Søndag bliver forårssæsonen for alvor sparket i gang, når AGF tager i mod FC København hjemme på NRGi Park. Vi har lavet en optakt til kampen her.

Der er en rigtig spændende kamp i vente, når AGF og FCK mødes. Det er en kamp, som for AGFs vedkommende kan forme foråret. Efter SønderjyskEs sejr i premieren mod FCV, er der nu blot tre point til sidste pladsen for AGF. Det er en ubegribelig tæt bundstrid i denne sæsons superliga og AGF kan – som rigtig mange af de andre hold – ikke se sig fri for nedrykningsspøgelset. Det er derfor vigtigt, at AGF fra forårets begyndelse får skrabet nogle point på kontoen, så man kan komme ind med en rimelig tryg følelse til de kampe, der venter.

Det er dog midlertidig ikke umiddelabrt i sigte, at det skulle blive til hverken tre eller overhovedet 1 point på søndag. Det er måske heller ikke i denne kamp, at det forventes, at AGF rykker længere op i tabellen. Hvad der er vigtigst er, – efter en skidt afslutning på efteråret – at komme ud med fornyet gejst og vilje i samtlige af spillets facetter og fortæller os fans, at vi kan se frem mod forårets kampe med fornyet tro til hele spillertruppen.

AGF har haft en blandet opstart resultatmæssigt. Det er blevet til 2 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag i mødet med de 6 modstandere. Værd at bemærke er dog, at der i tre af kampene blot er spillet 45 minutter i Aarhus Pre-Season Cup, mens det i nederlaget til OB blev til 120 minutters fodbold fordelt på 4 x 30 minutter. Derudover er det blevet til 1-2-nederlag mod Randers FC samt en 2-1-sejr mod georgiske FC Zestafoni.

Søndagens modstander har set aldeles skarp ud i deres træningskampe. Det er blevet til 5 sejre mod Hvidovre, Slovan Liberec, Breidablik, Spartak Moska og Vejle Boldklub, mens københavnerne fik 0-0 mod Brønshøj. FC København har altså endnu ikke tabt en kamp i 2014, og AGF skal derfor finde storspillet frem, hvis det skal være dem, der føjer årets første nederlag til FCK.

Seneste møder:

AGF har på det senest haft et nogenlunde tag på FCK. Peter Sørensen har som træner for AGF mødt FCK syv gange – det er kun i to af kampene, at det ikke er lykkes at få point. Senest de to hold mødtes var i denne sæsons femte spillerunde, hvor det blev 1-1 i Parken. Det er dog værd at bemærke, at Peter Sørensen endnu ikke har ført AGF til en sejr mod FCK.

AGFs seneste fem kampe mod FCK: U-U-T-T-U

Skader og karantæner:

Adam Eckersley, Dominic Oduro og Steffen Rasmussen er alle difinitivt ude med skader, mens der er tvivl om Marcus Solberg. Jesper Lange og Mate Vatsadze kan begge nå at være med i kampen og i sær førstnævnte ligner en, der deltager i morgendagens møde.

FCK har ingen problemer med karantæner eller skader. Eneste mulige fraværende er Nicolai Jørgensen, som har haft lidt problemer i opstarten.

Forventede startopstilling:

Efter Søren Larsens karrierestop og med nogle tvivlsomme angribere, er det formentligt angriberpladsen, der er mest at tænke over for Peter Sørensen. Det kan nok umuligt blive til to fuldblodsangribere i startopstillingen både pga. de mange ukampdygtige, men samtidig også pga. FCK's høje niveau. Undertegnede tror på, at trænerstaben vælger en stærk fem-mands midtbane med fysik på de centrale pladser for at lukke bedst muligt ned for FCK. AGF vil nok være tilfredse med et uafgjort resultat, og kan man få et enkelt mål på en hurtig omstilling i en kamp, hvor man umuligt kan være favorit, er det noget man bør tage i mod.

Skribentens forventede startopstilling:

Emil Ousager

Alexander Juel Andersen – Johan Lædre Bjørdal – Anders Kure – Mikkel Kirkskov

Danny Olsen – Kasper Povlsen – Hjalte Nørregaard – Stephan Petersen

Casper Sloth

Davit Skhirtladze

 

Der er kickoff søndag, 23/02 kl. 17.00 i NRGi Park. I fald man er forhindret i at komme på stadion, kan kampen ses på Canal9 med optakt fra kl. 16.00.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here