Det gør ondt at tabe. Det ved jeg som AGF-fan. Spillerne på AGFs hold må efterhånden også være vant til den tomme følelse, man som menneske efterlades med efter et nederlag. AGF’erne har i hvert fald haft 13 kampe i indeværende sæson til at vænne sig til følelsen. 

Den er bare ingen undskyldning for den opførsel, flere af spillerne lagde for dagen efter nederlaget mod Randers FC i forgårs, søndag den 5. maj.

Ud af de 14 spillere, der var i aktion i søndagens opgør, var blot seks af spillerne nede for at takke de mange tilrejsende – og i øvrigt meget hårdt prøvede – AGF-fans, der jævnligt krydser land og rige for at bakke op om holdet – også i en svær tid som denne. Min pointe kan siges ret kort: Det er simpelthen uacceptabelt og får mig til at stå tilbage med en ekstremt dårlig smag i munden.

Jeg ved, hvor hårdt mange AGF-tilhængere kæmper for at holde gejsten til opbakningen oppe. Jeg døjer selv med at være draget ind i den kamp efter massevis af sæsoner med håbløs fodbold og håbløse trænere. Men når størstedelen af truppen ikke engang gider bevæge sig ned i målenden på Randers’ stadion for at sige tak for den uforbeholdne støtte efter endnu et nederlag, så bliver jeg sgu sur.

Læs også: Kure: Fantastisk opbakning

Jeg var selv på Randers Stadion, så det er umuligt for mig at sige præcis, hvor mange AGF-fans der var på plads i udebaneafsnittet, men der var i hvert fald fuldstændig proppet. Stemningen var langt hen ad vejen fænomenal, og opbakningen til De Hviie var kolossal i forhold til danske standarder. Det var en kæmpe fornøjelse at være en del af og opleve. Der skal lyde en kæmpe ros til de mange på udebaneafsnittet i Randers.

Netop når opbakningen var så fremragende, er det mig en gevaldig gåde, hvordan spillerne kan føle sig så hævet over deres 12. mand, os fans, at den naturlige reaktion på endnu et smerteligt nederlag er at storme direkte i omklædningsrummet og lade fans være fans.

En kæmpe tak skal så lyde til Steffen Rasmussen, Anders Kure, Kasper Povlsen, Petri Pasanen, Hjalte Bo Nørregaard og Martin Jørgensen, der, som jeg så det, var de eneste, der fandt vej ned for at klappe af den fremragende opbakning. I har fattet det. Resten af truppen skal måske overveje at kigge meget indad og vurdere, om de selv synes, de kan være det bekendt.

Ingen over klubben.

Diskuter gerne i kommentarfeltet herunder.

9 KOMMENTARER

 1. Spillerne er jo mindst lige så skuffede som os, men det er sgu for dårligt at gå i omklædningen uden at takke os for støtten! Det er da det mindste de kan gøre!

 2. Du har ret Jonathan. Det er sgu for sløjt. Men når man ser på de navne, du nævner, er det jo de samme, der holder fanen højt på banen også. De ved hvad der skal til!

 3. Jeg var desværre forhindret i at være på stadion, men fra TV-skærmen sad jeg tilbage med den helt samme mening Jonathan, men stolt over at være fan af en klub, som har så trofaste og gode fans.

 4. Sådan som GF har spillet i foråret burde der ikke være flere på udbanesnittet end når FCN-fans gæster de forskellige stadions i Danmark (dvs. 19 stk.). Det undre mig ikke, at det var Kure, Steffen, Pasanen, og Jørgensen, der takkede for opbakningen. Det kan man næsten regne ud. Håber spillerne læser denne blog.

 5. Helt enig Johnathan. De burde sætte mere pris på den opbakning og forstå at vi er mange der i årevis har kæmpet for at holde modet oppe som fans af klubben. Og med endnu en mareridts-forårssæson er bunden ved at være nået. Det er som om trodsreaktionen er ved at være brugt op…….derfor ville det lune med noget anerkendelse fra spillernes side. Det er simpelthen for tyndt at de går i omklædningen inden de siger tak for opbakningen, som var helt outstanding set fra min plads i sofaen i søndags.
  God blog.

 6. Var også i Randers, der var udsolgt og vildt god stemning især vokalt. Er enig i at flere spillere godt kunne takke fansene, men man skal heller ikke glemme HVOR skuffede de selv er over det de (ikke) præsterer.
  Det skal ikke lyde som en undskyldning, for med den opbakning burde alle spillere takke fansene, men jeg tror bare skuffelsen og mismodet kan være årsagen til at de ikke magter det.
  Spillerne bliver jo endnu hårdere ramt end vi fans, da de sammen med træneren bærer ansvaret for det sløje resultat.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here