Fra næste sæson skal de danske fodboldfans indstille sig på, at hver Superliga-runde nu spredes udover fire spilledage. Det er en kendsgerning efter at de sidste forhandlinger om den nye TV-aftale er faldet på plads for de kommende tre sæsoner, hvilket blandt andet medfører at Canal9 igen har sikret sig rettighederne til ligaen.

Det betyder at der i fremtiden spilles Superliga-fodbold både fredag, lørdag, søndag og mandag. Nærmere betegnet kommer spillerunderne til at blive indrettet således:

Fredag kl. 19.00 – 6. valg – TV2Sport
Lørdag kl. 17.00 – 3. valg – TV2Sport
Søndag kl. 14.00 – 5. valg – Canal9
Søndag kl. 16.00 – 2. valg – Canal 9
Søndag kl. 18.00 – 1. valg – 3+
Mandag kl. 19.00 – 4. valg – TV2Sport

Udover at der nu skal spilles Superliga om fredagen, så er den største ændring at mandagskampen nu er 4. valg og ikke 3. valg som hidtil.

43 KOMMENTARER

 1. “Udover at der nu skal spilles Superliga om fredagen, så er den største ændring at mandagskampen nu er 4. valg og ikke 3. valg som hidtil.”

  HVOR ER DET FUCKING VIGTIGT!!!

  • Yalle,
   Jeg er somsådan også enig i at det er fedt.
   Men efter som 3. valg – lørdag og 4. valg mandag er samme tvkanal. Kan man nu sagtens frygte at de stadig vil sende os mandag, for at trække seer til. For nu risikere de ikke at miste os, ved at lade den “gå videre” til 4. valg.

   Håber det bedste, men frygter stadig mange LORTE mandagskampe.

  • Det er da en nyhed (endda en mega relevant en), at mandagskampene ikke er 3. valget længere. Det skåner os muligvis for en ordentlig røvfuld mandagskampe. Og så er det også en nyhed, at Canal9 fortsætter med at vise Superliga kampe, da de første meldinger gik på, at de ville glide ud af TV aftalen.

   • Det undrer mig sådan set bare at AGFFAN er ude nu og ikke da nyheden kom for over en uge siden.

    Overskriften siger “Officielt: Fredagskampe fra 2012”. Det har været en nyhed for 8 dage siden og derfor undrede jeg mig over at den ikke var ude med det samme, da AGFFAN har skrevet rigtig meget om mandagskampe osv. det seneste stykke tid.

    Det er sådan set også pisse lige gyldigt,

    • Allerede d. 22 august havde vi en artikel om de kommende fredagskampe, men har så først i dag skrevet yderligere om det, da det først i dag er blevet 100 % officielt.

     God aften til jer alle (Og så til jer der mener AGFFAN.dk er langsommelige)

 2. At mandagskampen er 4. valg er absolut glimrende for os! Nu skal vi bare sørge for at være mere attraktive at vise end OB, så vi får lørdag eftermiddag i stedet for mandag.

 3. Det er lort det er så spredt, men har vel lov at være egoistisk her, fuck vi kommer til at få mange lørdagskampe, og det er fucking sprødt. Lørdagsaways er KLART det fedeste!!!

  Ultra vigtigt, kan lige forestille mig en lørdag kl 19 i Odense eller Aalborg,!

 4. Personligt synes jeg ikke det er fedt at skulle spille så mange lørdagskampe. Det er da fedt nok en gang imellem, men det er så langt fra at være lige så optimalt som søndag eftermiddag er.

   • Ja, bedre for os (uden på nogen måde at være optimalt), men vi bør også tænke på alle de andre klubber og udviklingen generelt og se lidt udover vores egen næsetip. Gør man det, så er den her nyhed det værste lort nogensinde., Derfor gider jeg ikke at glæde mig over deres latterlige skod aftaler.

    • Det kan vi så godt blive enige om. Selvom det er svært ikke at glæde sig over, at antallet af mandagskampe til os bliver cuttet ned med måske op til 50 %.

 5. Nå men lørdag er vel også bedre end mandag men det kan nemt værre vi stadig får mange mandagskampe eftersom ob nok ikke kan spille mandag hvis de skal spille i europa

  • De skal vise 66 kampe, men ‘kun’ de 50 af dem kommer på canal9 resten vises på canal+
   Det er så endnu en tvpakke man skal ud og investere i for at se superliga bold

 6. Der var lige en fejl i kamptidspunkterne, og jeg har rettet det nu. Der spilles kun én kamp lørdag, og tre søndag, og ikke to på begge dage som først skrevet.

  Beklager fejlen, men essensen og pointen er stadig den samme.

  • Tja det er jo som man ser det.. Det er selvfølgelig pisse lækkert at man kan tage til Sjælland, komme sent hjem og sove længe dagen efter og at der højst sandsynligt vil være mere rejse lyst hos os når vi skal spille ude.

   Af negative ting jeg kan finde er, at der vil komme ekstremt mange stive tosser der sejler rundt og skaber sig og derudover er der også en del arrangementer i vennekredsene en lørdag aften som man nu må cutte for at se AGF.

   Så ja, for folk der elsker lørdagskampe er det da pisse fedt og det bliver da dejligt at slippe af med mandagskampe for os, men som en anden siger, så er det nok AGF og OB der kommer til at slås om at være 3. og 4. valg og OB spiller europa bold, så de uger hvor de spiller Europa bold vil vi altså højst sandsynligt få mandagskampen i stedet for dem.

   Som jeg har sagt tidligere, så er det da muligvis glædeligt for os, men problemet er, at lorten ikke er fjernet. Den er bare blevet skubbet videre over på en anden klub som nu skal ind i det mandagshelvede som vi har været i så længe og det synes jeg stadig ikke er i orden.

 7. Sindsygt dejligt og vigtigt at mandag er 4. valg!
  Håber vi får weekend kampe i stedet for de dårlige mandagskampe, hvor ingen har mulighed for at komme på stadion.

  • Tjo, det kan man vel godt kalde mig.. ;)

   Jeg erkender gerne at jeg er decideret rasende over den her pis aftale, som skubber dansk fodbold og fankultur længere ud i kulden…

   • Hvordan bliver dansk fodbold skubbet længere ud i kulden ved denne tv-aftale?

    Jojo det er træls for os fans når vi gerne vil til Farum, at det så foregår mandag kl 19…. men hvordan helt præcist skubber det dansk fodbold ud i kulden? (Og hvilken kulde?)

    • Jeg mener at den her aftale er med til at smadre charmen ved fodbold weekend. I gode gamle dage hvor alle spillede søndag kl. 15 hvor man kunne hører “dooooong” lyden når der var scoret hvor man kunne juble når ens rivaler kom bagud. Disse tider sætter jeg dog ikke næsen op efter længere, da jeg ved at de aldrig kommer igen lige meget hvad. Derudover synes jeg da altid det har været fedt at kunne slappe totalt af en søndag med bare at se en superligakamp og så lige superliga kampen efter den og måske også lige superliga kampen efter den… Nu er de 6 kampe spredt ud over 4 dage og dermed er der vel ikke rigtigt noget der længere hedder superliga weekend… Ærgeligt!

     • I de gode gamle dage spillede man faktisk søndag kl. 16, og i de rigtigt gode gamle dage havde tilskuerne blød hat på til kampene.

      Moderne fodbold har meget på samvittigheden.

 8. Er egentlig på mange måder enige med Freil i år har vi værret pisse sure over mandagskampe og vi vil gerne have de andre klubbe til at støtte vores vrede og nu når vi slipper for så mange af dem måske så synes vi bare det hele er godt men der er jo stadigvæk andre klubber der lider under mandagskampe og dem burde vi så støtte

 9. Som jeg skrev som svar til Yalles indlæg
  Er jeg somsådan også enig i at det er fedt. at lørdag nu er 3. valg-
  Men efter som 3. valg – lørdag og 4. valg – mandag er samme tvkanal. Kan man nu sagtens frygte at de stadig vil sende os mandag, for at trække seer til. For nu risikere de ikke at miste os, ved at lade den “gå videre” til 4. valg.

  Håber det bedste, men frygter stadig mange LORTE mandagskampe.

  • Jeg må indrømme at det bekymrer mig at TV2Sport har både 3. og 4. valg, da de bare kan beslutte at OB er 3. mest set og smide os på som trækplaster til mandagen. Særligt da OB sikkert skal spille europæisk fodbold og vi ikke skal.

   3+ = FCK
   Canal 9 = BIF
   TV2Sport = OB
   TV2Sport = AGF

   Alt er ved det gamle igen… Jeg håber dog at jeg tager fejl.

 10. Det er satme tamt, at der skal fordeles ud over 4 dage.. hvad fanden har de så tænkt sig at gøre ved pokalkampe? Eller internationale kampe? Det er til grin med en spillerunde på 4 dage.. og som det er nævnt før, er agf stadig i spil til mange mandagskampe, da det jo er den samme kanal, der har både lørdag og mandag..

 11. Det er da total ligemeget om det er os der er mandag eller et andet hold. Det er sku en egoistisk holdning at man bare vil ha fjernet problemet fra vores egen ryg, og så lade en anden klub (sandsynligvis OB), stå med samme problemstilling, en problemstilling som omhandler hverdagskampe i superligaen, ikke bare AGF.

  Alle hold bør have lige mange af alle slags kampe, og lange udebaneture bør altid være weekend kampe.

  • Du skulle vidst have fulgt lidt bedre med i debatten før aftalen blev lavet. Fanklubberne gik jo sammen og sagde at fredag var okay, såfremt de afskaffede mandag. Problemet er jo netop at mandagskampene ALDRIG bliver ligeligt fordelt, for det har tv-selskaberne ingen interesse i. AGF trækker rigtig mange tv-seere, uanset om det er i 1. division om fredagen eller superligaen om mandagen, og indtil det ændrer sig, eller vi kommer til at spille europæisk fodbold, forbliver det os der trækker slæbet om mandagen.

   Hvorfor skulle TV2Sport dog nogensinde vise HB Køge om mandagen, hvis de kan vise AGF? Det er ikke et spørgsmål om “fair”, det er et spørgsmål om kroner og øre i kassen fra tv-baserede reklamer.

   • Hvor kommenterer jeg på fanklubbernes udmelding ? Jeg har skam fulgt med dagligt, og fredag er ligeså slemt som mandag, da det er en hverdag og da mindst 80% af alle ligakampe, skal spilles samtidig (i DK søndag kl 15).

    Det handler om tv koncernernes økonomiske udspil ja, men det er dér kampen står.

 12. Det at mandagskampe er fjerde valg gør det mere lige. OB, AGF, AAB og FCM vil nu i højere grad dele byrden, fremfor at lorten hænger på en klub.

 13. AGF får lige så mange mandagskampe som de hele tiden har haft. Det bliver ligesom i risk når man er sidstevælger og derfor kan vælge to. Hvis tv2 sport ved at de har både 3. og 4.valg kan de jo bare selv bestemme hvad der er hvad og så placere AGF om mandagen hvis de har lyst.

  • Hvem siger at TV2 Sport har sidste valg?
   Så vidt jeg ved er Canal 9 inde i varmen igen, efter et storbud, hvilket kan gør dem til sidste valg om søndagen.

   • Læs nu hvad jeg skriver. Tv 2 Sport har 3. og 4. valget. Så hvis AGF ikke møder FCK eller Brøndby vil de falde til Tv 2 Sport som selv kan bestemme om de vil tage AGF som den ene eller den anden kamp. Så at det hedder 4.valg er fuldstændig uden betydning. Det har Canal9 intet med at gøre med mindre de vælger AGF med deres 2.valg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here