Den offensive norske spiller Bjarte Haugsdal, er i denne uge på prøvetræning hos AGF. Han er på kontrakt hos Brann, men den udløber til vinter og bliver ikke forlænget. Senere i dag spiller han med, når AGF’s reserver møder FC Midtjyllands ditto.

Men hvem er denne hurtige Haugsdal – og hvorfor får han ikke kontrakten forlænget i Norge? AGFFAN.dk har snakket med den norske sportsjournalist Christer Sævig, der til dagligt dækker fodboldklubbens Brann gøren og laden på bt.no.

– Bjarte Haugsdal har spillet i Brann siden 2008, hvor man har set ham som en spændende ung spiller i Brann. Han kan både spille kant og angriber, og hans hurtighed er klart hans største kvalitet, fortæller Christer Sævig til AGFFAN.dk.

Men hvis man har set ham som en spændende ung spiller, hvorfor har han så ikke fået flere chancer i Brann-trøjen?

– Problemet for Haugsdal har været, at han ikke har fået tillid fra klubbens trænere, da de mente de havde bedre alternativer på disse positioner.

Haugsdal ikke den eneste

Generelt vægter Brann ikke udvikling af egne spillere højt, og som ung spiller i Brann er det svært at få chancer:

– Brann er slet ikke kendt for at give sine unge spillere mange muligheder. Jeg er usikker på om Haugsdal er god nok til Tippeligaen, men omvendt har han heller ikke fået mange chancer. Jeg mener han i de sidste tre år er startet inde i to ligakampe for Brann, hvor han blandt andet spillede angriber mod Sogndal i juni i år, og her scorede han et mål og havde et skud på stolpen.

Foto: Lov-ham.no

10 KOMMENTARER

 1. Lad os bruge penge på en kvalitets spiller istedet ! Hvis han ikke er god nok til Brann er han heller ikke god nok til AGF..

  • Nu er det jo en norsk sportsjournalist og ikke BSN, der udtaler dette :)

   Om han er god eller ej ved jeg ikke noget om, men en prøvetræning fejler vel ikke noget.

    • Indtil videre har han ikke taget meget fejl. Vores talenter, Jørgensen, Atle, Graulund og Larsen etc. har jo spillet suverænt! Er dog bange for denne spiller er aaaaaaaaaalt for ung…

     • Aron er jo heller ikke ligefrem pensionsklar, han virker som om han kan tage et stort gennembrud lige pludseligt så snart han får bolden i kassen og får noget selvtillid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here