AGF var søndag på besøg i Parken hos FC København til et vaskeægte topopgør. Kampen blev ikke overraskende domineret af de forsvarende danske mestre, som da også kom foran. Martin Jørgensen fik dog med sit første superligamål siden 1997 udlignet og sikret AGF et enkelt point. Kampen sluttede 1-1.

FCK sad på spillet fra kampens begyndelse, hvor der dog ikke er sket det store. Begge hold tog tid om at finde sig til rette på banen, og begyndelsen blev præget af fejlafleveringer og lange bolde.

Efter 6 minutter kom den første farlige situation. Morten Nordstrand fik afsluttet, men Steffen Rasmussen havde dog ingen problemer med at redde sparket. Situationen opstod efter en defensiv fejl fra Aron Johannsson, som startede på banen i stedet for en mavepineramt Peter Graulund.

Alt i alt sad FCK på kampen fra begyndelsen. AGF fik tiltider brudt FCK’s opspil, men hurtigt mistede de bolden igen til FCK.

AGF havde efter 8 minutter et fint opspil i højre side, hvor Sorin var lige ved at finde Stephan Petersen i dybden. Martin Jørgensen fik kort efter sendt en afslutning afsted, som dog ikke blev farlig. AGF fik efterhånden lidt mere boldbesiddelse, dog uden for alvor at sætte sig på spillet.

Efter 10 minutter kom kampens første dramtiske øjeblik. Dame N’Doye modtog en advarsel, som kom efter at senegaleseren forsøgte at filme sig til straffespark i en situation mod Anders Kure. TV-billederne viste, at der ikke var skyggen af straffe. Godt set af dommer Michael Svendsen..

Efter 17 minutter byggede FCK op på venstreside, som endte med en stor chance til N’Doye, der fra kanten af feltet dog fik sendt bolden over AGF’s mål. Kort efter blev der dømt frispark til FCK på AGF’s banehalvdel, som blev slået ind over. Steffen Rasmussen kom dog godt ud af sit mål og tog bolden ned, og hurtigt satte den i gang, hvilket medførte en fin kontramulighed over AGF’s venstreside. Eckersleys indlæg blev dog ikke farligt.

AGF havde indtil nu haft problemer med at få bygget det store op, men efter 22 minutter, fik Berg presset sig til et hjørnespark, efter en fejlvurdering af landsholdsbacken Lars Jacobsen. Det endte dog i ingenting, da Jørgensen sendte et svag indlæg i sidenettet. FCK sad på nuværende tidspunkt på spillet, og først var Martin Jørgensen tæt på at forære en gratis chance væk, hvorefter Bengtsson fik slået et indlæg, som Atle Håland dog fik afværget. Kort efter var N’Doye tæt på at finde Claudemir i feltet, men situationen blev afværget af Steffen Rasmussen, som fint kom ned i bolden.

Efter en halv times tid kom AGF igen lidt bedre med. Først fik Søren Larsen ikke headet et indlæg fra Eckersley i mål, hvorefter FCK igen byggede op, men AGF vandt bolden på midten, og fik en kontra, som dog løb ud i sandet.

Det blev efterhånden tydeligt, at AGF-midtbanen forstyrrede FCK’s opspil, eftersom, i sær Kasper Povlsen, lagde et højt pres, som stressede FCK’erne. AGF stod på nuværende tidspunkt fornuftigt placeret på banen, og FCK kunne ikke rigtigt få gang i deres spil. Bolanos var dog kort efter meget tæt på at bringe FCK foran., efter han opsnappede en løs bold i AGF’s felt, tog et træk væk fra to AGF’ere, men afslutningen var for svag til at blive farlig.

Efter 40 minutter nåede en lang bold fra Anders Kure op til Søren Larsen, som forsøgte at komme frem til en afslutning, hvilket dog var svært, eftersom Larsen tilsyneladende blev holdt nede. Straffespark blev der dog ikke dømt i denne omgang. Efterfølgende fik AGF igen forsøgt sig med opbygning, men opspillet gik, efter en skidt aflevering, i stå. AGF’erne sad nu mere på spillet end hidtil, og FCK-tilhængerne var så småt begyndt at vise frustration i form af piben.

Aron Johansson fik, kort inden pausefløjt, ikke afleveringen fra Kure taget med. Derefter løb FCK kontra, hvilket medførte en afslutning fra Bolanos, som blev blokeret af forsvaret. Senere endte det med et saksespark fra Bolanos efter trængsel i AGF’s felt, men situationen blev ikke for alvor farlig.

En jævnbyrdig første halvleg slutter som den startede, 0-0.

Anden halvleg startede med en Søren Berg-afslutning, som dog ikke var i nærheden af noget. AGF-fansene var i godt humør fra halvlegens begyndelse, og de råbte efter Graulund, som også fra begyndelse blev sendt til opvarmning.

Anden halvleg tegnede sig som første, eftersom FCK i starten havde det meste af bolden, og AGF fik et par muligheder de gange, de formåed at bryde københavnernes spil. Lars Jacobsen kom efter 50 minutter af sted med en dribletur i højreside, og bolden gik til hjørne, som dog ikke for alvor truede. Kasper Povlsen spillede en fornem kamp på den centrale midtbane, hvor han ofte fik opfanget bolden, og efter 54 minutter fik netop Kasper Povlsen sendt bolden ud til Eckersley på venstreside, hvis indlæg dog gik i favnen på FCK-målmand Johan Wiland. Lidt senere var Stephan Petersen på færde i højresiden, men heller ikke hans indlæg fik en AGF’s spillers adresse.

Efter 57 minutter kom kampens anden advarsel, som tilfaldt Anders Kure. Han fik på midten taget en lille dans med N’Doye, efter han var kommet på den forkerte side af angriberen.

Efter en time kom Peter Graulund på banen som erstatning for Aron Johansson. Kort efter foretog FCK deres anden udskiftning, eftersom Santin kom på banen i stedet for Nordstrand. Den første blev foretaget i pausen, da Grindheim erstattede Kristensen.

Santin forsøgte med sin første aktion efter 64 minutter at komme uden om Kure, men AGF’eren havde styr på situationen. Med undtagelse af situationen omkring advarslen spillede Kure en ganske fin kamp i midterforsvaret.

FCK havde efterhånden sat sig tungere på spillet. Christian Bolanos, som indtil nu havde været FCK’s farligste, kom endnu en gang til afslutning, som denne gang røg til hjørne. Et længerevarende FCK-pres resulterede i et efterhånden fortjent føringsmål. Indskiftede Cesar Santin sendte, efter en pasningsfejl fra Kure, et indlæg fra højreside ind i feltet, hvor Dame N’Doye umarkeret kunne sætte hovedet på bolden og styre denne i mål. Steffen Rasmussen var chanceløs, og dermed var FCK foran med 1-0.

AGF forsøgte hurtigt at svare igen, men Berg formåede ikke at sende bolden i mål efter indlæg fra Eckersley. Kort efter var FCK tæt på igen, men Steffen Rasmussen diskede op med en fornem redning på en afslutning fra Thomas Delaney. Københavnerne havde tydeligvis fået en gevaldig slevtillid efter scoringen, og på nuværende tidspunkt var de, de klart mest dominerende.

Efter 70 minutter indtraf endnu et dramatisk moment, eftersom Dame N’Doye igen faldt i feltet efter en tackling fra Eckersley. Om end der var mere berøring denne gang end før, var det ikke nok til straffespark, og dommer, Michael Svendsen, som dømte en flot kamp, vinkede da også spillet videre.

Mikkel Kirkeskov erstattede efter 76 minutter Stephan Petersen, hvilket skubbede Eckersley frem på kanten, hvor AGF forsøgte at komme frem til chancer. Eckersley spillede en flot kamp i sær offensivt, hvor han var kommet frem til flere indlæg, som dog oftest blev sendt væk af et stærkt spillende FCK-forsvar.

Med omkring 10 minutter tilbage, foretog AGF deres sidste udskiftning. Der blev satset offensivt i form af Casper Sloth som erstattede Arthur Sorin. FCK’erne holdte dog stadig fint fast i bolden og dominerede kampen og forsøgte at frembringe den afgørende scoring.

Og FCK var med 5 minutter tilbage særdeles tæt på 2-0, efter en misforståelse i AGF-forsvaret. Steffen Rasmussen fik dog bokset væk, hvorefter der hurtigt i den anden ende opstod en lille mulighed til Graulund, som dog ikke fik bolden med sig i løbet.

FCK forsøgte at lukke kampen, og efter et godt træk af Bolanos i højre side, sendte han bolden af sted mod mål. Skuddet ramte dog Anders Kure, og gik til hjørnespark.

Med 2 minutter tilbage af ordinær spilletid, fik AGF udlignet. Aarhusianerne fik tilkendt et straffespark, eftersom bolden røg via Anders Kures hoved op på armen af Claudemir. Martin Jørgensen klarede presset, og sparkede bolden sikkert i mål på trods af stor pibekoncert fra hovedparten af de 25.651 tilskuere. Stillingen var nu 1-1, og veteranens mål var i øvrigt hans første superligamål siden 1997.

I overtiden fik FCK et frispark i højre side, som blev sendt ind over. Eckersley fik dog headet væk, men FCK opsamlede, og forsøgte et sidste pres, men farligt blev det ikke.

Kampen sluttede dermed med pointdeling på trods af FCK-dominans. Topopgøret endte 1-1.

 

Kampfakta FCK – AGF 1-1 (0-0):

FCK: Johan Wiland – Lars Jacobsen, Sölvi Ottesen, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson – Christian Bolanõs, Claudemir de Souza, Thomas Kristensen (46: Christian Grindheim) , Thomas Delaney – Dame N’Doye, Morten Nordstrand (61: Cesar Santin)

AGF: Steffen Rasmussen – Arthur Sorin (83: Casper Sloth), Atle Roar Håland, Anders Kure, Adam Eckersley – Søren Berg, Martin Jørgensen, Kasper Povlsen, Stephan Petersen (76: Mikkel Kirkeskov) – Søren Larsen, Aron Johannsson (60: Peter Graulund)

Advarsel: Dame N’Doye (FCK) og Ander Kure (AGF)

Dommer: Michael Svendsen

Tilskuertal: 25.651

3 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here