Foto: Samlet for Aarhus
Foto: Samlet for Aarhus
Vi bringer her en opdatering på den aarhusianske fanscene. Bloggen er skrevet af Jacob Grunnet fra Nysir og Samlet For Aarhus.

Meget er sket siden jeg sidste bloggede herinde omkring fanscenen. Det altoverskyggende vigtigste har været ansættelsen af Chris Stegemejer som fankoordinator. Jeg var en af dem som med grund, forholdt mig kritisk til ansættelsen af en person uden indsigt i fanmiljøet og begrænset viden om fankultur. Jeg og et par andre fra Nysir tog en snak et par dage efter det kom frem at han blev ansat. På det tidspunkt var jeg stadig forarget over AGF’s valg, da de flere gange havde gjort det klart overfor os, at det blev et kendt ansigt som blev ansat.

 Jeg har dog måtte tage mine ord i mig igen. Chris har imponeret mig på stort set alle fronter, og det er en fornøjelse at se hvor meget han brænder for det. Mange nye initativer er sat i værks, og vi fans er blevet indraget i rigtig mange beslutninger, og netop klubindflydelse er en utrolig vigtig ting, som er blevet forbedret meget siden Chris ansættelse. Jeg er i hyppig dialog med Chris, og håber selvfølgelig han fortsætter de gode takter, hvilket jeg faktisk ikke er i tvivl om. Han har formået at tilgodese både den officielle del og den mere uofficelle del.

Hos Nýsir, som jeg er del af, er der også sket lidt nyt. Aarhus Youngsters er blevet til Nysir Youngsters. Det betyder at Youngsters er blevet en ungdomsfraktion til Nysir, og målet er at forbedre samarbejdet, og give flere unge en indgangsvinkel til det uofficielle miljø og Nýsir. Nýsir Youngsters er altid åbne for nye kræfter, og mener du at du passer ind, så er du velkommen til at skrive til Johan Bjerrum Myrfeld eller Andreas Andersen på facebook, hvis det har interesse. Alderen er ca 16-18, men er du lidt under eller lidt over, er du selvfølgelig stadig velkommen til at skrive. Netop Youngsters har siden deres oprettelse imponeret mig meget, og det blandt disse folk som for alvor er med til at skabe fankulturen i Aarhus de næste år. Nysir er selvfølgelig også åben for nye kræfter, og det har været en fornøjelse at se alle de nye ansigter på SFA/Nysirs ture, som bekræfter det potentiale vi har i Aarhus.

Der kommer en ny capo frem til vintersæsonen går i gang. Jeg vil ikke være at finde på tribunen før til efter nytår. Det betyder ny capo, og det bliver alt efter dømme ligeledes en fra Youngsters. Respekt! Jeg vil på det kraftigste opfordre til at støtte op om den nye capo, det er ikke let, og slet ikke som ny capo. Hjælp ham på vej og lyt efter hvad han siger. Det er altafgørende for, at vi kan opretholde et acceptabelt tribuneniveau.

På søndag spiller vi en af sæsonens største hjemmekampe. TIFO gruppen er ved at færdiggøre de sidste detaljer for at give spillerne en perfekt ramme det store opgør. Som vi plejer afslører vi selvfølgelig ikke hvordan den bliver, men flere end normalt bliver inddraget i udfoldelsen.

/Jacob Grunnet

4 KOMMENTARER

  1. Jeg var selv til sidste hjemmekamp mod VFF. Jeg ved ikke, om dette var et eksempel på, hvordan det kommer til at foregå til resten af efterårets kampe.. MEN jeg vil dog forebeholde mig retten til at sige, at capo var en smule usynelig og på ingen måde i nærheden af at være lige så synelig som Grunnet eksempelvis plejer at være det. Jeg har enorm respekt for at folk har lyst og overskud til at påtage sig hvervet som capo, og jeg synes det er virkelig fedt at capo i de fleste kampe vælger at stå med ryggen mod banen i næsten alle 90 + ? spilleminutter og derved forsøge at få resten af tribunen med. Men jeg vil opfordre capo til resten af efterårets kampe til at råbe endnu højere i alle sammenhænge og derved forsøge at sætte sig igennem og derved sætte sig i respekt overfor resten af tribunen. Den nye capo skal herfra have god vind fremover og have alt mulig “held og lykke” med hvervet. Alle mand på stadion. Ses søndag klokken 17!

  2. Enig med David. Superfedt at der er nogen der tager megafonen, men man må også forvente at den der tager tjansen som Capo rent faktisk gør en indsats for at gang i stemningen. Der skal helt andre boller på suppen i morgen mod BIF, end der var mod Viborg.
    Det var stort set kun trommen der kunne høres konsekvent, og så Aarhus Casuals når de fik lyst til at synge deres sange.

    Brøndby kommer med 1000+ tilhængere som kommer til at smadre os rent stemningsmæssigt, hvis ikke der bliver gjort en indsats fra vores side. Det kan capoen og trommen selvfølgelig ikke være ene om at sørge for, men det er en stor del af det, for at få alle andre folk med.
    Men mod Viborg var det bare ikke godt nok. Jeg ved ikke om folk inkl. Capo havde været i byen og drikke hjernen ud aftenen inden, men det var i hvert fald slet ikke 100% håber jeg.

    Vi ses i morgen til en forhåbentlig crazy stemning og tre points!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here