Den nye bog fra den populære blog FODBOLDBROK er en underholdende gennemgang af Superligaen – eller Suppen, som de to journalister bag kalder den. Hver klub har sit eget afsnit, og vi har selvfølgelig læst det om vores hjerteklub, AGF. Læs et uddrag og lidt tanker om bogen her.

Bogen, hvis fulde titel er “En Guide Til Superligaen – Lunken Suppe og Leverpostejsbold”, starter med det kapitel, der handler om AGF. Herunder kan du læse et uddrag og selv danne dig en idé om, hvordan resten af Suppe-bogen beskriver vores hjerteklub.

Dansk fodbolds tidligere så notoriske galehus er de seneste par sæsoner blevet forvandlet til dansk fodbolds notoriske gabehus. For snork hvor har træner Peter ‘Valdano’ Sørensen formået at skrue underholdningsværdien på Aarhus Stadion helt ned under græstæppet, mens den sleske bad guy, sportschef Brian Steen Nielsen, på sin egen lidt gustne facon med tilbagestrøget 90’er garn har fået skabt nogenlunde ro omkring den stramme økonomi og det sportslige i Gymnastikforeningen.

Bogen byder også på en ganske underholdende gennemgang af AGF-profiler. Blandt andet står der om Stephan Petersen:

De middelmådige præstationer og mange skader synes at hæmme talentet i en grad, at man får lyst til at gå hen og lægge armen om ham og spørge, “er du okay? Stephan, er du okay?”

Og nu skriver vi “talent” om Stephan. Knægten eller rettere manden er født i 1985 – vi har i disse år Suppeprofiler, som er født i 1994 – så det prædikat er faktisk noget misvisende. Det er med andre ord snart på tide, at han folder sig ud som den smukke leverpostejsversion af Christiano Ronaldo, vi ved, han har i sig.

FODBOLDBROK-bogen byder på en sjælden sarkastisk tilgang til Superligaen og klubberne heri. Det er et frisk pust på en ellers meget lineær skriftlig kurs, når der skal skrives bøger om dansk fodbold. Kort sagt er det ikke her, du finder de store analyser, men til gengæld er der massevis af sjove anekdoter og øgenavne. Du kan selvfølgelig også få forklaringen på, hvorfor Peter Sørensen egentlig kaldes Valdano.
Desværre for bogen når den aldrig op på samme højder, som FODBOLDBROKs blog, der startede det hele, gør. Den virker alt for professionel – som om en forlagsredaktør har dræbt al løssluppenhed – og det er ærgerligt, for der er et enormt potentiale i denne form for litteratur.

Bogen kan købes i boghandler i hele Danmark, og den er skrevet af de to journalister Jens Andersen og Steffen Gronemann.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here