Der er kun et par uger til bogen om Peter Graulund, Jeg er nummer 11, udkommer, men allerede i dag kan man læse et kapitel i pdf-magasinet, Kontra Magazine.

I magasinet fortæller Peter Graulund blandt andet om en episode med Jeremiah White, hvor de to AGF’ere ryger i slåskamp på træningsbanen, og han har meget svært ved acceptere amerikaneren, der ifølge Graulund kun tænker på sig selv.

– Her har vi har fjernet et citat der også er fjernet fra Graulunds bog, da det måske er i strid med straffeloven.

Læs også: White: Graulund er patetisk

Søren Højlund Carlsens bog, Jeg er nummer 11, udkommer d. 25 oktober på Forlaget Turbine og kan købes hos den lokale bogpusher. Følg med på AGFFAN.dk hvor vi også giver en smagsprøve i ugen op til bogudgivelsen, hvor vi også  får besøg af Peter Graulund i AGFFAN.fm.

I Kontra Magazine er der udover kapitelet fra Jeg er nummer 11 også en interview med AGFs læge, Jakob Astrup.

Læs den seneste udgave af Kontra Magazine her.

12 KOMMENTARER

 1. Selvom jeg har utrolig meget sympati for Graulund, og Søren Højlund Carlsen for at skrive en bog om ham, får jeg alligevel en ret dårlig smag i munden af den historie.

  Der går lidt Ekstra Bladet i den når sådan en historie kommer ind i en bog, som burde handle om Peter Graulund. Måske giver anekdoten mening i en større sammenhæng i bogen, det håber jeg, men synes ærlig talt det er dårlig stil at sådan en historie skal til at svømme i medierne, og Graulund burde holde sig for god til at fortælle den. Men måske er det nødvendigt for at kunne sælge sin bog…

 2. Hej Kevin

  Kan ikke dy mig for en lille kommentar, for det kapitel, som Kontramagazine i dag bringer indeholder meget mere end blot Peter Graulunds oplevelser med White. Overskriften og citatet er IKKE taget ud af en sammenhæng, men er en del af Peters oplevelser og holdninger til en holdkammerat, som han faktisk kom fysisk op og slås med, hvilket naturligt nok farver hans holdning til ham.

  Det kan ikke undgåes, at der i en fortælling om en fodboldspiller kommer en masse holdninger til andre spillere og trænere – det bliver også tilfældet i denne bog, som er Peters personlige og derfor subjektive oplevelse af et langt liv som professionel fodboldspiller – og dermed altså også refleksioner over – og meninger om de mennesker han har mødt.

  Peter Graulund er et menneske med stærke holdninger og han var en fodboldspiller med markante holdninger til spillet og sin metier – det kommer (forhåbentlig) også til at skinne igennem i hans bog, som jeg alligevel håber du vil læse, når den udkommer den 25. oktober.

  Bh. Søren Højlund Carlsen

 3. @Søren

  Der er vel heller ikke nogen der klandrer Graulund for at have markante holdninger, eller for at sige sin mening. Der er dog – i mine øjne – milevid forskel på at have en mening, og så ytre den i medierne. Især når det drejer sig om en person, der ikke har nogen chance for at forsvare sig, og som Graulund jvf. dit eget indlæg, har en stærk personlig holdning til, der meget vel kan farve hans fortolkning af White’s opførsel.

  Ikke at Graulund ikke har ret til at komme med disse udtalelser, spørgsmålet er bare om man vil holde sig for god til at gå verbalt til angreb på folk man har haft en kontrovers med, eller ej.

  Det lugter, som Kevin skriver, af EBs (uheldigvis succesfulde) metode til at skaffe kunder i butikken, og er i mine øjne ikke klædeligt. Graulund skulle såmænd nok få solgt sin bog, uden at udstille sig selv som en bitter mand der bærer nag.

 4. @ Rasmus Jeg står ikke på mål for, hvordan AGFFAN.dk vinkler deres historie ifb. med uddraget i Kontramagazine. Men uddraget med White stammer fra et kapitel, hvor Peter Graulund også fortæller om Ove Pedersens håndtering af White eller mangel på samme.

  Men ja, Peter Graulund kom op og slås med White, de to kunne ikke med hinanden – det fortæller han om i sin bog. Når man ligefrem har haft en fysisk kontrovers med en holdkammerat, så er det svært at holde tilbage i sine erindringer. Samtidig var de to så stor en modsætning, at – ved at fortælle om White – så fortæller man også noget om Graulund.

  Det med White er også med for dels at illustrere, hvorfor de to kom så skævt ind på hinanden og dels for at fortælle om Ove Pedersens manglende håndtering af ham, hvormed han lagde kimen til et dårligt forhold til Peter Graulund. I øvrigt så er det ikke nogen hemmelighed, at White var en kilde til uro i truppen og en usympatisk holdkammerat – det fortæller Erik Rasmussen også i sin bog.

  Men skønt med debat og dejligt, at bogen allerede nu vækker så stor opsigt, når det trods alt “kun” handler om enkelt holdkammerat fra år tilbage lige efter AGF’s oprykning i 2007.

  I øvrigt vil jeg helt generelt opfordre til, at man venter med at fælde dom til man har haft mulighed for at læse hele bogen, og ikke blot et uddrag her og der. Og det håber jeg stadig du vil gøre – altså læse bogen :-)

 5. @Søren

  Som jeg skrev, er der vidst næppe nogen tvivl om bogens succes, ligemeget på hvilken måde den så promoveres. Graulund er vellidt (også af mig), og en af grundene til det, er jo netop hans ærlige udtalelser og lige på og hårdt attitude, både på banen og udenfor.

  Jeg mener dog stadig godt man kan holde sig for god til at kommentere på tidligere holdkammeraters personlige forhold, og hæve sig op til et niveau hvor man kun kommenterer på netop forholdene i truppen, og det personlige forhold til Graulund selv.

  Men det ændrer næppe på at bogen kommer hjem på reolen :)

 6. Tusind tak for jeres interesse, og ja, det tror jeg bestemt den gør. Man kan nok se mere på turbineforlaget.dk fra omkring udgivelsen. Og jeg tror den udkommer både som e-bog og på iTunes.

 7. Det her er da noget af det laveste man kan synke og slet ikke en bog værdigt, Det er Se & Hør materiele, hvilket også fremgår hvis man læser lidt længere frem, hvor Graulund udfrittes yderligere med dette ledende og dybest set imbecile spørgsmål:

  “Hans utroskab og efterfølgende hykleri er vel også noget, der støder dine værdier på det her tidspunkt”

  HVAD? Det er da en håndsrækning til Graulund, så han rigtigt kan blamere sig, ved at vise at han hverken har anstændighed eller nogen intelligens overhovedet.

  Men der er åbenbart ingen grænse for hvad man vil gøre for at sælge bøger. Dog ikke til mig, det er da helt sikkert.

 8. Virkelig dårlig stil af kontra at bringe sådan et personangreb uden som minimum at give den angrebne mulighed for at forsvare sig. Det havde været en soleklar sag ved Pressenævnet, men som nyt netmedie er de formentlig ikke tilmeldt… Kujoner

  • Hej Lasse,

   Er ked af du ser det sådan. Vi gav forfatteren, Søren, frie hænder til boguddraget. Vi forsøgte at afgrænse meget tydeligt (hvilket også var aftalen) at vi blot viderebragte uddraget.

   Så ja, det er dårlig stil at jeg ikke kendte til at det var forbudt.

   Men at vi, på Kontra, “bringer sådan et personangreb” kan jeg ikke se. Havde det været en artikel, var den angrebne naturligvis blevet inddraget, men her er der tale om et uddrag, vi viderebragte.

   Jeg vil ikke forsvare at vi bragte det, men forsvare at det ikke var OS der angreb, som du antyder. Og nej, vi er ikke tilmeldt pressenævnet. Men det er super beklageligt det hele og vi rettede også til så snart vi modtog rettelsen.

   /Lasse
   Kontra

 9. Jeg forstår ikke, hvornår det nogensinde kan blive hverken lovligt eller særligt sympatisk at udbasunere en holdkammerats privatliv.
  Graulunds tilsvining af White er en krænkelse af privatlivets fred, og dens slags er ikke blot dybt uetisk, men også ulovligt. I straffelovens paragraf 264 står der bl.a.:

  “Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here