Det grænsede sig til ydmygelse for AGF, da byens hold til aften gæstede Esbjerg. Hele fem gange scorede hjemmeholdet, og da de hviie kun formåede at få bolden i nettet en enkelt gang, kunne Esbjerg sætte sig på førstepladsen i ligaen med aftenens storsejr.

AGF lagde ud med en lidt turbulent optakt til opgøret, idet kampens dommer, Kenn Hansen, afviste de medbragte udebanetrøjer med begrundelsen, at de lignede hjemmeholdets for meget. Derfor spillede Aarhusianerne i Esbjergs sort- og gulstribede udebanetrøjer.

Første advarsel kom efter fire minutter, hvor Mikkel Kirkeskov kom på den forkerte side af Martin Braithwaite, som dog ikke formåede at få sin hovedstød på den rette side af overliggeren. Det efterfølgende kvarter virkede ingen af mandskaberne specielt godt tilpads på banen, men især AGF stod for en række uprovokerede fejl. På dette tidspunkt af kampen var eneste lyspunkt Akharraz, som i det hele taget gjorde mange ting rigtigt i dag. Flere indlæg kom tæt på, men både Lange og Petersen missede halvchancerne.

Det lignede en målløs første halvleg, men Mick van Burken ville det anderledes. Emil Lyng sendte et indlæg i feltet, som Steffen Rasmussen i første omgang fik sendt væk – desværre lige i fødderne af Lyng, som kunne score kampens første mål. Sekunder senere blev første halvleg fløjtet af.

AGF kom ud til anden halveg stort set som de havde sluttet første. Energien fejlede ikke noget, men der var ikke meget aktivitet i nogle af felterne. I det 54. var der dog grund til at juble for de medrejsende fans. Kasper Povlsen sendte et fladt langskud i kassen. Frederik Rønnow fik hænderne på, men keeperen var ikke i stand til at rette bolden mere af, end at den gik i mål.

Herfra gik det hastigt galt. Bare to minutter efter udligningen kom van Buren fri. Linjedommeren vinkede off-side, men Kenn Hansen lod spillet fortsætte. Bolden endte hos Hans Henrik Andreasen, som scorede til 2-1. Her blev Esbjergs scoringstime for en tid bremset, da først Kasper Povlsen og siden Casper Sloth brokkede sig over dommerpræstationen med hver deres gule kort til følge.

I det 68. minut scorede van Buren, der modtog bolden i fødderne, efter et skud mod mål var blevet rettet af. AGF prøvede med en dobbelt udskiftning; Søren Larsen og Dominic Oduro ind i stedet for Jesper Lange og Martin Jørgensen. Lige lidt hjalp det, og tre minutter senere scorede Esbjerg sit fjerde mål. Braithwaite sendte bolden i mål efter at have modtaget et hovedstød fra Hans Henrik Andreasen. Rundes mål stod Esbjerg med stor sandsynlighed også for, da Peter Ankersen hamrede bolden ind bag Steffen Rasmussen i det 86. minut.

I det 93. minut kunne det være endt med tenniscifre, men Steffen Rasmussen reddede Emil Lyngs hovedstød, og kampen endte 5-1.

Kampfakta: Esbjerg-AGF 5-1 (1-0)

1-0: Mick van Buren (45′), 1-1: Kasper Povlsen (54′), 2-1: Hans Henrik Andreasen (56′), 3-1: Mick van Buren (68′), 4-1: Martin Braithwaite (76′), 5-1: Peter Ankersen (87′)

Tilskuere: 8.012

Advarsler: Esbjerg: Emil Lyng, AGF: Kasper Povlsen, Casper Sloth, Martin Jørgensen

Esbjerg: Frederik Rønnow – Peter Ankersen, Kian Hansen, Davidson Dropo-Ampem, Jonas Knudsen – Jakob Ankersen, Hans Henrik Andreasen, Magnus Lekven (79. Jeppe Andersen), Emil Lyng – Martin Braithwaite (85. Mikkel Agger), Mick van Buren (69. Jesper Rasmussen)

AGF: Steffen Rasmussen – Arthur Sorin, Petri Pasanen, Anders Kure, Mikkel Kirkeskov – Martin Jørgensen (73. Dominic Oduro) – Stephan Petersen (66. Davit Skhirtladze), Kasper Povlsen, Casper Sloth, Osama Akharraz – Jesper Lange (73. Søren Larsen)