Vi skal være ydmyge, blev der sagt.

Efter at vi rykkede ned med et på papiret stærkt hold, og efter at både den daværende træner Erik Rasmussen og sportschef Brian Steen Nielsen havde været i medierne med nogle meget offensive udtalelser, blev vi til grin i hele landet, da det hele endte med nedrykning. Træneren havde ment, at et skadesfrit AGF kunne vinde medaljer og sportschefen havde, i forbindelse med præsentationen af den hjemvendte helt Martin Jørgensen, sagt, at han nu havde et ”dreamteam”. Jeg tror, vi var mange, der lod os rive med.

Nu er vi så i gang med vores første sæson i Superligaen efter oprykningen. Den aktuelle femteplads, efter at godt halvdelen af kampene er spillet, er mere end godkendt. Mange har sagt, at det er flot af et oprykkerhold. Men jeg synes ikke, at AGF er et typisk oprykkerhold. Tænk på, at det er lykkedes at holde sammen på holdet, der rykkede ned. Godt nok mistede vi en af de helt store profiler Jakob Poulsen til FC Midtjylland. Men vi har siden hentet Hjalte Bo Nørregaard, Atle Roar Håland og Søren Larsen. Så på den konto er vi kommet styrket ud af krisen.

Nedrykning er en bekostelig affære for en professionel fodboldklub. Derfor besluttede man i AGF at gå efter en lynhurtig tilbagevenden til Superligaen. Allerede første forsøg skulle lykkes, var målsætningen. Man ansatte derfor en ny træner, der skulle stå i spidsen for det projekt. Målsætningen blev opfyldt og AGF kom tilbage til Superligaen efter en overbevisende pointhøst.

Slut med at være til grin
Og så tilbage til det med ydmygheden. Det skulle være slut med udtalelser af den slags som træner og sportschef kom med. Selvom AGF rykkede op igen med et på papiret stærkt hold, var udmeldingen fra AGF’s ledelse, at vi skal være ydmyge og at målsætningen alene er at undgå endnu en katastrofal nedrykning. Når man så på holdet, som det så ud ved sæsonstart, mener jeg det var en lidt for defensiv udmelding fra ledelsen. Omvendt var det jo også et alt for stærkt hold, der rykkede ned.
Disse målsætninger holdt man i lang tid fast i. Men i takt med den sportslige succes med en del points, blev det sværere og sværere at bevare pessimismen og det blev næsten ligeså komisk at høre de ”ydmyge” udmeldinger som de lidt for smarte bemærkninger fra nedrykkersæsonen. Efter det havde stået på en tid, var AGF’s direktør Jan Christensen så ude at sige, at vi heller ikke skulle være kedelige… Det er ikke nemt!

Nye vinde over Fredensvang
Måske blæser der nye vinde nu. Uofficielt i hvert fald. Jeg har netop siddet og set et klip fra Kanalsport.dk, hvor AGF’s fysiske træner Lars Raundahl Rasmussen bliver interviewet om opstartsprogrammet, der som sædvanlig mest står på fysisk træning. Men jeg hæfter mig ved, at han siger, at ”vi arbejder målrettet på at forbedre de parametre som er vigtige rent fysisk i forhold til at kunne præstere på SAS-liga niveau og forhåbentlig også på internationalt niveau”. Udover at udtalelsen har et lidt politikeragtigt tilsnit, så siger han, at han – og måske klubben, hvem ved? – er begyndt at kigge opad i tabellen og ikke så meget nedad imod bunden og nedrykning.

Man skal selvfølgelig passe på med at overfortolke sådan en udtalelse. Men ”hvad hjertet er fuld af…”! Vi kender det sikkert alle sammen. Det vi tænker og føler, kommer sommetider ufrivilligt til udtryk i de lyde, som smutter ud af munden på os. Raundahls udtalelse kan være et udtryk for, at han har som sin målsætning for træningen, at han skal gøre holdet klar til – på sigt – at kunne spille de ekstra kampe, som en kvalifikation ”til Europa” vil betyde. Det kunne også være et udtryk for, at klubbens ledelse er begyndt at tro på, at en kvalifikation til at spille europæiske kampe er realistisk allerede i denne sæson. Det vælger jeg at tro.

Nu kan vi så vente på, at klubben officielt melder ud, at vi ikke bare skal undgå nedrykning. Det ville klæde dem!

5 KOMMENTARER

  1. Jeg er enig. En af de gode ting ved at være AGF fan er sgu da at drømmen altid lever. Kedelige udmeldinger er der sgu nok af!

    En vigtig ting glemmer bloggen dog at nævne – PS har faktisk udtalt at vi har størrer ambitioner end blot at slutte med stor margin til nedrykningpladserne. Det kan da kun tolkes som at man kigger opad mod top4 til top6!

    "Nu må vi godt være lidt mere ambitiøse, og turde sige, at det vil være en defensiv målsætning for resten sæsonen, hvis det kun handler om at slutte med stor margin ned til nedrykningspladserne"

  2. Jeg er yderst enig at man god kan have store forventninger til "De Hviie" efter den efterårs sæson de har præsteret. Til gengæld skal vi ikke tage noget som helst for givet fordi at det kan meget nemt vende. Se bare på nedrykningsåret og sidste år, de to hold som har rykket ned på 11 pladsen har begge haft over 30 point. I de to sidste år har Superligaen i det hele taget haft et højt neavue!

  3. Bestemt enig i det du skriver, men alle ved det i forvejen, og jeg er ret sikker på at de fleste (inklusiv mig selv) allerede er klar over alt hvad du skrev. Misforstå mig ikke :)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here