Efter pokalkampen i Vejle hvor Peter Graulund blev alvorligt skadet, har der hersket et utal af rygter, om angribere der angiveligt var på vej til AGF. Nu har Stiften så sat gang i endnu en omgang rygter. Denne gang er navnene: Chris Wondolowski og Chalie Davies.

Charlie Davies huserer i øjeblikket i D.C. United i Washington, men har tidligere spillet for den svenske klub Hammarby, hvor han nåede at score 21 mål i 56 kampe. Charlie Davies har desuden spillet 16 kampe for det Amerikanske landshold, og var meget tæt på en udtagelse til VM-slutrunden i 2010.

Chris Wondolowski slår også sine folder i MLS – nærmere bestemt i San José Earthquakes. I 2010 formåede Wondolowski at blive topscorer i ligaen med 18 scoringer. Wondolowski har tidligere optrådt 5 gange på det Amerikanske landshold, og han skulle i øjeblikket være meget tæt på endnu en landsholdsudtagelse.

Hvem der i sidste ende kommer til AGF, kan man fortsat kun gisne om. Sikkert er det dog, at rygtebørsen kører på højeste blus i disse dage. Hvem ser I helst i AGF?

32 KOMMENTARER

 1. Hvis disse spillere er sådan nogle måltyve “over there”, hvorfor skulle de så skifte til Danmark? Såvidt jeg ved, er lønniveauet i MLS da noget højere end, hvad man kan forvente sig at få i AGF. Ret mig endelig hvis jeg tager fejl.
  Hvis de begge ligger i periferien af startopstillingen på deres respektive hold, er det jo muligvis en anden sag, hvis de begge ønsker at spille på landsholdet, som jo nok kræver fast spilletid.

  • Nu er alle lønforhold i MLS ( i modsætning til Superligaen ) frit tilgængelig for alle der gider, at tjekke dem nærmere igennem… og det generelle lønniveau er væsentligt lavere i MLS, hvilket de forholdsvis små spillerbudgetter også afspejler… hvad angår Chalie Davies, så har han en såkaldt “Base Salary” på på $184.620 om året, men er garanteret en slutløn på knap $244.870 …eller lige lidt over 1,4 mio. kr. om året… hvad angår Wondolowski, så tjener han $175.000 lige ud, eller lige rundt regnet 1 mio. kr. … og han har endda fået en drastisk lønforhøjelse i 2011, fra de kun $48.000 (276.000 kr.) han tjente i 2010.
   .

   • Prøv at tænk på, hvor meget man kan købe i USA for en årsløn på 1 mio kr.. Den vil jo være ca. 2 mio værd, i købsværdi herhjemme.. Det er sgu en god hyre alligevel.. Man skal jo regne løn og leveomkostninger op imod hinanden for at få det fulde billede.. Det er meget dyrere at bo i DK end i USA, så derfor er pengene jo mere værd, selvom han tjener mindre i USA..

    • I Danmark har vi jo så forskerskat (26%) , så 2 mio. kr. i lønposen for en udlænding i AGF, er altså også væsentligt mere værd end for en almindelig dansk “lønslave” der betale fuld skat… ikke mindst ford der også følger andre goder med at spille i klubben, via forskellige sponsorer, som fri (eller billig) bolig og bil, gratis computerspil og DVD film, med mere…
     .

     • Nu kom du jo selv kun ind på det med lønnen.. Så du mener ikke, at der også er den slags ekstra goder i USA? ;p Jeg tror de har de samme slags goder i det meste af sportsverdenen med indtægter fra diverse sponsorer, fri bil, bolig og alt det der ;p Jo, skatten er da fin, men skatten i USA er heller ikke høj, og priserne er stadig ca. det halve af herhjemme, hvis ikke nogle gange billigere, så jeg tror stadig ikke, at der er den vildt store forskel i forhold til løn, priser og diverse goder. Hvis han i sin nuværende løn får 1 mio, som svarer til ca. 2 herhjemme, så skal der jo også lidt ekstra til for at lokke ham hertil, så det er måske ikke urealistisk at sige 2,5-3 mio kr, da det jo er de færreste spillere, der går ned i løn, så bliver han en ganske løntung herre i AGF, hvis ikke den tungeste, så mon ikke det også spiller ind i BSN’s overvejelser? Det jeg ville med min tidligere kommentar var blot at pointere, at man ikke bare direkte kan gå udfra hvad en spiller får i løn, da købekraften er meget forskellig alt efter hvor i verdenen spilleren befinder sig, og derfor tror jeg ikke, der er den store forskel på f.eks. dansk og amerikansk i forhold til lønninger..

 2. Det sportlige eventyr ved at komme til europæisk fodbold kunne være en mulighed til et skifte. De ser måske en mulighed i AGF som et springbræt til en større liga. Nogle gange må man tage et skridt tilbage for at tage to frem.

 3. Da den ene er 29. er det vel begrænset, hvor meget han ville kunne nå at komme videre i europa, men vi må vente og se, hvem der ender med at komme til klubben..

 4. Jeg tænkte det helt samme som Truelsen… Hvis de er “stjerner” i den amerikanske liga, hvor de højst sandsynligt tjener laaangt mere end de kan komme til i AGF, hvorfor skulle de så flytte? Jeg tror ikke rigtigt på det, og egentlig vil jeg også aller helst have Nordstrand… :-)

 5. Jeg må erkende, at jeg ikke håber på nogen af dem. Jeg synes ikke, at Charlie Davies målsnit er imponerende nok til, at vi skal betale en høj løn for ham. Han har en fin alder, og ved at folk mener, at han stadig er på vej tilbage efter en stor bilulykke, som skete for et par år siden, men jeg tænker det som en lottokupon.

  Wondolowski har spillet en fantastisk sæson, men jeg tvivler også på, at han er typen vi trænger. Vi skal have en hurtig og teknisk angriber, og det ser jeg ikke Wondolowski som. Målnæse – tjah, men jeg tvivler på, at han vil være en succes i Aarhus.

  IMO ville det være langt mere spændende at poste penge efter Søren Rieks, og bruge ham i angrebet. Jeg har virkelig fidus til ham. Sparker godt, scorer mål og er lynhurtig. Teknikken er som jeg husker absolut heller ikke i skoven.

 6. Rieks har mange kvaliteter, men kan han spille decideret angriber? Og hvad vil han koste hvis Efb skal sælge deres absolut bedste spiller.

 7. Jeg ser helst ikke nogle af dem i AGF, da den amerikanske liga ganske enkelt ikke er ret god som helhed: Den rækker jo fra klubber der ville have det svært i 1. division, til klubber der ligger omkring FCKs niveau, måske lidt bedre. For fanden, Jimmy Nielsen er jo regnet for en klassekeeper derovre, og selvom han ikke er dårlig, har han ikke ligefrem stået forrest i landsholdskøen herhjemme.

  Jeg vil langt, langt hellere have Nordstrand til klubben hvis det er muligt. Han har bevist klassen i vores liga adskillige gange, og det er sgu et mysterie uden lige hvorfor Ståle ikke havde større fidus til ham.

  • Jimmy Nielsen har til gengæld stået pissegodt derovre…

   Hvad bygger du i øvrigt sammenligningen mellem danske og amerikanske klubber på?
   Mig bekendt er der ikke ret mange betydningsfulde kampe mellem danske(europæiske hold og amerikanske

 8. Rieks kontrakt udløber i 2013, så det er måske lidt utopisk at tro, at vi kan negle ham. Nordstrand ville i mine øjne også være en meget fin løsning. 0,6 mål pr. kamp i seniorkarrieren er i den grad også overbevisende…

   • Med henblik på transfer, løn, kontraktudløb, kontraktforhold, evt integrationsperiode i forbindelse med en udenlandsk spiller, vores akutte behov for en angriber in mente, så synes jeg, at Nordstrand virker som et perfekt match.

    Men jeg vil da gerne høre, hvem du har i tankerne, der kvalificerer sig inden for denne problemstilling?

     • Hvad er det helt præcist Ruidiaz kan? Jeg har set EN video på youtube hvor kan kan prikke bolden over stregen når han står en meter fra den og får en aflevering.. link gerne videoer.

     • Det samme gælder egentligt Wondolowski.. 1 langskud 2 straffe 3-4 gode hovedstød ( det skal han alligevel have) og et hav af scoringer. nogen bedre end andre inde i boksen hvor man må kunne forvente de fleste proffer kan ramme kassen.

 9. Nej tak til halv gamle afdankede profit spillere fra USA, så hellere en NORD som vi alle kender i DK, og som fra dag 1 af vil kunne gå ind i truppen både niveau mæssigt og kulturelt

 10. 16 mål i hele 2011 synes jeg heller ikke er til falde i svime over, og hvis man endelig skal hente en fra USA ja så bør de som minimum være faste a-landsholds spillere. Min erfaring siger mig heller ikke at der generelt har været den vilde succes med amerikanske angribere i Europa….

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here