BLOG: AGF er placeret på en delt fjerdeplads, og har blot ét enkelt point op til bronzemedaljerne. Hvem turde have troet på dette inden sæsonstart? Ingen, vil jeg vove at påstå! Efteråret er mere end godkendt, hvor de største udfordringer igen (!) har været omgivelsernes forventninger.

Efterårssæsonens 18 kampe har – næsten – været en dans på roser, hvor tingene er gået op i en højere enhed. Sæsonen startede med en flot – og måske nem – sejr over svage Lyngby, hvilket betød at AGF allerede efter første kamp måtte slåsse med urimeligt høje ambitioner.

Herefter ventede nederlag på udebane mod AaB og Sønderjyske, mens det blev til et enkelt point hjemme mod OB. Allerede her indfandt krisesnakken sig rundt omkring i krogene, hvilket for alvor beviste at det ville være en sæson opad bakke for Peter Sørensen og co, hvis man tænker på omgivelsernes forventningspres.

Systemet fungerede og organisationen var på plads, men forsvarskæden haltede, hvor man var for langsom til at lægge det sidste pres på modstanderens afslutter. Muligvis havde man været vant til dårligere angribere i 1. division, men fejlene blev rettet og siden har det været usvigeligt sikkert i den bagerste kæde. Man må løfte på hatten for trænerteamets arbejde med forsvaret: At man er det hold med næstfærrest mål imod sig og samtidigt har flest cleen sheets – det vidner ganske enkelt om klasse.

Netop overstående bringer mig videre til en central pointe i denne blog – nemlig den sindssygt hårde kritik af Jerry Lucena. Den rutinerede AGF’er har ganske rigtigt lavet passningsfejl – ligesom enhver anden fodboldspiller – men det må altså ikke underkedes hvor bundsolid bagkæden har været. Mange AGF-fans højeste ønske er en ny højre back, men her bliver jeg nødt til at advare – hvorfor ødelægge noget der fungerer så godt? Det er i min optik ikke hvad AGF har brug for netop nu.

AGF går en hård forårssæson i møde. Brian Steen Nielsen har allerede forstærket kanterne med Osama Akharraz og Edafe Egbedi, men den største udfordring af dem alle står stadig tilbage: At finde en erstatning for Peter Graulund. Angriberens alvorlige skade er den eneste negative ting at finde frem om dette efterår, og han har for alvor været savnet.

Søren Larsen har været udsat for hård kritik, men som han har sagt hele sommeren og efteråret – så kommer han først i form til foråret. Angriberen har scoret 11 mål i 21 kampe dette efterår, så det bliver ekstremt spændende at se ham i topform.

Hvis Peter Sørensen og AGF kan fastholde niveauet i foråret, så glæder jeg mig til at se hvor langt det rækker. Sub-toppen er utrolig tæt, og det bliver tæt om medaljerne. Dan Hammer mente i Fodbold Uden Filter, at AGF ville vinde bronze – tja, hvorfor ikke?

18 KOMMENTARER

 1. Dejlig blog, Søren!
  Jeg bakker helt op om at kritikken mod Lucy har været alt for hul og buldrende, Desuden kan Lucy løse så mange forskellige opgaver at han er guld….ok, så bronze da….. værd for os.

 2. Det er en fin blog;-)

  Jeg må indrømme, at jeg hører til dem, der ønsker sig en ny højre back, hvis der kan findes plads i budgettet til det, for selvfølgelig er en angriber det, der først og fremmest må prioriteres. I den forbindelse er det spændende, med den sydamerikanske forbindelse, for Lange er ikke god nok, men det er Nordstrand til gengæld, selvom jeg godt kan følge dem, der siger, at han ikke skaber nok selv, så jeg håber på noget lidt mere eksotisk (og også helst yngre, så der er videresalgspotentiale).

  Derudover mangler vi formentlig en kreativ midtbanespiller til at aflaste Martin. Dermed sagt, at Casper Sloth mangler at bevise, at han kan skabe noget kreativt på seniorniveau. Imidlertid får vi tilgang af Osama til årsskiftet, og jeg tror, at han har potentialet til at være manden. Jeg har i den forbindelse på fornemmelsen, at det er det, der menes, når Osama snakker om, at AGF har en plan med ham.

  For at vende tilbage til højre back, så mangler Lucena fart, fysik og offensive evner, lige som han ofte bliver snydt for let defensivt. Det kommer nok til at lyde negativt, men jeg kan faktisk på mange måder godt lide Lucena, da han er en enormt klog (og i øvrigt sympatisk) spiller. Derfor mente jeg også, han skulle have chancen på højre back efter oprykningen. Jeg mener bare ikke, han har overbevist, og hvis Sorin heller ikke løfter sit offensive spil en tand, så må der en tilgang til, for der er ingen talenter, der ser ud til i nærmeste fremtid at kunne spille pladsen på et tilstrækkeligt niveau.

 3. Jeg er nød til at spørge omkring rygtet ang. fansne forventning, samt snak om krise.
  Personlig står jeg selv på B3-6, og der har ikke på noget tidspunkt været snak om krise.
  De fans jeg har snakket med, om det har været på Stadion, på en bar eller i bussen, har været ovenud lykkelige over vores spil. Og man har en forståelse for, at vi er oprykkere og at vi ikke er en nuværende del af “nedryknings kampen” er fantastisk.

  Hvem har på noget tidspunkt, udover Ekstrabladet, snakket om at AGF er i krise efter 2 nederlag?

  • Den må jeg også sætte spørgsmålstegn ved.

   Har hverken oplevet opskruede forventninger eller krisesnak blandt fans.

   Der er nogle medier og fans fra andre klubber, der har forsøgt at skubbe lidt til fordommene, men har ikke hørt noget fra egne fans

 4. Hov så lige, der var kommet et par andre kommentarer, inden jeg fik sendt min.

  Frederik Krabbe er altså ikke god nok. Manden kan ikke tæmme en hjørnesofa og ikke lægge indlæg. Han er på ingen måde konfortabel og rolig med bolden. Med andre ord har han kun spillet Superligafodbold i AGF af nød og pga. sin store vilje.

  Jeg er enig i, at Jerry Lucena er en rigtig god mand at have i truppen både på og uden for banen.

 5. Hej Anders. Dejligt med et så konstruktivt svar på en blog. Jeg vil tage udgangspunkt i to af dine pointer.

  1) Osama Akharraz er ikke udset til at aflaste Martin Jørgensen. Det er jeg sikker på, men derimod tror jeg at han skal ind og aflaste Søren Berg, og så skal han være med til at presse Stephan Petersen (som har været en kæmpe skuffelse dette efterår).

  2) Jeg er nu ikke enig i, at Casper Sloth ikke har bevist at han kan aflaste Martin. Det gjorde han faktisk allerede i dette efterår, da Martin var ude med en hjernerystelse, og det syntes jeg at han gjorde flot! Sloth og Jørgensen har haft sine problemer når de spillede sammen, og jeg tror ikke det er en god løsning at bruge dem begge to – de har begge brug for typer som Povlsen og Nørregaard ved siden af sig.

  Igen tak for dit indlæg. Forsat god dag

  Mvh Søren

 6. Hej Bo.

  Det er rigtigt som du påpeger, at det bliver lidt løst når jeg blot gengiver løse kommentarer omkring AGF’s start.

  Jeg baserer mine udsagn på hvad jeg læser på nettet, og ikke hvad jeg hører på stadion. Her tænker jeg primært på AGFFAN.dk’s replikboks, og så selvfølgelig det bedste fodboldforum på nettet, GF-Forum.dk. Begge steder var der en ulmende utilfredshed (Især efter det ene point på udebane mod SIF, hvor AGF blev spillet ud af banen), og der blev stillet spørgsmålstegn ved både truppen og Peter Sørensens evner.

  Jeg husker ikke at Ekstra Bladet har snakket om AGF i krise.

  Forsat god dag

  Mvh Søren

  • Der er forhåbentlig nu ingen fans, der er utilfredse med vores placering nu her hehe.. Det er jo super fedt at Peter Sørensen har fået så meget styr på holdet!

 7. Hej Søren.

  Det kan godt ske at man skulle læse de forums også. :-)

  Måske vi har fået forskellige indtryk af en og samme fan base, efter hvad man har hørt.
  Jeg var nok også en smule hurtig ude, men det er mest fordi jeg ofte læser at vi (som i fansne) har julelys i øjnene og planlægger CL-kampe, bare vi vinder 2 kampe. En “påstand” jeg absolut ikke kan genkender fra mine omgivelser.

  Til sidst vil jeg sige, tak for en super blog.
  Ser altid frem til det næste indslag fra jer.

  Hav en god aften.

  Mvh.
  Bo

 8. @Søren

  Jeg vil nu fastholde, at Casper Sloth endnu ikke har vist, at han magter at blive en trussel for modstanderen i kraft af sin kreativitet, som jo er en central del af Martins rolle. Jeg har dog længe set et stort potentiale i Casper Sloth (det har de fleste vel), men synes han har været gået meget i stå i sin udvikling siden vi rykkede ned. Dog glæder det mig at se, at han måske nu er ved at udfolde sit potentiale, og jeg tror på, han har det kreative i sig, hvis han har modet til at vise det. Jeg synes, der har været lidt for meget alibi-fodbold over mange af hans præstationer. Som jeg nævnte (og som Peter Sørensen har været fremme at sige), så ser det dog ud til, at han nu er ved at vise sit værd på holdet og gør en forskel i kampene frem for bare at vise potentiale.

  • Jeg er sådan set enig i at Sloth ikke er hvor han skal være endnu, men han er jo meget ung og spiller nogle gange mere af nød end lyst, så at sige: F.eks. ville en Devdariani i form nok have taget den centrale midtbane i nogle af de kampe hvor Sloth ikke har kunnet sætte sig igennem. Han skal blive lidt bedre taktisk og skal udvikle sit overblik på banen, men så mener jeg også han kan blive en meget dygtig spiller.

   Ellers må man sige vi har haft et helt fantastisk forår med en meget god defensiv. Offensiven har naturligvis haltet gevaldigt pga. Graulunds skade og Arons manglende målnæse, men det er for en enkelt gangs skyld også det eneste der er galt i spillemæssig forstand. Normalt sejler vi jo rundt på 5-6 positioner, men lige nu mangler vi “kun” en hurtig angriber til at aflaste Larsen, som er nem at holde ude af en kamp når Graulund mangler.

   Kan Peter Sørensen og BSN hive en god kanin op ad hatten på den anden side af nytår, bliver det en meget spændende forårssæson.

 9. Er godkendt efterår – ja målsætningen om overlevelse i Superligaen er her midtvejs opfyldt til fulde. Vi holder en femteplads, og vi er i top tre, hvad angår det lille antal tabte kampe og de få mål scoret mod os. Hold og spil har fået struktur, og især i det defensive står vi stærkt. Som mange andre også skriver, vil en styrkelse af angrebet henover vinteren være velkommen og vejen fremad.

 10. @Søren

  Jeg fik ikke spurgt, hvorfor du er så sikker på, at Osama ikke er udset til at overtage Martins kreative rolle på sigt?

 11. Fin blog, jeg er dog en smule rystet over, at du forsvarer Lucena. Jovist, vi har spillet solidt, men det er jo klare mere “på trods af” end “på grund af” hvad angår Lucena. Der er ingen grund at fixe noget der virker, siger du, hvilket også er rigtigt til en vis grad. Fx tror jeg også at FCK ønsker at ændre en del ting, selvom de ligger nr. 1 og nemt ville vinde ligaen uden indkøb til januar, i mine øjne.
  Det bliver spændende at se hvordan Osamas rolle bliver. Jeg tror han bliver backup på kanterne. Kan ikke se ham slå Berg af. Det bliver i så fald for at hvile Berg, men selvom han er oppe i årene, så har han jo spillet samtlige minutter her i efteråret, så mon ikke det mere bliver i venstre side, at han skal kæmpe med Stephan, som ikke har vist alverden siden præmieren mod Lyngby, hvor man tænkte: “Wow, ham der kan vi skyde afsted til januar for riiigtig mange penge”.
  Jeg håber på Ruidiaz kommer, selvom det efterhånden nok er bedst at glemme ham, da man jo nok bare bliver skuffet, når han skriver med en italiensk eller tysk midterklub. Jeg tror mest der kommer en joker fra Norge eller Sverige, som ikke har været på tale endnu, lidt a la Nando i sin tid.

 12. Søren: har lige læst Silkeborg tråden på gf-forum igennem og må sige at jeg ikke kan finde den ulmende utilfredshed i den i forhold til andre kampe.
  Vi er på trods af, at vi er en flok ‘gnavne gamle mænd’ derinde, istand til at holde hovederne kolde, men ser gerne kritisk på tingene – dog altid med kærlighed for vores fælles klub.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here