AGFs talentchef gør status over talentudviklingen og de mange talenter på diverse ungdomslandshold.

Af Casper Bugge, talentchef i AGF

Det går rigtigt godt i talentafdelingen. Vi har fire-fem stykker med fra vores U15-hold til de landsholdsamlinger, der er nu. Vi har haft tre mand med til landsholdssamlinger fra U17 – som vi alle tre har skrevet kontrakt med – og vi har også spillere med omkring U19-landsholdet, så det går rigtig godt.

Vi er kommet godt i gang med vores U17 og U19-hold. Vi kunne godt have brugt en sejr for selvtillidens skyld – de har spillet en hel del uafgjort og ligger omkring midten – men de skal nok komme efter det.

Vi har fået en ny U19-træner, der arbejder godt med tingene og som er sindsygt velforberedt. Han passer perfekt ind i vores setup, så det kommer stille og roligt.

Vi har to islandske landsholdsspillere på det hold, og Oscar Scott Carl fik debut nu her på U19-landsholdet, hvor Victor Nielsen også spillede. Vi har tre-fire mand med omkring det danske U19-landshold (Hulk og Hagelskjær er også inde omkring holdet red.), og to spillere omkring U19 og U21 på Island, så jeg er meget fortrøstningsfuld. Vi skal hele tiden kigge på, om der er noget, vi kan gøre bedre. Vi vil selvfølgelig gerne vinde nogle flere kampe, men vi er meget tilfredse med hele vores etup.

Orri Omarson og Oliver Sigurjonnson bevæger sig på niveauet lige under Superliga-holdet, men der er langt derop. Det er der for alle vores unge spillere. Af vores unge spillere er Dominic Oduro og Marcus Solberg rigtig tæt på.

Oduro imponerer
Jeg er meget, meget imponeret af Oduro. Han har været kampafgørende på reserveholdet, og det er et godt sted at starte. Han har fået nogle fodboldfaglige ting ind der, hvor han har lært, hvordan vi gerne vil spille fodbold, og så har han lavet nogle fine indhop i Superligaen. Det er lidt ærgerligt, han ikke fik scoret sidst, hvor han havde en stor chance, men han glider ind i spillet, og man kan se, at han vil det, og han er jo helt vildt ivrig. Han er en værdig tre’er til vores kantpositioner.

Hulk er for mig en fantastisk afslutter med begge ben. Han har scoret 11 mål i 22 landskampe. Han har desværre været ramt af skader i foråret, hvor en hård tackling fra Kure har kostet lidt. Det er jo det, der sker, når de unge får lov at være med, men jeg er sikker på, at Hulk nok skal komme efter det, og så har vi produceret en rigtig fin topangriber til vores eget hold. Det er status på de to, der er tættest på.

Oliver og Orri spiller jævnligt kampe på reserveholdet og spiller på U19. I det omfang det er muligt, træner de også med førsteholdet. Hvis man går nogle år tilbage i AGF, så var det lidt lettere at komme på som ung spiller i AGF, men nu er vores hold så superstærkt, at de unge skal stå på tæer for at komme på, og det er der, vi gerne vil være. De skal ikke komme for nemt på. De skal være sultne og ærgerrige. De får mere tid til at lære nu, og bliver ikke kastet ind for tidligt. De skal vise sig frem. Men hvis vi tager Oliver Sigurjonsson for eksempel, så skal han lige p.t. slå Martin Jørgensen, Casper Sloth, Kasper Povlsen, Hjalte Nørregaard og Jens Jønsson, der også gør det godt som 6’er, David Devdariani og så kommer Danny Olsen til vinter. Han skal – uden at fornærme ham – tage sig sammen, og det kan være, det bliver til noget. Det kan også være, det ikke gør.

Thomas Hagelskjær har været med på ungdomslandsholdene hele vejen op, og han får træning fire-fem gange om ugen med Magic i øjeblikket og er tredjemålmand. Lige nu har han et stykke op til Emil Ousager, som gør det godt, men det ligger i kortene, at Emil skal videre på et tidspunkt, og så vil det jo være ønskværdigt, at Thomas var klar til at tage over. Det tror jeg ikke, han er lige nu, men det skal de jo kigge på i ledelsen, om han bliver i Emil Ousagers kontraktperiode. Han er med hele tiden, og tæt på holdet, og han tager nogle store skridt, når han træner så meget.

To nye på U19-landsholdet
Victor Nielsen er lidt et ubeskrevet blad, der er kommet lidt senere ind i landsholdssammenhæng. Han er højreback på U19 og skal have lov til at vokse lidt til. Han har nogle gode fysiske forudsætninger. Han er hurtig og driver bolden godt frem. Men  når man kommer op på førsteholdet, skal man også tænke hurtigere, og det skal komme gradvist, når førsteholdet er så gode som nu, ellers bliver springet for højt.

Oscar Scott Carl er først kommet med omkring U19-landsholdet for nyligt, og han er inde i en proces, hvor han har taget nogle store skridt. Han er blevet meget bedre i sin forståelse af spillet, og så har han cuttet antal af berøringer ned fra ti til tre, og det er en rigtig god idé, hvis man skal spille på højeste niveau. Man skal vide, hvornår man skal gøre hvad. Han har sat sig nogle mål, som han prøver at opnå, og det er enormt positivt.

Nu får Victor og Oscar lov at prøve sig lidt af. De skal først og fremmest være ledere på U19-holdet, og så skal de også spille på reserveholdet, hvor de skal vise sig frem blandt nogle bedre spillere.

Jeg synes, der er god grobund for de ting, vi har sat i søen gennem de senere år. Niveauet bliver højere og højere, og vi får flere og flere kvalitetsstempler af det vi laver. Tag for eksempel Frans Putros og Emil Scheel, der ikke har fået så meget spilletid i Superligaen, men alligevel går de begge direkte ind på holdet i førstedivision hos Silkeborg. Det er et tegn på, at de er velskolede. Det synes jeg er fint.

Jønsson måske bedst på midten
Jeg håber, Jens Jønsson kommer tættere på Superliga-holdet gennem det næste halve års tid. Jeg tror, han kan blive en fremragende midtbanespiller. Han har hurtigheden og nogle fine forsvarsfaglige træk, men han er også dygtig med bolden, og det kan vi godt bruge på vores hold. Han kan spille både i forsvaret og på midtbanen, og jeg tror ikke, Peter Sørensen er hundrede procent afklaret med, hvor han er bedst endnu. Jeg tror, Jens har større forudsætninger for at blive dygtig på midten. Ham tror jeg meget på.

Det bliver også spændende at følge de tre 95’ere. Thomas, Marcus og Dominic som jo er ynglingespillere. Thomas kommer ikke til at slå Staff af om to år, men han skal bare bygge på og blive endnu bedre, og så må vi se, hvor langt det rækker. De to andre skal bare have noget tid og nogle flere indhop, hvis det skal gå deres vej. Og så skal de vise sig blandt bedste for reserverne.

Hulk skal ind i et kontinuerligt forløb nu, hvor han kan træne gennem en længere periode. Han har været topscorer i både junior- og ynglingeligaen og han har scoret meget på de landshold, hvor han har spillet. Han har målnæse og er derinde, hvor det sker, men det er klart, at en ung mand i hans alder skal ikke miste for mange træninger, og det har han desværre gjort i foråret, men han skal nok komme tilbage. Det ved jeg, han gør….

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here