Der var lagt op til et topopgør, da rækkens nr. 4, AGF, tog imod rækkens nr. 2, FC Nordsjælland på NRGi Park lørdag aften.

Begge hold mødte op til kampen med tre sejre på stribe i Superligaen.

Kampen var kun et minut gammelt, da Andreas Granskov brød igennem i AGFs venstre side og fik sendt en flad afslutning tæt forbi fjerneste stolpe.

Generelt startede gæsterne kampen bedst med det mest direkte spil og størst boldbesiddelsen. Men langsomt fik AGF mere og mere greb om kampen og trak tempoet lidt ud af spillet, og flere gange forsøgte Martin Jørgensen at sætte Stephan Petersen i spil på venstrekanten.

Efter 12 minutters spil var Søren Larsen milimeter fra at være alene med Jesper Hansen, da han løb på det helt rigtige tidspunkt på en dybdeaflevering, men Larsen manglede den sidste hurtighed, og Hansen kunne med en glidende tackling cleare situationen.

Det lå i luften, at hvis AGF skulle frem til noget i kampen, skulle det ske via dybde stikninger. Og det var netop en dyb stikning Peter Graulund fik serveret af Atle Roar Håland efter 17 minutter. En blød bold over forsvaret tog Graulund fint ned og med to træk lå bolden til hans højre ben som ikke svigtede den gamle målræv. Via en flad bold i højre side af målet bragte Graulund AGF på 1-0. Det var i en situation, hvor noget kan tyde på, at Graulund tog bolden ned med armen.

FC Nordsjælland forsatte med at sidde på bolden og presse AGFs defensiv, mens AGF spillede på omstillingerne, primært i venstresiden ved Petersen og Eckersley.

I det 26 minut var AGF  tæt på at udbygge føringen, da Jørgensen sendte et frispark ind foran mål. Efter lidt klumpspil i det lille felt, lå bolden pludseligt for Hålands fødder, men nordmanden viste, hvorfor han spiller i forsvaret frem for angrebet, da han skovlede bolden over målet.

Jo mere kampen skred frem, jo mere virkede det til, at gæsterne mistede modet og troen på egne evner. AGF overtog bolden mere og mere, vandt alle returbolden og fik tildelt en række hjørnespark, hvor de fleste af dem førte til halvfarlige situationer foran Hansens mål, især i kraft af at AGF vandt de fleste returbolde og kunne holde presset højt.

Efter 40 minutters spil huserede Petersen og Eckersley nok engang på venstrekanten, hvilket resulterede i, at Eckersley sendte et hårdt fladt indlæg ind i feltet mod Søren Larsen. Jesper Hansen fik dog fat i bolden først, inden han og Larsen stødte sammen. Det sammenstød betød, at Hansen ikke kunne forsætte kampen og måtte erstattes af reservemålmanden David Jensen.

I første halvlegs overtid fik Graulund endnu en lang bold at arbejde med, og efter nærkamp med den store Okore på baglinien, trak Graulund sig sejrsrigt ud af duellen, men hans afslutning, der bedst kan takseres som halvt skud og halv aflevering voldte ingen problemer for den nyindskiftede målmand.

Dermed endte første halvleg 1-0 på mål af Graulund, der med det mål nu var delt klubtopscorer sammen med Søren Berg med seks mål hver.

Bortset fra kampen første 10 minutters tid var hjemmeholdet i total kontrol over kampen, og selvom FCN havde bolden meget af tiden, nåede de ikke frem til større chancer.

Gæsterne åbnede anden halvleg med god energi, men AGF sad tæt på dem hele tiden og trak oftest det længste strå i duellerne. Det betød også, at der var langt imellem det polerede spil i starten af anden halvleg, afleveringerne, fra begge hold, ramte sjældent den rigtige adresse.

Om det var resultat af FCNs energiske start vides ikke, men der var kun spillet otte minutter af anden halvleg, før Søren Larsen gik ud til fordel for David Devdariani. Søren Larsen havde spillet en relativ anonym kamp uden at komme frem til chancer.

Kort tid efter agerede også gæsterne med en udskiftning. Andreas Laudrup blev afløst af Enock Kofi Adu.

Det var netop Devdariani der var bagmand til AGFs første store chance i anden halvleg, da han erobrede bolden på kanten af feltet og fandt Graulund med en stikning. Men Graulunds venstreben havde ikke held til at overliste David Jensen.

65 minutter skulle der gå, før det første gule kort blev uddelt. Nikolai Stokholm var modtageren, da han hægtede Kasper Povlsen bagfra i et omstillingsspil. Stokholm var fem minuttere tidigere i fokus og kandidat til et gult kort, da han gik i ryggen på Graulund, efter angriberen havde spillet bolden.

Få minutter efter fik Håland bolden i nettet til 2-0, da AGF efter et kort hjørnespark spillede en lang bold ind bagerst i feltet, hvor Håland kunne heade bolden i nettet. Men målet blev tvivlsomt underkendt for offside.

Med et kvarter igen erstattede Aron Johannson Stephan Petersen i en fase, hvor kampen var gået lidt i stå. To minutter efter foretog cheftræneren for FCN, Kasper Hjulmand sin tredje og sidste udskiftning, da han satsede offensivt ved at sætte Rawez Lawan ind i stedet for Søren Christensen. AGF havde overladt bolden mere eller mindre fuldstændigt til gæsterne og gik efter at forsvare føringen hjem og satse på deres omstillingsspil, som har været så farligt i denne sæson.

10 minutter før tid fik Aron Johannson, som havde gjort et positivt indhop, tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet. Det frispark tog han sig selv, men sendte det også en meters penge over målet.

I slutfasen pressede AGF på med alle midler, mens AGF stod meget lavt på banen og sparkede den ene bold efter den anden ud af feltet i et forsøg på at ramme en af de to frontløbere. Derfor var det også helt naturligt, at Anders Kure erstattede Peter Graulund med 3 minutter igen. Peter Graulund nåede dog lige at tilkæmpe sig et gult kort før udskiftningen.

I de døende minutter måtte AGF spille med 10 mand på banen, da Kure blev sendt til behandling på sidelinien med næseblod, og de 10 mand havde rigeligt at gøre med et forsvare, da gæsterne var i totalt boldkontrol. Men de kom ikke tættere på en udligning end Beckmanns frispark forsøg i det sidste minut af ordinære spilletid, da han fra kanten af feltet skød bolden kort over målet. Samme Beckmann fik også kampens sidste gule kort, da han i frustration skød bolden væk, efter han havde nedlagt Kasper Povlsen kort forinden.

Dermed vandt AGF kampen 1-0 og er nu på andenpladsen inden rundens resterende kampe.

AGF – FC Nordsjælland 1-0 (1-0)
1-0: Peter Graulund (17’)

Tilskuere
9.394

Gule kort

62’ Nikolai Stokholm (FCN), 87′ Peter Graulund (AGF), Mikkel Beckmann (93′)

 

Startopstillinger

AGF (442)

Steffen Rasmussen

Jerry Lucena, Arthur Sorin, Atle Roar Håland, Adam Eckersley

Søren Berg, Kasper Povlsen, Martin Jørgensen, Stephan Petersen (Aron Johannsson, 75‘)

Peter Graulund (Anders Kure, 87′, Søren Larsen (David Devdariani, 53’)

FCN (451)

Jesper Hansen (David Jensen, 42’)

Michael Parkhurst, Jores Okore, Andreas Bjelland, Patrick Mtilliga

Søren Christensen (Rawez Lawan, 77’), Nikolai Stokholm,

Andreas Laudrup (Enock Kafi Adu, 55’), Mikkel Beckmann, Tobias Mikkelsen

Andreas Granskov

Dommer: Anders Poulsen


7 KOMMENTARER

    • I mine øjne var det også et overraskende skuffende tilskuertal til et topopgør på en god lørdag aften. Mandagskampene har trukket langt højere tal…

  1. Til gengæld var der, som du siger, bedre stemning i SC end der har været længe. Og det er til trods for den manglende modstand på tribunen fra de 5(!) FCN-fans.

    • Det er der vidst heller ingen fare for nogen vil gøre. Der er nok mange der nyder den gode stime, inklusivt migselv, men selvom jeg håber det bedste, tror jeg næppe oprykkerholdet bliver dem der først tildeler FCK et nederlag (og så endda i Parken). Derefter står den på OB hjemme, og det bliver bestemt ikke nemt.

      Får de andre hold tilpas gode resultater uden vi vinder nogle af disse kampe, er vi sådan set nummer 6 eller 7 igen. Dog et fint resultat i dag.

    • Jeg vil godt give dig ret i, Peter, at det ikke helt virkede som om at Søren troede på den mulighed, han havde i hvert fald timet det løb lettere dårligt

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here