godt at en fan gruppe som Nysir kæmper min sag for at komme på stadion igen, med forskellige alternativer så som 15 min stilhed og nu fløjterne.. Og det pisser mig mega meget af at hver gang de prøver noget nyt bliver folk sure og sviner dem til..
  Hvis du ikke har en bedre måde at protestere mod mandagskampe på så lad vær at brokke dig.. og tænk i stedet på medfans som må lide på arbejde i stedet for at være på stadion.. Så fortsæt med at protestere forhåbentlig vil andre hjælpe jer, sådan vi igen kan spille fodbold søndag kl. 15…

  • du har tydeligvis (som du også selv siger) ikke læst indlæggene i debatten. Der er faktisk rigtigt mange som forstår jeres sag.
   Der hvor forståelsen smutter (ihvertfald for mig) er når snakken pludselig drejer sig om at få afbrudt kampene.
   Tror faktisk at fløjteprotesten var mere generende for de folk, som var på stadion end for tv-seerne. Og som jeg skrev længere oppe, så kan det faktisk ende med det modsatte resultat af hvad man ønskede at opnå. Nemlig at folk bliver væk fra kampen og istedet ser den i tv

   • Er enig i at det ikke ville hjælpe at afbryde en kamp.. Men der skal jo gøres et eller andet og hvis alle hjalp til med at protestere tror jeg det ville gøre en forskel.
    Tror heller ikke det ville genere folk hvis de hjalp med at fløjte i stedet for at bare kigge på, så ville vi ramme tv-serne og det dem som vi ska have væk.

  • Ja? Det understreger da bare min pointe endnu mere. Jo mere debat, jo mere fokus kommer der på det. At vores protester skaber fokus på det vi mener er et problem, er en sejr i sig selv.

 43. @ Salling og andre
  Jeg ved ikke noget konkret om hvorvidt protesterne forsætter.
  Men jeg håber det da, indtil at der er skrevet en “kvote” i den nye tv-aftale for hvor mange mandagskampe hver klub må have. At give op nu, “blot” fordi de har lavet et fair program denne gang er ikke godt nok. Så kan de jo bare skide på os igen, efter nytår.

  • Havde egentlig håbet at dit svar ville være:
   Vi har tænkt os at henvende os til Jan Christensen for at høre om det færre antal mandagskampe skyldes pres fra AGFs side. For så kan man herefter tage stilling til hvad man vil gøre.

   • Nýsir snakker jævnligt med klubben, lige som AFA, GH og andre også gør. Derfor har der selvfølgelig også været kontakt om dette tiltag. Dog vil jeg ikke komme nærmere ind på af hvilken art. Da jeg generelt synes det er rigtig dårlig stil at fortælle sådanne ting videre til tredje mand. Jeg ved godt at andre fra Nýsir tidligere har “talt over sig” efter min mening, det prøver jeg at undgå – hvilket jeg håber du har forståelse for. Jeg kan jo ikke med en god smag i munden sidde og skriv, hvad Nýsir skriver til AGF og omvendt. Lidt lige som når Klubben ikke vil fortælle til AGFFAN hvad de arbejder på i divisionsforeningen.

    En anden ting er at folk lige skal tænke over, hvilke holdninger de på dutter folk. Bare fordi nogle er villig til at fører protesterne et eller fem skridt videre. Er det ikke sikkert at alle der aktionere er villig til det. Fx synes jeg vi i Nýsir til tider for skyld for ting vi som gruppe ikke mener.
    Hvor langt jeg personligt selv vil gå er enlig irrelevant.

    Det skal lige siges at det sidste afsnit ikke nødvendigvis er specielt henvendt til dig. Men mere en general opfordring.

    • Tak.
     Jeg regnede ikke med at du skulle fortælle mig. hvad der bliver snakket om mellem klub og fangruppe.
     Det der var vigtigt for mig var at dialogen er der.

 44. Uden at have læst samtlige 154 ovenstående kommentarer vil jeg blot hævde min støtte til protesterne. Jeg mener personligt at det er decideret unfair over for Danmarks næststørste by og dens fodboldshols fans at de gang på gang bliver slæbt rundt i landet disse mandagsaftener, blot fordi de trofast supporter deres yndlingshold i dansk fodbold.
  Man kunne naturligvis tage dette med et gram salt hvis tv-selskaberne og mændene bag planlægningen af Superligaens program havde fordelt antallet af kampe på hhv. lørdage søndage og mandage ligeligt i forhold til de forskellige klubber. Den følgenge artikkel mener jeg bestemt bevidner om en ‘grisk’ holdning fra tv-selskaberne, da FCK, BIF of AGF er sat højest i fokus på de tre forskellige kampdage. Man kan selvfølgelig sige at disse klubber står for den største opmærksomhed rent fan- og tilskuermæssigt, men samtidig mener jeg ikke at man på baggrund af dette bør underminere andre klubber som Aab, FCM og OB i mediebilledet.
  http://spn.dk/fodbold/superliga/article1863401.ece
  Slutteligt vil jeg postulere at jeg på det varmeste anbefaler og håber at protesterne fortsætter, også selvom jeg ikke selv kan se fodbold om mandagen.

 45. Jamen det er da rigtig ærgerligt at nogen af jer har arbejde mandag aften, men lad os så antage viasat bukker sig i støvet for jer og alle kampe spilles søndag kl.15- hvad så med alle dem der arbejder der??

  I bliver ved med at sige at vi ikke ser ud over vores egen næse, at vi ikke tænker på jer, men i gør det jo heller ikke den anden vej, overhovdet! I trækker bare projekter ned over alle, og for min skyld må i sgu godt ti stille i 15 minutter(det halp jo ikke ligefrem), eller fløjte en hel kamp, det er jeres valg, men i kan så heller ikke tage når folk bliver siger de ikke synes det er en god idé!

  Og så kammer det helt over for mig når nogen af jer begynder at snakke om at afbryde kampe, og sætte sig selv over klubben! Jeg synes det er håbløst…

  Og viser hvorfor i har svært ved at få folk med på jeres projektbølge!

  • Hør nu lige her Kasper. Vi tvinger ingen til at bidrage til protesterne. Vi opfordre folk til det, fordi vi mener det er et problem. Vi trækker ikke en holdning ned over hovedet på folk. Vi i Nýsir, har som gruppe udsendt pressemeddelser, hvor vi gør det tydeligt, at det er os der står bag protesterne, ligesom at vi altid har holdt protestbannere mm. der hvor vi har stået på stadion. Derudover har vi aldrig peget fingre af folk der ikke har bakket vores protester op på stadion.

   Vi ved ligeså godt som alle andre, at vores protester ikke afskaffer alle mandagskampe. Men vi skaber debat og derved opmærksomhed omkring den problemstilling som vi ser. Og som Lafrenz har sagt, så har vi en dialog med klubben, som har lagt mærke til vores protester, så protesterne har rent faktisk en effekt.

   At du skriver at det er ærgeligt at nogen af os arbejder mandag aften, og sammenligner det med at nogen arbejder søndag, synes jeg er dybt useriøst. Fodbold har altid ligget i weekenden, hvor langt de fleste folk har fri. Der er langt flere der arbejder i hverdagene, og det er ikke et spørgsmål om at arbejde mandag aften, men et spørgsmål om, at folk med et helt almindeligt fuldtidsarbejde fra 8 til 16, kan have mere end svært ved at nå til en udekamp der ligger mere end én times kørsel fra Århus. Søndag er helt fra gammeltid en fridag, og derfor var det helt naturligt at kampene lå søndag kl. 15, hvor langt de fleste har fri, og kan nå at køre til udekamp ligegyldigt hvor i landet, og samtidig kan komme hjem igen i ordenlig tid. En kamp på fyn eller sjælland med en rejsetid på op mod 2-4 timer, er det jo umuligt at komme til kampen, hvis man har fri senere end kl. 15.

   Det her har INTET med egoisme at gøre. Vi mener dybt seriøst at antallet af mandagskampe er et problem, og vi ønsker virkelig at antallet af kampe AGF spiller mandag aften, bringes kraftigt ned. At nogen så har nævnt at afbryde en kamp, er ikke noget vi i Nýsir har meldt offentligt ud. Og det er ikke vores mål at afbryde kampe. Hvad enkeltpersoner mener er en mulig protestform, må stå for egen regning.

   • Altså ved at sidde og blæse i en fløjte i en halveg eller hvor længe det nu er, så trækker man da noget ned over hovedet på andre, og klubben!

    Det er fint du bruger fortiden som argument for at hvis det fungerede engang, så skal det fungere sådan altid, men hold nu op, alting udvikler sig- også fodbold. Og det er i høj grad pengene der bestemmer i den verden, derfor er det også ganske naturligt at kampene bliver spredt ud.

    Dit argument med arbjede hænger staidg ikke sammen på nogen måde, der er jo også mange der ikke kan nå det Søndag kl.15. Det er jo også en dag hvor man helt fra gammel tid skulle i kirke, og eller et kirkearrangement, så er der ikke tid til en fodboldkamp?

    Hvis i nu startede med, på et åbent forum, at fremføre jeres årsager til at der er et problem, så er jeg sikker på at langt største delen af alle agf fans(inkl. mig selv) ville finde en foreståelse, og hvis man så i fællesskab kom frem til en række tiltag sammen omkring protester, så ville det være langt mere effektfuldt, og garanteret også få andre klubber med på vognen.

    Måden i har gjort det på nu, får jeg til at fremstå som arrogante og nogen der sætter jeg over klubben. Det er jeg ikke sikker på i er, men siger bare hvordan det fremstår, fordi det hele bare starter med “en pressemedelelse” om 15 min. stilhed, og fortsætter med at nu fløjter vi.

    Saml folk, og stå sammen. Sådan tror jeg vi får den største effekt.

    • Dit argument med kirken holder jo overhovedet ikke. Kampene blev ikke flyttet fra søndag kl. 15, fordi det kom stadiongængerne til gode. De blev flyttet fordi tv stationerne på den måde, kunne vise flere kampe, og derved tjene flere penge. De der vinder noget på det her er tv stationerne, tv seerne, og tildels klubberne der tjener flere penge. MEN det går så udover os fans, der gerne vil følge klubberne, og det går i bund og grund udover støttten til AGF, fordi de får langt flest mandagskampe. Det må da være logik for enhver, at der er langt flere der har tid og overskud til at tage på udebane en søndag eftermiddag, fremfor en mandag aften?

     Jeg forstår ikke helt hvordan du kan sige vi virker arrogante, fordi vi ikke har meldt det ud på et debat forum. VI har internt i Nýsir besluttet at gøre noget ved problemet, fordi det går udover vores medlemmer, og vores økonomi. Dernæst har vi informeret AGF via mails og møder, og så har vi meldt det ud på de største AGF nyheds sider. Det mener jeg er ganske udemærket. Det er korrekt at vi ikke har debatteret problemet med de andre brugere på diverse foras, men hvis du tager et kig på tidligere tråde som Nýsir er blandet ind i, så vil du opdage hvor meget kritik vi har måttet tage imod, fra folk vi ikke engang ved hvem er. Vi mener det her er et seriøst problem for aktive AGF fans. Der er så tydeligvis nogen der er uenige, men sjovt nok er det ofte folk, der alligevel ikke er med på udebane, og ikke er aktiv indenfor stemningsskabende aktiviteter. Det gør ikke folk til dårligere fans, men det gør dog, at vi ikke kan bruge disse brugeres mening til det store, da mandagskampene ikke går udover dem. Det er nu engang sådan, at folk selv skal have følt problemer på egen krop, før de kan sætte sig ordenligt ind i dem.

     Vi har dog taget snakken med de andre fanfraktioner. Altså Galehuset, Forenden og Fanklubben. Og alle tre bakkede os op, og sagde at de var enige i at det var et problem. Derfor synes jeg personligt, at vi har rigeligt med belæg fra vores med fans, til at vi kan gennemføre en protest, som vi melder ud er gennemført af Nýsir.

     Du skriver til sidst at vi skal samle folk, og stå sammen. Og det er jeg 100% enig i. Men vil du så ikke være så venlig at komme med metoden vi kan gøre det på? Vi har prøvet med løbesedler, pressemeddelser (der er blevet haglet ned med ubrugbar kritik af mange folk), forskellig debat efter aktionerne og med opfordringer via megafonen. Men næsten hver eneste gang bliver vi haglet ned med kritik, som vi ikke kan bruge til noget som helst, og derfor må vi jo selv prøve at være kreative (deraf ideen med fløjterne). Så hvis du har forslag til hvordan vi kan lave en protest, så er du mere end velkommen til at skrive forslaget her, eller sende det til nysirs mail, så lover jeg at vi kigger på din idé.

 46. Jeg er som nævnt for protester mod mandagskampe, men måden er det afgørende. Lav et kæmpe banner fra c1-C3 med titlen HADER, HADER, HADER MANDAGSKAMPE!!! og få FCMs fans til at gøre ligeså i deres afsnit. Det er bedre end at fløjte så vi alle får tinnitus =)

 47. Ok, at man holder sin kæft de første 15 min eller 89 min – det gør jeg såmænd også når jeg spiser Store Klaus (Claus?). Men det er over grænsen at misbruge fløjterm der kan forvirre spillerne. Dette kan afbryde kampen, og vi kan blive bortdømt kampen 0-3, hvis ikke publikum holder op efter henstilling fra dommeren. Hvis man er villig til at påføre AGF sådanne sanktioner, så kan man da tale om at have sat sig selv over klubben. Eller det er måske ikke dette vi mener med “Ingen må søge sit eget”??

 48. Til kongen: Hvis jeg var så heldig at have en så stor stue måtte i sgu gerne =) Er i øvrigt enig i dine betragtninger Bum Bum.

 49. Kim S!

  Lad mig lige høre engang. I fløjter for at ødelægge tv oplevelsen, og kommer med et argument om at folk også vil blive væk fra stadion hvis der er belastende at høre på. Det mister AGF penge på, og derfor må de lytte. Så meget er jeg rent faktisk med på, den kan jeg sagtens se. MEN hvis jeres aktioner direkte kommer til at påvirke AGFs økonomi, er det jo super nemt at lave regler for det, og så bare ikke lukke jer ind, så er den lige som afsluttet. Men man kunne også se den fra et andet synspunkt. Hvor mange er I? Og hvor mange er med på jeres protest aktioner? Hvis I er rigtig mange kan I jo direkte ramme AGF økonomisk ved ikke at komme, og det med meget større effektivitet end først at skulle “skræmme” folk væk. Hvis det så betyder at stemningen falder, så er der måske andre der heller ikke gider komme, og så får I netop jeres ønskede økonomiske argument. For ja hvis konsekvensen ved mandags kampe er større end fordelen ved at få den, så laver AGF det da om, det er de nødt til.

  Men omvendt hvis I bliver væk, og det ikke ændrer noget, så må I også se i øjenene at I kæmper en kamp andre ikke ønsker. Ønsket om at se AGF er måske højere end ønsket om hvornår.

  Efter min mening skal I lade være med at komme med argumentet om at I kæmper for alle AGF fans. I hvert fald ikke før det er rigtigt, for lige nu kæmper I ikke for mig, og flere andre på dette forum. I har ret til jeres mening, men jeg har så sandelig også ret til min. Jeg betaler ikke for at komme ind og se fodbold for at andre fans bevidst skal forsøge at ødelægge min oplevelse. Det er cikane i min bog, og den er rettet mod alle andre end jer selv. Det gør jer ikke til mindre fans, eller det gør det i min mening. Men nu er det ikke min mening der afgører om man er fan eller ej, det er der vel ingen, ud over den enkelte der bestemmer. I kan bestemme og folk er fan nok, i jeres mening, til at være med i jeres fanklub, men ikke andet.

  Jeg er også imod mandags kampe, misforstå mig ikke, men jeg er mere imod ikke at se kampene, og må derfor accepterer at sådan er det. Jeg syntes I kæmper en op ad bakke kamp, for I har tilsyneladende (ret mig hvis jeg tager fejl) ikke opbakning nok til det. Lad demokratiet råde, og hvis i kan få over 50% af “mandags kamps tilskuerne” til at blive væk i protest, så stiller jeg mig gerne bag jer. Men så længe flertallet vil se fodbold, så er det også det jeg gør. Svagt, ja det er det nok, men jeg har ikke den drivkraft I måske besidder til at ændre det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here