Efter en noget sørgelig AGF-uge med både pokal-exit og Graulund-skade er det igen tid til Superligafodbold. Søndag tager AGF imod HB Køge, i en kamp mellem to oprykkerhold der har haft vidt forskellige skæbner, efter de sammen blev forfremmet til Superligaen i forsommeren.

Det har været en hård nød at knække for alle AGF-fans, at man måske aldrig kommer til at se Peter Graulund på grønsværen igen, efter han desværre måtte bæres fra banen onsdag aften i Vejle. Siden er der for alvor blevet malet fanden på væggen, og mange har fået et slags dejá vú til nedrykningssæsonen i 09/10. Historien om at AGF forventer at spendere et klækkeligt beløb på at opdatere banerne på Fredensvang, samt nyheden om at AGF tilknytter den talentfulde Osama Akharraz fra årsskiftet, virker til at have fået lidt ro på Aarhus igen. Det er nu tid til at komme videre, og på søndag gælder det et utroligt vigtigt opgør på fortet NRGI Park.

Gæsterne fra Herfølge kommer direkte fra en pokaltriumf, hvor de torsdag aften sendte FC Roskilde ud i 1/8-finalen. Dog måtte man ud i forlænget spilletid, før man kunne afgøre kampen og hente en 1-2 sejr med hjem. Dette må siges at være en drømmestart for den nye HBK-cheftræner: Tommy Møller Nielsen som tog over i Herfølge, efter at Brøndby IF valgte at købe Auri Skabalius fri fra sin kontrakt før tid.

Søndag gælder det Møller Nielsen’s første Superligakamp som træner, og det bliver med en noget nedslående statistik i bagagen. HB Køge har nemlig kun hentet ét sølle point ud af 18 mulige på udebane i denne sæson, og man har kun fundet netmaskerne to gange i seks kampe på fremmed græs. Når man samtidig ser, at AGF i denne sæson er ubesejret på eget græs, vidner det om to oprykkerhold, der har haft meget forskellig grad af succes siden oprykningen. HB Køge ligner et hold, der sidder uhjælpeligt fast i bunden af ligaen, og er da også det hold, der har lukket langt flest mål ind. Alene dette udsagn må placere en stor favoritrolle hos AGF på trods af en status som oprykkerhold.

MEN med et flot point mod medaljefavoritterne fra FCM i weekenden, en sejr i pokalturneringen i onsdags samt en ny cheftræner, befinder HB Køge sig i lidt af en positiv spiral. AGF derimod er kommet lidt ned på jorden igen efter 3 uafgjorte kampe i træk og et nederlag i pokalturneringen. Det mest bekymrende for cheftræner Peter Sørensen må dog være, de mange skader der driller AGF-truppen lige i øjeblikket.  Det er altså blevet vanskeligere at stille et ligeså slagkraftigt hold, som man kunne tidligere på sæsonen. Derfor må søndagens opgør også betegnes som mere lige, sammenlignet med de to holds første møde som endte med en 0-2 sejr til AGF. Det er dog værd at huske på, at AGF fortsat er ubesejret i 9 ligakampe i træk, hvilket utvivlsomt må bringe noget selvtillid ind på holdet.

Især bliver det interessant at se duellen mellem altid målfarlige Simon Makienok Christoffersen og AGF’s midterforsvar. Det er endnu uvist, hvem der kommer til at udgøre forsvaret hos de hvide på søndag. Med Håland, Kure, Nielsen og Howard som enten skadede eller tvivlsomme, kan det give endnu en startplads til unge Jens Jønsson, der fik debut onsdag aften i Vejle. Duellen mellem Jønsson og Makienok kan i så fald gå han og få en nøglerolle i denne oprykkerkamp. Det bliver desuden spændende at se, hvilket af holdene der har formået at restituere bedst efter den forlængede spilletid i midtugen.

Med Peter Graulunds skade bliver presset om muligt endnu større på Søren Larsen og Aron Johansson, som er tvunget til at levere mål inden for en overskuelig fremtid. Især de manglende mål fra Johansson vil komme i fokus, hvis han ikke snart finder vej til netmaskerne, og kommer ud af sin måltørke. Søren Larsen har svinget noget i niveau på det seneste, og søndag må det være et erklæret mål for ham at få scoret. Det skal blive spændende at følge de to, overfor et forsvar der har været gavmildt med målene, især på udebane.

Forventede startoptillinger:

 AGF:

Rasmussen

Lucena – Sorin – Håland – Eckersley

Berg – Nørregaard – Jørgensen – Petersen

Larsen – Johansson

Skader: Peter Graulund, Kasper Povlsen, Devdariani, Mark Howard.

HBK:

Haastrup

Geertsen – Sørensen – Hansen – Bendtsen

Christensen – Madsen – Rømer – Storm

Makienok – Runsewe

 

AGFFAN.dk opfordrer alle til at tage på stadion søndag for at støtte byens hold. Det forholder sig nemlig således, at såfremt det bliver til en AGF-sejr, vil det betyde, at De hviiee’ er ubesejret på NRGI Park i over et år. Det må betegnes som lidt af en gulerod for både publikum og spillere.

Kampfakta:

AGF-HB Køge

Søndag d. 30/10-11 kl. 14.00

Kan ses live på NRGI Park eller på Canal 9.

Billetter kan købes her.

5 KOMMENTARER

  1. det bliver squ pineligt hvis de taber til et hold der har ” kun hentet ét sølle point ud af 18 mulige på udebane i denne sæson”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here