AGFs sæsonkort er dyre sammenlignet med flere andre Superligaklubber. Det behøver vi slet ikke diskutere. Men når klubben så vælger at lytte til protester fra flere fans og sætter prisen ned på udvalgte sæsonkort, så står den alligevel offer for brok. Kom nu ind i kampen.

1.575 kroner for et sæsonkort er en pris, der er fuldstændig hen i vejret, når vi taler om, hvilket produkt AGF har at gengælde med. Det mener jeg stadig, og jeg mener også, at det i den utopiske verden burde være lavere for alle. Alligevel flyder både Facebook og Twitter over med brok fra fans, der føler sig snydt, selv om klubben rent faktisk – for en gangs skyld – lytter til fanprotester og sætter prisen ned på i hvert fald ét slags sæsonkort. Det er gammelmandsbrok.

AGF har fastsat en pris på sæsonkort, der er meget høj. Det kunne vi alle læse i Jacob Grunnets fremragende blog her på siden, som du kan finde her: BLOG: Hvornår lærer I det, AGF?. Denne blog gav anledning til ramaskrig i AGF-land og ord som “røvrendt”, “snydt” og “taget ved næsen” flød i stride strømme. Ikke mindst blandt de stemningsskabende fans, der holder til i Speakers Corner, afsnit C1-C3. AGF lyttede til protesterne, og klubben valgte at dumpe prisen på sæsonkort i dette afsnit – der udsynsmæssigt ikke er særligt attraktivt – til glæde for mange, men tilsyneladende til gene for flere.

Prisen for et voksen-sæsonkort er den samme på B- og resten af C-tribunen. Langt bedre udsyn til banen og pladser, hvor solen skinner – det gør den meget sjældent i Speakers Corner. AGF har forsøgt at gøre nogle glade, og det er lykkedes, men klubben holder fast på, at de her resterende pladser er de 1.575 kroner værd. Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg stadig mener, det er for dyrt, men nu er det sådan, AGF har valgt at prioritere.

Hvorfor er det så så svært for de resterende fans at glæde sig over, at vi er nogle, der rent faktisk får noget ud af vores protester? Flere steder høres følgende svada: “Jeg nægter at gentegne mit sæsonkort til den pris” – Fint, så lad være. Den 11. juni, når fristen for at gentegne sæsonkort udløber, kan andre komme til, og I har så muligheden for at købe et af de billigere til f.eks. Speakers Corner eller den ofte mennesketomme D-tribune.
Det er da et skridt i den rigtige retning, at priserne er sat ned i hvert fald to steder.

Flere af den officielle fanklubs medlemmer er også utilfredse med den nye pris, fordi klubben ikke længere har noget at tilbyde sine medlemmer, da den nye pris for sæsonkort i C1-C3 er nogenlunde identisk med den pris, klubbens medlemmer kan slippe med. Sikke noget bralder. Fanklubben arrangerer flere udebaneture, der er billigere for medlemmer, og har også andre fordele. De står faktisk her: Medlemsfordele.
Det eneste, dette betyder, er, at fanklubben ikke længere har eneret til billige sæsonkort til det stemningsskabende område. En helt anden debat, men prisen for fanklub-medlemmer, der ønsker at købe sæsonkort, er uændret. Så hvis en nedskæring i enevældet er dødsstødet for fanklubbens medlemmer, er der vist ikke meget tilbage af fanklubben alligevel.

Glæd jer over nogle få menneskers lykke i stedet for at blive sure over, den ikke tilfalder jer. Vi ses jo på stadion alligevel.

2 KOMMENTARER

  1. God kommentar. Mit problem med mit kort på C5 er, at spilletidspunkterne bliver planlagt sent og flytter til mange forskellige dage. Jeg har naturligvis forlænget mit kort. Nu er spilletidspunkterne så kommet og de 2 første hjemmekampe ligger på familieting jeg som bedstefar skal være med til. Hvis der havde været faste spilletidspunkter, havde begge ting været planlagt, så jeg også kan komme til fodbold. Sådan går det mange gange i løbet af en sæson. Og vel ikke kun for mig. Op til 1/4 af hjemmekampene smutter på den måde. Så er kortet pludselig mere et støttekort end et billetkort. Sådan er det så ærgerligt. Jeg er kommet på stadion siden 1958, så et støttekort er OK. Men alligevel.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here