Fans

AGF har tabt to kampe i træk i Superligaen. Det var endda to kampe på hjemmebane, hvor århusianerne havde set frem til point på kontoen, men det blev til nederlag mod både Viborg og Brøndby og en rigtig dårlig stemning blandt AGFs tilhængere, der ikke er blege for at skrive deres uforbeholdne mening på de sociale medier.

Af Kaspar Ottosen, redaktør på AGFFAN.dk

Det er det samme cirkus, hver gang AGF taber en fodboldkamp. De lokale dommedagsprofeter skriver om kap med deres ordforråd på de sociale medier, hvor de med laveste fællesnævner får fastlagt, hvad de føler om spillerne, der ikke sjældent sættes i kategori med hjerteløse lejesvende, og træneren der med sin iøjnefaldende inkompetence er ved at styre klubben mod en stensikker nedrykning (på trods af den bedste start på en sæson i mands minde og en øjeblikkelig femteplads i Superligaen), og det bør koste ham jobbet hellere før end siden…

Det er ofte en trættende affære at tænde computeren mandag morgen efter et nederlag. Jeg sidder tit tilbage med fornemmelsen af, det ikke længere er tabloid-pressen men derimod AGFs egne fans, der skaber de største negative overskrifter. Det er i hvert fald desillusionerende læsning at følge nogle af trådene på AGF eller AGFFANs sider på Facebook, hvor vi ofte sletter indlæg, der går langt over stregen for, hvad man kan tillade sig at skrive om andre mennesker.

I medgang og modgang. Ingen må søge sit eget – Spredte skal vi styrte – Samlet skal vi stige. Sudare Pro Communi Causa. Stærke ord! Men de mister værdi, hvis de ikke bliver fulgt.

I den seneste hjemmekamp mod Brøndby, måtte AGF efter en elendig indsats gå til pause nede 0-1 foran næsten 15.000 tilskuere. Ikke noget katastrofalt resultat, da kampen endnu kunne vendes, men i stedet for at sende de lokale helt til pause med troen på at det kunne lade sig gøre, blev AGF’erne buhet ned i omklædningsrummet. Tak for opbakningen.

Hvor er viljen til at støtte holdet betingelsesløst, så længe kampen er i gang?

Der er blevet sagt og skrevet meget om Peter Sørensen, siden Ekstrabladet bragte historien om kold is mellem chefen og talentet – Sørensen og Sloth – men fakta er, at Peter Sørensen er den mest succesfulde træner AGF har haft siden Peter Rudbæk. Uanset hvad man synes om hans stil eller retoriske evner, så har han leveret varen i AGF, hvor det er blevet til oprykning, den bedste placering 15 år, europæisk fodbold og et pointgennemsnit, der kun overgås på marginaler af Peter Rudbæk (og det er uden sæsonen i 1. division.)

Skærmbillede 2013-09-29 kl. 02.39.17

Kilde: www.superstats.dk

Men det her er ikke en forsvarstale for Peter Sørensen. Han er stadig en relativt ny træner med masser at lære. Jeg undrer mig bare over, hvorfor lunten er så kort på lægterne?

AGF tager endelig det lange seje træk. Hvornår har der sidst været en kontinuitet i den sportslige ledelse, som der har været de sidste tre år? AGF er IKKE et tophold endnu og ikke det eneste hold, der har tabt til Viborg. FCM har ikke tabt endnu, Brøndby kommer ikke til at spille nedrykning, og der er vist ingen tvivl om, at Esbjerg er det mest formstærke mandskab i dette efterår. Det er de fire hold, AGF har tabt til. Kig på listen ovenfor igen. Når sæsonen er slut, vil Peter Sørensen være den træner, der har stået næstflest gange på sidelinjen for AGF i Superligaens historie. Det er kontinuitet.

Det er aldrig sjovt at tabe, men AGF har – trods alt – vundet lige så mange kampe, som de har tabt, og holdet har kun tabt til de klubber som også vinder over de andre hold i ligaen i øjeblikket.

Jeg vender næppe opinionen med dette indlæg, men håber det giver stof til eftertanke. Støt klubben de 90 minutter, hvor vi sveder/synger/bander for samme sag, og tænk jer om, inden i sætter jer ved tastaturet efterfølgende.

Sudare Pro Communi Causa!

God kamp!

13 KOMMENTARER

 1. Det er ikke resultaterne jeg personligt er mest skuffet over, det er truppens mentalitet og det de, eller mangel på samme, ydede imod Brøndby, der var ingen fight eller tro på det, det var en skændsel for AGF den præstation….

 2. Jeg har det ligesom David. Det er helt utroligt at de kan gå ind og leverer en så ringe indsats..
  Var på stadionet til begge kampe som du snakker om, og der er ingen vilje, eller figther mentalitet, bortset fra en enkelt eller 2 spillere. Hvis spillerne ikke kan finde noget gejst frem når brøndby kommer og der er lavet et kæmpe arbejde fra Fan klubben med en af de største TIFO’s der er set på århus stadion, så fortjener de ikke at trække den Hvide trøje over deres hoveder.
  Om det så er træneren eller spillerne som fejler, kan jeg ikke gøre mig klog på.

  Men et eller andet er der da galt.

 3. Kaspar!

  Du har fuldstændigt ret. Det er dødssygt med al den negativitet. Men sådan er mange AGF-fans åbenbart i dag. Både de unge, der ingenting har oplevet med AGF, og de gamle, der burde vide bedre.

 4. Godt indlæg og ja, AGF fans er hurtige til at blive negative. På den anden side er det ikke fair, at forventninger er høje. Vi er landets næststørste by, så vi skal da være i toppen. Jeg er ikke i tvivl om, at spillere og trænere føler de vil det 100%. Jeg tror godt, at folk kan leve med nederlag eller uafgjort, hvis spillerne kæmpede som det galt livet. Det er som, at spillerne forkramper og virker lidt opgivende når det ikke kører. Jeg tror ikke, at tilskuerne vil have champagne bold, men de vil have nogle spillere som kæmper og viser vilje. Tilskuerne belønner jo også dem, der viser den ekstra vilje. Opgivende attituder og udtalelser i pressen om hvem der burde starte, surhed over at man bliver skiftet ud, at man vil væk etc. er jo tegn på, at man ikke er der 100% for holdet og det tror jeg folk bliver sure over.

 5. AGF kunne for min skyld tabe samtlige 33 runder, hvis de bare viste, at de virkelig VILLE spille fodbold, og kæmpe i stedet for at slå op i banen. VFF kampen var fair nok, vi er bare ikke bedre, når en modstander parkerer bussen, men BIF kampen var totalt uacceptabel. Jeg begriber ikke, at udelukkende Anders Kure kæmpede for sagen, selvom 15.000 havde brugt deres dyrbare søndag på at mode op for at støtte holdet. Jeg synes det var en skændsel og en hån mod samtlige af de 15.000 (undtagen de medrejsende BIF-fans selvfølgelig).

 6. Kaspar har fuldstændig ret! Og jeg synes ikke det hører nogen steder hjemme at buhe holdet ud af banen!! Det er jo ikke ligefrem fordi at det giver viljen til at kæmpe endnu mere.. Mange AGF fans forventer jo næsten at AGF får medaljer hvert år! Man må indse at AGF stadig er i et projekt der stadig tager tid og derfor må man have noget tålmodighed!

 7. Du kan ikke mene at, det er unfair at være kritikere, når vi ikke er de eneste der har tabt til dem, når det eneste andet hold der har tabt til BIF i år er OB som vi selv hamrede ud ad banen, med 6-3, ikke at slå et oprykker hold og et hold der i 7 runder ikke har vundet en kamp kan kun være uacceptabelt, er helt enig i at vi ikke kan sige meget til at tabe til FCM og Esbjerg, med det efterår de har haft, men det er ærgeligt med en så kanon start i de første 7 runder, at man så bare levere en præstation som et serie 1 hold kunne have gjort bedre

 8. Tak for det, Kaspar. Jeg har fulgt holdet i + 25 år og bliver ærgerlig over resultater, der går holdet imod. Jeg råber, skriger og kaster med ting hjemme foran fjerneren, når de leverer dårligt på udebane. Men INTET skal få mig til at svine holdet og træneren dagene derpå. Forza GF – og kæmp som gjaldt det livet!

 9. Gode pointer Kaspar, måske vi er nogen der er lidt for hårde og hurtige på aftrækkeren.

  Men…

  Jeg synes bare meget af røgen omkring AGF falder tilbage på klubben og dens måde at kommunikere på:

  1. Det er fair nok at man går til Aab-kampen med et defensivt udgangspunkt, for som PS sagde efter kampen var det vigtigt at få point og holde buret rent når man lige havde tabt to i streg. Men så skal man bare ikke køre en ‘Slaget om Jylland’-kampagne igang og gejle kampen op, for det er simpelthen at holde sit publikum for nar.

  2. Peter Sørensens famøse Ronnie Schwartz-udtalelse rammer i dén grad tilbage på klubben når AGFs angreb til tider er både tand- og håbløst.

  3. Hvis man vil ligge i den bedste halvdel af Superligaen, så skal man, hvis ikke vinde, så i det mindste prøve at vinde en kamp som den mod Aab idag. De er en direkte konkurrent om de pladser.

 10. Rigtig fin artikel; og lækkert med noget aktivitet herinde igen:) Er helt enig i at en mere positiv attitude og tilgang til klubben som fan er på sin plads, og højst sandsynligt også gavnligt for holdet og dets præstationer. Når det så er sagt, gav Brøndby kampen – og måske også Esbjerg kampen – et billede af at nogle af spillerne godt kunne bruge noget tid på deres mentale indstilling til jobbet. Det bliver for opgivende, og det er det jeg bliver skuffet over.

 11. Mon ikke snart det er tid at kaste et kritisk blik på BSN. Jeg synes faktisk det er lidt sløjt de indkøb der er foretaget det sidste års tid. Ingen er rigtigt slået igennem. Og de georgiske spillere er da helt i hegnet…

 12. Jeg synes, det ville være god stil. Hvis havde samme attitude over for klubben, uanset resultat. Det ville vise troskab og lidt bedre stil end det der med bare at pege fingre ad spillerne, så snart resultaterne svigter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here