Det har grundlæggende været en mere en godkendt sæson på ‘Casa Fredensvang’. Det startede med oprykning af tre unge 93’ere til A-truppen i form af Davit Skhirtladze, Jens Jønsson og Frans Putros.

 Af Casper Bugge, talentchef i AGF

De er alle tre fuldt integrerede i førsteholdstruppen og har været med i mange gode kampe. De er alle vokset og vil vokse – de skal bare have tid. Kvaliteterne har de. Davit er på det georgiske U21-landshold. Frans og Jens er på det danske U21-landshold, så de skal nok vokse og blive endnu bedre.

Giv dem tid!

Vi har haft stor fokus på vores projekt ‘På Vej Mod Elite’ for U10, U11 og U12. Det er et fantastisk projekt, vi startede for to år siden, som lige er blevet evalueret med et meget flot resulatet. Nu opgraderer vi træner-setuppet, tager flere spillere med og holder et meget skarpt fokus på miljø og udvikling.

U13, U14 og U15 har alle været med til at præge rækkerne, og i skrivende stund i top to og U14 var i pokalfinalen. Der tabte U14 dog desværre. Ved vores eget store stævne i Grenå med deltagelse af de bedste hold i Danmark, manifesterede alle tre hold sig som top fire i Danmark, og de har alle leveret top-resultater i Tyskland mod hold som Dortmund, Schalke, Bochum og Düsseldorf.

U15 leveret fire spillere til regionsholdet i DBU Vejle, hvor der bliver spillet om udtagelse til landsholdet i slut juni, og vi har endda haft to-tre spillere mere med. Det er meget tilfredsstillende.

U17 og U19 er endt i hver sin ende af skalaen. U17 endte i bunden, og det er selvfølgelig ikke tilfredstillende, men der bliver heldigvis arbejdet og hårdt med udvikling, og der er et begrundet håb om, at vi kan tage nogle positive skridt i fremtiden.

Lars Troensgaard er fast mand på U16-landsholdet, Jakob Hansen er en del af U16-future-landsholdet, og ikke mindst Michael Zacho har vist sig frem på U17-landsholdet, så der er grøde. Nu skal vi sætte alt ind på, at de kan spire og vokse.

U19 har i den grad levet op til forventningerne…og mere til! Holdet har præsteret tæt på det maksimale i den hjemlige turnering, hvor de var med i kampen om guldet til det sidste, men måtte “nøjes” med en flot sølvmedalje.

Men også på udebane i Europa, har holdet vist format. Det blev til en fornem tredjeplads i den stærke turnering, Mladen Ramljak Memorial Tournament, i Zagreb, hvor holdet undervejs slog stærke klubber som Valencia og Galatasaray – fik uafgjort mod Zagreb – inden 3.pladsen blev sikret på straffespark mod FC Porto.

U19 er endvidere flot besat med landsholdsspillere. Thomas Hagelskjær, Victor Nielsen og Marcus Solberg er med på U18-landsholdet, og Marcus har også fået debut på det stærke U19-landshold. Oliver Sigurjonsson og Orri Omarsson er begge på det islandske U19-landshold men har allerede fået debut på U21.

I det hele taget har 95-årgangen vist sig ekstremt konkurrencedygtige og har alle budt ind med et meget højt niveau både på indstillingen og på det spillemæssige.

Derudover er det særdeles positivt, at de alle ‘kun’ er 95’er – så de kan spille U19 igen efter sommerferien. Men mon ikke nogle af dem nærmer sig førsteholdstruppen. Fra sommer bliver Marcus Solberg en fast del af førsteholdstruppen

Årgang 94 slutter nu deres ungdomskarriere i AGF. Disse gutter fortjener også den dybeste respekt. De har været fantastiske hjælpere for de yngre spillere, og de har alle lavet en super præstation hele året. Det er nogle fantastiske drenge, der altid optræder professionelt.

Vi er lige nu i gang med en proces, hvor vi i dialog med byens 2. divisionshold diskuterer mulige aftagere af disse dygtige unge spillere.

Bundlinjen er altså en mere end godkendt sæson, men vi hviler ikke på laurbærene. Vi vil dygtiggøre og udvikle os så meget som muligt.

I øjeblikket er motto’et i Talentsektoren: Efter hårdt arbejde – kommer hårdt arbejde!

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here