Dette er det tredje indlæg om mit syn på AGF spillernes styrke. De to første er Øverste hylde II og Superliga niveau.

I dette indlæg vurderer jeg alle de spillere, som ikke er omtalt i de to tidligere indlæg. Sidst i indlægget gennemgår jeg udviklingsspillerne uden nogen egentlig vurdering. Dertil har de simpelthen spillet for lidt. Fælles for de spillere jeg nu omtaler er, at de alle, efter min bedste overbevisning, har Superliga niveau. Og at ingen af dem her og nu kandiderer til at høre til på øverste hylde.

Adam Eckersley
Han er en typisk brite på en fodboldbane; fighter som ind i helvede og giver aldrig op. Det var ham der reddede den scoring, som FC Midtjylland blev snydt for ved et heroisk returløb. Og sådan spiller han hver gang. Han er en fornøjelse at følge på venstre back. Blev af nød i en periode brugt på venstrekanten, dog ikke med samme succes. Nu er han tilbage på backen. Det vil sige, at han er lige så meget med fremme med sin offensive spillestil. Hans fightervilje gør ham til en populær skikkelse og har været Man of the match nogle gange. Jeg er ikke i tvivl om, at han har Superliga niveau.

Mark Howard
Ligesom ovennævnte har han fået sin fodboldopdragelse i selveste Manchester United. Det borger for et vist talent. Også han har hjertet på rette sted. Han gjorde sig selv populær, da han i forbindelse med den famøse nedrykning for et par sæsoner siden, udtalte, at han ville blive og hjælpe GF op i Superligaen igen. Det kan vi lide at høre! Spillemæssigt er han en midtstopper af Superliga klasse. Jeg havde glædet mig til at se ham og Atle spille i midterforsvaret sammen. Desværre kom Mark til skade og har ikke været klar siden. Det sidste nye er, at han er blevet opereret og fortsat vil være ude i måneder. Øv!

Arthur Sorin
Egentlig er han lidt en mærkelig historie den gode Artur. Han blev vraget af den forrige træner og udlejet. Efter lejeperioden kom han retur og har, med Peter Sørensens ankomst til klubben, fået en ny chance og grebet den. Han har i Howards fravær spillet i midten sammen med Atle. Det er gået upåklageligt.

Anders Kure
Kure er klubbens mand over dem alle. Det er lige før jeg vil sige, at jeg ikke kan se ham andre steder end i AGF. Han bliver op til næsten alle sæsoner spået en rolle på bænken som garderingsspiller. Men det ender hver gang med, at han alligevel får sin portion spilletid. Han accepterer sin rolle og spiller så godt han kan, når han spiller. Han er så stærk, at han vinder langt de fleste fysiske dueller, også hovedstødsdueller går han sejrrigt ud af. Han må ikke være sjov at spille overfor.

Stephan Petersen
Det er sådan lidt op eller ned for Stephan. Han laver store ting ind i mellem, men falder så helt ud i perioder. Vi forventer så meget af ham og glæden var stor, da han skiftede til AGF. Men forventningerne har han altså ikke indfriet. Jeg mener ikke der kan være tvivl om, at han hører til i Superligaen, men jeg vil gerne snart se hvorfor.

Emil Ousager
Han skiftede i sommer fra OB med det erklærede mål at blive førstemålmand. Han fik nogle kampe, da Steffen Rasmussen brækkede fingeren. Og han stod glimrende. Steffen fik alligevel sin plads tilbage, da hans finger igen kunne spille kamp. Han havde jo ikke spillet sig af. Desværre for Emil har Steffen været en af Superligaens bedste målmænd i denne sæson, så spilletid ser det lidt tungt ud med. Han har da også været i pressen nu og fortalt at hans tålmodighed ikke varer evigt. Han siger det ikke, men lurer der lidt utilfredshed her? At han har klassen til at være med, viste han os i de få kampe han fik tidligt på sæsonen.

Jerry Lucena
Han er skam landsholdsspiller – for Philippinerne. Derudover er han vel truppens mest omdiskuterede spiller. Mange mener, at han ikke er god nok. Han er omskolet midtbanespiller. En rolle han havde i sin tidligere klub Esbjerg og i starten her. Han var god til det. Hans back spil når måske ikke helt samme niveau. Men jeg synes, han klarer sig fint. Dog synes jeg, at han lidt for ofte, efter min smag, bliver snydt i et-to spillet. Men da det langt hen ad vejen er det fodbold går ud på at skabe overtalssituationer er det vel OK. Det er så op til holdet at bakke op. Og det har holdet gjort forbilledligt. Det er en kvalitet at have en spiller der, som Jerry kan, kan spille flere pladser. Desuden yder han altid en 100 % indsats, hvilket heller ikke er at kimse ad. Jeg mener, at han har kvaliteten til at være med.

Mikkel Kirkeskov
Han trådte ind på backen da Eckersley blev brugt oppe på midtbanen. Han gjorde det fint, men har naturligt nok, endnu ikke den etablerede Superliga spillers niveau. Han er ung og der er stadig masser af udvikling i ham. Det bliver spændende at følge.

Casper Sloth
Er udråbt til et kæmpetalent. Kom i en meget ung alder ind i førsteholdsvarmen og har løbende fået spilletid. Har også været inde omkring diverse ungdomslandshold. Han er noteret for 17 kampe i denne sæson, men jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke kan huske ret meget af det han har lavet. Det er åbenlyst, at han er god med bolden og skiller sig fint af med den. Men jeg synes ikke det rykker. Jeg glæder mig over, at vi har en så talentfuld spiller i truppen, men jeg vil gerne se ham gøre en forskel. En scoring kunne for eksempel være et fint tiltag, synes jeg. Men ligesom med Kirkeskov er der stadig mulighed for at han kan udvikle sig.

Aron Johansson
Islandsk ungdomslandsholdspiller med et stort potentiale. Han er en spændende spiller, der gå fint med i spillet og laver nogle gode ting ind i mellem. Desværre har det knebet noget med scoringerne. Kun to er det blevet til. Jeg husker den ene, hvor han får en friløber over en halv banelængde. En af den slags chancer der bare skal scores på, men som samtidig er en af de nemmeste at brænde. Han scorede! Jeg håbede, at det kunne blive startskuddet til en stime, nu hvor han var fast starter på grund af Graulunds og Devdarianis skader. Sådan skulle det ikke gå. Han fik mange chancer, men brændte. Flere af forsøgene havde fortjent bedre. Men det er der jo sådan set ikke noget der hedder. Også Aron er ung og talentfuld og der skal ikke meget til, så banker han en seks til syv mål ind.

David Devdariani
Han er klubbens første georgier. Vi har ikke set meget til ham i denne sæson. Fem kampe, som ikke bragte ham op på det niveau, som vi tidligere har set fra ham. En Devdariani på toppen er en af de mest spændende og seværdige spillere i ligaen. Desværre er der langt til toppen, for skadeshelvedet bare bliver ved og ved. Jeg krydser alt, hvad krydses kan, for ham vil jeg meget gerne se tilbage på banen i topform. For han skaber underholdning med sine uortodokse driblinger, som det ene øjeblik ser ud til at være kikset, for så øjeblikket efter at blive til en scoringschance. Ikke elegant men sjovt at se på.

Udviklingsspillere
I enhver trup skal der være nogle udviklingsspillere. Spillere som endnu ikke er klar til at forstærke holdet, men som man langsomt kan bygge erfaring og færdigheder på. Det er i denne gruppe, hvor chancen for at se den største fremgang hos den enkelte vil vise sig. Det er godt for holdet, når det sker. Og måske vil det vise sig også at være godt for klubkassen. Disse spillere er ofte gratis eller billige at hente til klubben. Og et salg sidenhen vil være guld direkte ned i den slunkne pengekasse. Det har vist sig, at de fleste af spillerne i denne gruppe, har fået spilletid.

Giorgi Diasamidze
Den næste georgier i truppen. Han har ikke spillet i denne sæson og lader sig ikke bedømme. Han er tilknyttet på grund af sit talent, så han må have lidt mere tid.

Davit Skhirtladze
Den tredje georgier, der fik seks kampe i sæsonen, men som endnu ikke har gjort så meget væsen af sig. Han er udviklingsspiller og skal blive spændende at følge.

Jens Jønsson
Nok en udviklingsspiller. En af klubbens egne. Han fik sin debut i pokalkampen imod Vejle. Jeg så ikke selv kampen, da jeg var udenlands, men efterfølgende blev han rost for sin indsats. Siden gjorde han et indhop, da vi skulle forsvare et resultat hjem. Jønsson har ambitioner. Det er godt og det skal blive spændende at følge om han får dem indfriet.

Emil Scheel
Stoppede i Lyngby fordi han skulle læse i Aarhus. Fik så lov til at træne med hos AGF og kom minsandten på kontrakt. Han er en ung midtbanespiller, der i sagens natur (med den midtbane vi kan stille med) ikke har fået mange chancer i denne sæson. Kun to kampe er han noteret for.

Edafe Egbedi
Han er netop kommet til klubben her ved årsskiftet. Fik kontrakt efter en vellykket prøvetræningsperiode. Ham forventer de sig vist meget af. Jeg ved intet om ham, men jeg glæder mig til at se ham i aktion.

Osama Akharraz
Ny i truppen, men måske ikke som sådan en udviklingsspiller. Ham har jeg set et par gange for hans tidligere klub Brøndby. Han gjorde indtryk på mig. Han gik friskt og uimponeret til sagen selv i hans allerførste kampe. Den tilgang til tingene ser jeg gerne han tager med til Aarhus Stadion, så tror jeg han bliver en populær skikkelse.

På vej væk

Anders Rasmussen
Står opført som tredjemålmand, men er egentlig stoppet, så ham må man vel nærmest betragte som en afviklingsspiller (sagt med et smil på læben). Han har åbenbart en aftale med klubben om, at han kan træde til, hvis og når man mangler en tredjemålmand. Og det kom man til, da Steffen blev skadet. Da sad Anders på bænken som reserve for Emil.

Anders Nielsen
I skrivende stund er Anders til prøvetræning i HB Køge. Det har ligget i kortene længe, at han alligevel ikke har nogen fremtid i klubben. Om Mark Howards skade ændrer på dette ved jeg ikke. Han havde en udmærket tid, da han var udlejet til Sønderjyske, så han har vel egentlig Superliga niveau. Hvorfor han ikke slår til her, må stå hen i det uvisse.

Det var så en gennemgang af alle spillerne i AGF’s trup. I de fleste tilfælde har jeg også vurderet den enkelte spiller. Men jeg regner med, at der er masser af diskussions stof her. Så kære fan og læser, lad os høre dine kommentarer. Er du uenig i mine vurderinger, vil jeg og sikkert mange andre gerne høre om det. Tænk på, at der er halvanden måned til sæsonen starter igen. Noget skal vi jo have tiden til at gå med.

2 KOMMENTARER

  1. Endnu en dejlig blog, Torben. Desuden synes jeg, det er rart, there er andre, there giver Anders Kure den respekt, han egentlig fortjener for sit store klubhjerte og fightervilje til trods for megen modgang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here