Vinderen af DBU’s landspokalturnering får mulighed for at deltage i Europa League, og denne chance for at spille europæisk kan virke ligetil. Men det mener AGF-træner Peter Sørensen nu ikke, da han ser det mere sandsynligt at sikre avancement til europæisk fodbold, ved at kæmpe sig til en fornuftig placering i ligaen.

– Det er en skrøne, at det er lettere at komme ud i Europa via pokalturneringen. En fjerdeplads i Superligaen kan også give adgang, og når man ser på, hvor tæt og jævnbyrdigt det ser ud i øjeblikket, så er der ikke så stor niveaumæssig forskel mellem andenpladsen og nummer ti. Topplaceringerne er inden for rækkevidde. Det er værd at forfølge, lyder det fra Sørensen til Sporten.dk.

På grund af dette faktum vil Peter Sørensen også prioritere Superligaen højere end landspokalturneringen, hvis det for alvor skulle blive nødvendigt.

– Vi vil vinde kampene i de turneringer, vi deltager i. Alt andet er tåbeligt. Derfor stiller vi også med et slagkraftigt mandskab mod Vejle. Det kunne være fedt at vinde pokalturneringen, det tror jeg alle trænere vil sige, men Superligaen er vigtigst for os. Og som det ser ud for tiden, så er det jo bare med at holde sig til. Vi satser på at komme videre til næste runde i pokalturneringen, og stiller med det stærkest mulige hold, men det bliver ikke bekostning af, hvad der venter i Superligaen, fortæller Sørensen.

Foto: AGFFodbold.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here