I juni – nærmere bestemt den 11. – åbner sommerens transfervindue. Der er lagt i kakkelovnen til et af de mest spændende af slagsen for AGF. Det gratis magasin, Kontra, har talt med Peter Graulund om kontraktforhandlinger, der er en væsentlig del af transfers. Læs et uddrag af artiklen her.

Peter Graulund har altid skrevet længerevarende kontrakter, og de fleste er forhandlet, inden finanskrisen satte en stopper for de danske klubbers økonomiske ekstravagance. Specielt var sign-on fees en populær model hos klubberne, når regnskabet skulle præsenteres overfor sponsorer og aktionærer.

– Nogle gode eksempler er jo de Brøndby-lønninger, der har været fremme. Peter Madsens sag er jo helt åbenlys. Peter skulle jo have en månedsløn på 250.000 kroner, men Brøndby ville gerne have, at der kun stod 100.000 på lønseddelen. Det er et beløb, man bedre kan forsvare overfor sponsorer og aktionærer. Det ser bedre ud. Han fik så en sign-on fee på 8,8 millioner kroner, som jo gør at hans gennemsnitsløn bliver højere. Men det kan man jo ikke se, siger han og pointerer, at sign-on fees også har en skyggeside:
– Hvis man får pengene up front, kan man bruge dem til at investere i en bolig eller lignende. Problemet er, at man kan blive mættet og måske ikke synes, det er så attraktivt at spille i klubben, fordi man har fået alle pengene. Så efter et år eller to, er det måske nemt at glemme, at man har fået pengene på forhånd, hvis lønseddelen ikke er prangende. Så det er nok bedre at give den samme løn i hele perioden, men mange har jo afregnet sådan netop for at lønseddelen udadtil ikke var så stor, forklarer han

Læs hele den spændende artikel – og en hvor også Sportschef Brian Steen Nielsen udtaler sig om sin rolle – i denne måneds Kontra Magazine her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here