Fredag var en sorgens dag. Peter Graulund – redaktionens generations svar på et ægte klubikon – indstillede karrieren. Hvilken glorværdig en af slagsen at afslutte i Danmarks bedste klub. I dette blogindlæg siger vi tak til Graulund, og vi kigger på nogle af højdepunkterne fra fighterens fantastiske fest i Aarhus.

Peter Graulund spillede i nummer 11. Det sidste i rækken af de “rigtige” rygnumre. 11 spillere på banen, Graulund var på toppen til konstant irritation for modstandernes forsvarere. Det var her, han scorede mål på stribe. Hele 100 for AGF nåede han. Det er en milepæl, der vil noget. Samtidig er Peter Graulund også den sjettemest scorende spiller i Superligaens historie med 107 mål.

Bomberen har haft en problematisk skadesfrekvens de seneste år, og det blev ultimativt det, der satte punktum for karrieren. Kroppen kunne ikke følge med, og vi vover den påstand, at hvis Graulund var fortsat i AGF, var han på et tidspunkt faldet om på banen – død med støvlerne på. Sådan en spiller var han nemlig. Han kæmpede altid til det sidste, og hvis medspillerne ikke gjorde, fik de det sandt for døden at vide. Graulund råber (meget) højt. Det blev også udslagsgivende, da AGF rykkede op i Superligaen i 2007. I den sæson scorede Peter 17 mål, og blev 1. divisions topscorer. Det blev han i øvrigt også, da AGF for anden gang – i 2010/2011 – spillede 1. division. Denne gang med 20 mål.

I 2003 kom han til klubben for første gang. Hentet på en lejeaftale i tyske Bochum. 33 kampe og 14 mål i sin første sæson for AGF. Det var nok til, at svenske Helsingborg blev interesserede, så her spillede Graulund, indtil han i 2006 vendte tilbage på permanent basis. Siden da har han været i klubben, og var altid et sikkert valg, når der manglede mål i ligaen eller i en enkelt kamp. Kontrakten er forlænget et utal af gange – senest i april 2012. Her udtalte hovedpersonen til AGF.dk:

– Jeg lever og ånder for fodbold, og min glød og passion er den samme som altid. Samtidig er jeg glad for min arbejdsplads. Det er et spændende projekt, vi har gang i.

Gløden og passionen er der stadig, og selv om fysikken ikke længere rækker, så vil Peter Graulund formentlig stadig være at finde i og omkring AGF i fremtiden. Han er nemlig et ægte klubikon. Én af dem, der bliver hængende. I hvilken rolle er uvist, men det vil være overraskende, hvis han ikke fortsat plejer sin kult-status hos Byens Hold om ganske kort tid. Selv siger han til AGF.dk:

– Jeg ved ikke engang, hvad der skal ske i næste uge. Jeg skal selvfølgelig have nogle snakke med Brian og også få sagt ordentlig tak for nu til holdkammeraterne og trænerne. Men hvad der derefter skal ske, ved jeg ikke.

Fra hele holdet bag AGFFAN.dk skal lyde en stor tak til Peter Graulund. Tak for de mange mål, tak for din gejst og glæde ved spillet, tak for din måde at være på, tak for din åbenmundethed, tak for din flabethed og ikke mindst tak fordi, du har gjort det til en fornøjelse at se dansk fodbold. Dette gælder næppe udelukkende for AGF-fans, men for fodboldfans i hele landet. Rejs så den statue for enden af Stadion Allé. Hvis Graulund ikke er værdig, hvem er så?

Vi slutter denne “nekrolog” med at bringe et citat fra den danske landsholdsspiller Simon Kjær. Han blev spurgt, hvor vidt det var hårdt at spille mod italienske angribere. Han svarede:

– Nej, jeg har spillet mod Graulund.

1 KOMMENTAR

  1. Så smukt sagt. Bliv angrebs træner i agf. Og smid noget motivation ind omkring holdet og til den spiller der måske ikke har præsteret ret godt. Du vil sgu aldrig blive glemt bomber..

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here