I gamle dage var det muligt at trække ukendte kaniner op af hatten, når det kneb lidt foran kassen. I dag er det georgiske DVD-pushere og Youtube-troldmænd, der præger transfermarkedet, men man kan da stadig håbe på et norsk vådeskud.

Af Jesper Krusell

Pludselig stod han der. Høj, flot og mørk og med det der smil.

”AGF, siger du? Kender du min gamle ven Thomas Thorninger? Hvis du ser ham, må du hilse. Han er en fantastisk mand. Og Århus er en fantastisk by”.

Og så gik han, Håvard Flo. Videre ud i den norske regn efter et 0-3 nederlag til Spanien i EM-kvalen den 19. november 2003 flankeret af en masse skuffede holdkammerater og en flok frysende spaniere, men med det der smil. Han tænkte jo på Thomas Thorninger.

Jeg – journalistpraktikant på Berlingske Tidende og langt væk hjemmefra – tænkte primært på Håvard selv. Den mand, som i sæsonen 1994/1995 blev hentet ind til et kriseramt mandskab og scorede to mål i sin debut mod OB. Den mand, som vandt pokalen med AGF i 1996. Den mand, som dannede et frygtindgydende angrebspar med lille lyse Thomas fra Ringkøbing, og som scorede imponerende 27 mål i 53 kampe.

På sin vis er manden fra Sogndal ”bare” endnu et nummer i rækken af spillere, der har trukket den hvide trøje over hovedet, tiltrukket sig lidt opmærksomhed og er fløjet videre ud i tilværelsen. Og så alligevel ikke.

En ting er, at han spillede så overbevisende, at han blev købt af AGF (han var kun på leje i begyndelsen) og efter små to år i klubben solgt videre til Werder Bremen og siden Wolverhampton. Noget andet er, at han i bund og grund var et vildskud i den norske tåge, der bare ramte plet.

Når vi i dag sidder i transfervinduet og venter på, at klubberne præsenterer lige præcis den spiller, der kommer til at løfte spillet de få procent, der skal til for at vinde medaljer, har vi allerede været på Youtube og set alle de der brasilianere, makedonere, italienere, svenskere og nordjyder, som da for FANDEN må kunne se det fede i at spille i GF?!? Og hvad laver Brian Steen egentlig – han kom jo aaalt for sent ind i kampen om ham Neymar, og så er det da klart, at han endte et andet sted?

Jeg ved af gode grunde ikke, om AGF ender med at hente FCM’s Danny Olsen, AC Horsens’ Alexander Juel Andersen eller en eller anden georgier, hvis manager har et godt redigeringsprogram på sin harddiskoptager. Men som de fleste andre AGF-supportere sidder jeg selvfølgelig i disse dage og venter på nyt. Nyt om de nye spillere, som skal sikre, at vi får nye muligheder for nye medaljer. Nyt, nyt, nyt.

Dengang i fortiden – altså i 1994 – havde nettet stadig ungpigebryster, og så måtte man jo tage nogle chancer. Håvard Flo var en tipskupon, der viste sig at have 27 rigtige. Lad os bare få en mere af den slags.

På kanten af VIP’en skrives på skift af Jesper Krusell og Søren Højlund Carlsen, der efter et langt liv på øvre C og beton-tribunerne rundt om i ligaen nu primært ser AGF’s kampe fra sponsorloungen på NRGi Park.

Jesper Krusell er til daglig partner og kommunikationsrådgiver i Katalysator Kommunikation, og har dækket Superliga, landspokalfodbold, landskampe og endda Champions League-kval for medierne Ritzau, Berlingske og Nyhedsavisen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here