BLOG: Peter Graulund spillede måske sin sidste fodboldkamp i går, da AGF på udebane tabte til VB Kolding efter forlænget spilletid. Mod slutningen af kampen slap Graulund igennem i Koldings straffesparksfelt, men faldt dramatisk til jorden efter en soloulykke. Efterfølgende er det bekræftet at angriberens akillesscene er revet over, og at hans karriere højest sandsynligt sluttede i går på Jokri Park.

Peter Graulund er ikonet på AGF’s to opblomstringer i nyere tid. Han har været hovedarkitekten bag begge oprykninger, hvor han i begge sæsoner kunne lade sig hylde som 1. divisions topscorer med henholdsvis 17 og 20 scoringer, og i begge sæsoner valgte AGF’s fans ham fortjent til årets spiller.

Tragikomisk nok skulle søndag have været en festdag for angriberen. Dagens kamp mod VB Kolding var nummer 200 i den hvide trøje, og efter planen skulle han være hyldet foran det århusianske hjemmepublikum for den flotte præstation, men i stedet kan de århusianske hjemmepublikum nu godt indstille sig på at den evigt figthende og konstant farlige Peter Graulund nok er fortid – i hvert fald som aktiv spiller.

I følge bogen ‘Storklub på slingrekurs’ var Graulund tæt på at opnå en anden merit i AGF, nemlig statusen som alletiders målsluger i AGF. Han er i skrivende stund oppe på 88 mål for AGF i Danmarksturneringen, hvor kun Lars Lundkvist med 89 mål og Erik “Slagter” Jensen med 92 mål er foran ham på listen. De sølle fem mål Graulund mangler for at ende øverst på den liste var bestemt indenfor rækkevide, hvis ikke den tragiske skade havde ramt AGF’eren tidligere på aftenen.

Der faldt en sten fra undertegnedes – samt resten af redaktionens – hjerte da AGF i sommer spillede træningskamp mod Randers FC. Steffen Rasmussen sad ude med en skade, og da den vikarierende anfører Martin Jørgensen 10 minutter før tid måtte lade sig udskifte kunne han placere det flotte marineblå anførerbind om armen på kollegaen Peter Graulund. Angriberen blev tilbage i 2008 frataget anførerbindet af Ove Pedersen, og denne hændelse var tæt på blive enden for et samarbejde mellem Graulund og AGF. Heldigvis for AGF forsatte målslugeren i AGF-trøjen, og uden ham er det langt fra sikkert at AGF den dag i dag havde været at finde i landets bedste fodboldrække.

Da AGF i 2010 rykkede ud af Superligaen skyldtes det i høj grad en alvorlig nakkeskade hos Graulund. Efter lang tids fravær gjorde han endelig comeback, og i sin første kamp bragte han AGF foran mod Silkeborg efter syv minutter. Det startede et festfyrværkeri af en kamp, som AGF vandt 4-1 og pludseligt så alt godt ud igen, på trods af man runden forinden havde tabt 3-0 til Køge på hjemmebane.

Kampen efter gentog Graulund kunsttykket mod Sønderjyske på hjemmebane. Sønderjyderne fik desværre udlignet på selvmål af Jakob Poulsen, og da Graulund tre minutter før tid lod sig udskifte og satte sig på AGF’s udskiftningsbænk kunne han minuttet efter se Olafur Skulason heade bolden i mål og sende AGF på styrtkurs mod 1. division.

Peter Graulund er et af de største ikoner nogensinde i AGF. Hvis karrieren, som man formoder, er slut så fortjener han alt mulig hyldest for sin indsats for AGF. Han har fundet sig i meget, men hver gang kritikerne har tvivlet på hans evner – senest i starten af denne sæson – har han svaret igen med mål på samlebånd. Han er en af de farverigste personer der har spillet i AGF-trøjen, og hans kant har gjort ham til en elsket spiller blandt AGF-fansene.

Jeg håber ikke mine ord er sande, men 16 års fodboldkarriere ser ud til at være forbi. Paradoksalt nok startede og sluttede karrieren på Vejle Stadion, og på sin helt egen triste måde giver det en uforklarlig form for mening i det større perspektiv.

Hvis Peter Graulund vælger at sige stop, så efterlader det AGF med et ufatteligt tomrum. Der venter nu sportschef Brian Steen Nielsen en ufattelig stor opgave, når dette tomrum skal erstattes. Ingen angriber har en målnæse som Peter Graulund, så at finde en erstatning er så godt som umulig.

Peter Graulund. Tak for alt hvad du har gjort for AGF, og jeg håber af hele mit hjerte at du ikke har spillet din sidste kamp i AGF-trøjen, men i en alder af 35 år er det næsten utænkeligt at man kommer sig over en overreven akillesscene.

Men omvendt kan man også spørge sig selv – hvis nogen skal komme sig over sådan en skade i karrierens efterår, så er det vel netop Graulund?

38 KOMMENTARER

 1. En virkelig god blog, der fint reflekterer over Graulunds karriere og hans betydning for AGF. Jeg vil lige dele en lille anekdote med jer, der bekræfter hvor dedikeret Graulund var til den hvide trøje.

  Efter vi rykkede op første gang mødte en af mine venner fra trekantsområdet Peter Graulund i byen i Århus. Han spurgte om han ikke kom tilbage og spillede for Vejle, hvorefter Grualund svarede: “Jeg vil hellere brække begge mine ben, end at spille for Vejle”.

  Peter, du vil være savnet, og din heltestatus vil altid være unik i Århus. Jeg kan slet ikke overskue hvem der skal overtage trøjenummer 11 – et utroligt pres der vil hvile på vedkommende…

   • Måske er jeg lidt old school, men trøjer ml. 1-11 bør ikke fredes under nogen omstændigheder, end ikke for Graulund. Nr. 1-11 bør være start-11’eren ved sæsonstart. Basta!

 2. Fatter ikke endnu hvad der er sket…Det her er simpelthen ubærligt. Graulund var vel vores vigtigste spiller. Tak for alt Graulund, så uværdig en måde du skulle slutte på!

 3. Det er en rigtig god blog, du har skrevet Søren…Graulund har været en meget stor spiller og en lige så stor personlighed i AGF. Det er trist, hvis det skal slutte sådan her, men det tror jeg desværre, det kommer til.

  Jeg håber virkelig, at Graulund får et job i klubben!

 4. Tak for ALT Graulund. Du er den største nogensinde i AGF. Du har hjertet på rette sted. Håber du bliver i klubben i en eller anden funktion….

 5. Super blog. Men jeg tilslutter mig Messi og Martin. Lad os sørge i dag, og derefter bakke op om kong Peter. Han skal bare tilbage og nå de 93 kasser!!!!

 6. Sørger over ham idag.
  HÅBER men tvivler lidt på det, men syntes det så ærgeligt, hvis han ikke får sin 200 kamp, i den hvide trøje

 7. Hvis Graulund stopper karrieren, som det unægteligt lyder til han bliver tvunget til, så må og skal hans trøje pensioneres. Peter du er den mest betydningsfulde spiller for klubben nogensinde. Held og lykke med genoptræningen.

  • Er ikke helt enig i, at PG er den mest betydningsfulde spiller nogensinde i GF.
   Men ja, trøjen skal pensioneres, og den næste store angriber skal, i GF, spiller med 99…

 8. lad os nu håbe han kommer til hægterne… han har helt sikkert hjertet på det rete sted…

  han er om nogen manden der har holdt gang i gf´s maskine… ville have svært ved at se andre i trøje nr. 11. det er squ en trist dag.

  god bedring gravhunden… du er savnet.. ikke bare som fodbold spiller men som den dedikerede mand du var både som gf´er og som kongen af angrebet…

  kongen af århus.

 9. Shearer .. jeg giver dig helt ret, og han skal stadig et eller andet indenfor klubben, vi vil deme ikkemiste ham helt, selvom han er i vores hjerter, og agf er i hans ,,

 10. Det fandme skidt. Vi kommer til at mangle dig Konge Graulund.
  Og hvad har vi tilbage. Angriber der ikke kan score mål. En Søren Larsen der ligner en mand der er er 10år ældre en Graulund med hans indstilling på banen. Han skal fandme op i gear.
  Det virkelig sørgeligt :-(
  Køb en drømme angriber BSN.. TAK

 11. der er kun en nummer 11 og den tilhøre GRAULUND og ikke en ande spiller vis han stopper karrieren så skal trøj nummer 11 ikke spilles af andt spiller

  jeg håber han kommer igen

 12. Selvfølgelig kommer Graulund tilbage, 2012-2013 bliver hans sæson.
  Hvis ikke, så skal der virkelig kastes nogle monetos efter en ordentlig angriber, for Larsen er intet uden en god angriber ved sin side.

 13. Rolig nu!! Lad os nu for en udmelding fra manden selv!

  Synes det er noget mærkeligt noget og begynde på at afskrive noget som helst og sørge over en skade. Når man ikke ved hvad manden selv har i tankerne!

 14. Var hans første kamp efter sin nakkeskade ikke 4-1 kampen i Silkeborg, hvor han scorer til 1-0? Ingen vidste han var med, selvom der var rygter, men pludselig løb han ud til opvarmning fulgt af et kæmpebrøl fra lægterne…

 15. “Hvis Peter Graulund vælger at sige stop, så efterlader det AGF med et ufatteligt tomrum.”

  Ni måneder uden Graulund er et tomrum uanset om han stopper eller ej.

  Men i det mindste har vi denne gang en solid defensiv at falde tilbage på og så må andre jo bare score målene indtil der kommer forstærkninger i vinterpausen!

 16. Trist trist dag…
  Håber graulund kommer tilbage. Er dog uenig i at vi i agf skal frede trøje numre…med lad nr. 11 hvile lidt.

 17. Så vidt jeg har læst rundede Graulund da 200 kampe for agf imod vejle igår.. men forhåbentlig ikke hans sidste i den hvide trøje.. og som så mange andre siger, så er der ingen grund til at sende manden på fodboldpension endnu.. han har jo ikke sagt stop..

 18. Under normale omstændigheder er jeg enig med dig Dream. Men det er kongen af Århus vi snakker om. Den trøje må og skal pensioneres når han engang stopper.

 19. Det er utroligt sørgeligt hvis Graulunds karriere skal ende på den måde. Vi var heldige med diskusprolapsen, men heldet kan åbenbart ikke blive ved :(

  For fanden da, hvor jeg håber Graulund kan lave miraklet og være klar efter 6 mdr, fremfor 9! Er det helt galt, og kan karrieren ikke fortsætte, skal Graulund sgu være angrebstræner.

 20. Uanset hvad, så skal hans karriere ikke ende med en skade.. Jeg vil opfordre til at hvis det utænkelige er en realitet at han får to minutter i starten eller slutningen af en eller anden hjemmekamp, og slutter karrieren på banen og ikke på båren!

 21. jeg tænker beckham han er da kommet fint tilbage og det er da vidst samme alder så Graulund kom stærkt igen tak .vi har brug for dig !!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here