Fem kampe, fem sejre – så kort kan resumeet af AGFs opstartsprogram være. Men nu har jeg aldrig været typen, der fattede mig i korthed, så I skal ikke snydes for flere ord i denne blog.Først en lille oversigt.

AGF mødte 1. divisionsholdene FC Hjørring, FC Fredericia og Viborg FF, samt det norske Tippeliga hold Haugesund og det tungebrækkende ukrainske hold FC Illichivet Mariupol. Og lad os bare slå det fast med det samme, ingen af de hold har vundet Champions League eller for den sags skyld Europa League i de seneste år. Ej heller mesterskaber i deres respektive ligaer. Så hvordan er det lige, at den sportslige stab i AGF mener, at de fem træningskampe kan være gavnlige forud for en forårssæson, der gerne skal fastholde AGF i den bedste halvdel, og hvem ved, måske inden for medaljerækkevidde?

Det spørgsmål har jeg stillet mig fra dag 1, siden opstartsprogrammet blev offentligtgjort og tænkt over lige siden. Og nu hvor kampene er færdigspillet, og i øvrigt vundet med de imponerende cifre 17-4, indrømmer jeg gerne, at jeg ikke er blevet meget klogere. Nuvel, jeg er også bosat i Kolding og ikke ligefrem kendt for at være den hviii’este AGF-fan på stadion – men tankerne har udviklet sig til en række teser, og de teser vil jeg nu indvillige jer i. Hvem ved, måske konfronterer Peter Sørensen eller anden kompetent herre mig med svarene, efter de har læst dennne blog, ellers må jeg jo selv gribe til knoglen og belaste telefonregningen.

Tese nummer 1) Peter Sørensen har indset at holdet har været så skadesramt og i øvrigt også aldrende, at det var nødvendigt med lidt svagere modstandere, så de ikke blev blæst ud af banen.

Tese nummer 2) Stærkere hold, især de danske af slagsen, har simpelthen undgået at spille træningskampe mod AGF. Både fordi de frygtede øretæver, men også fordi de ikke ville have, at AGF skulle få en taktisk fordel ved at se, hvad de trænede med i opstartsfasen.

Tese nummer 3) Peter Sørensen har muligvis planlagt træningskampene, dengang AGF stadig lå i første division, eller værre endnu; måske med henblik på en mulig nedrykning til første division.

Tese nummer 4) Træningskampene er simpelthen bare planlagt med det formål, at AGF skulle høste mest muligt selvtillid forud for forårssæsæsonen.

Jeg benægter ikke, at der måske findes en tese eller to mere.

Der er selvfølgelig det mere oplagte bud, såsom at Peter Sørensen og Brian Steen Nielsen over en kop kaffe og en wienerstang har skrevet alle de klubhold ned, som de kunne komme i tanke om, lagt dem i en skål og trukket fem helt og aldeles tilfældige sedler op. Meeen, den tese er måske alligevel for fantasifuld – jeg ved jo ikke, hvad Peter og Brian drikker og spiser, når de holder faglige møder.

Faktum er i hvert fald, at AGF har præsteret ganske overbevisende, og ikke mindst har det været opløftende at se, hvordan unge spillere som Aron Johannsson, Osama Akharraz, David Skhirtladze og Edafe Egbedi har imponeret i træningskampene. Og befriende at se, at nyindkøbet fra Norge kun er skadet, formentligt, i en begrænset periode. Det er jo allerede nye tider i AGF, normalt er de da skadet i flere måneder, hvis ikke sæsoner.

Hvor vidt disse træningskampe har haft en positiv effekt på AGF får vi fans et fingerpeg om, når rækkens nummer to fra Farum gæster NRGi Park på lørdag i forårets første superligakamp.

3 KOMMENTARER

  1. Jeg tror personligt, at Peter Sørensen vil udvikle vores spil I en endnu mere spilstyrende retning. Og det er nemmere at træne mod modstandere, som man tydeligvis er overlegen. Mod stærkere hold er man nødt til at lægge langt større fokus på defensiven, hvorfor man IKKE ville få mulighed for at øve det offensive, spilstyrende system.

  2. Jeg tror, at det forholder sig præcis sådan, som Peter Sørensen siger. AGF har haft som mål at blive bedre til at bruge bolden på den klogeste måde (og her er der vel egentlig tale om både fodbolden og hovedet). Med andre ord har Peter udtalt, at AGF arbejder på at blive dygtigere til at fornemme, hvornår de skal forsvare sig/hvile med bolden, og hvornår de skal spille direkte og afslutningssøgende. Det kan man kun træne, hvis man rent faktisk HAR bolden, og det, tror jeg, er grunden til, at AGF har valgt svagere modstandere. Dog skulle man, i min verden, have valgt en stærkere modstander til generalprøven, så man var sikker på, at man var oppe i Superliga-gear.

  3. grunden til de "lette" modstandere er fordi der er blevet testet nye spillere samt nye spil systemer. det kan gøres nemmere imod lavere rangerende hold, da de på papiret er lettere modstandere og nemmere at teste det imod.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here