AGF får onsdag besøg af AaB, når den udsatte pokalkvartfinale skal spilles. Vi har lavet en optakt til pokalopgøret her.

AGF er med 9 ud af 11 vundne pokalfinaler det hold i Danmark, der er blevet pokalvinder flest gange. Der er noget specielt ved denne turnering og en helt anden ånd og atmosfære over pokalturneringer. Onsdag er det tid igen.

Mange fans har ventet i uudholdelig spænding siden det blev offentliggjort, at pokalkvartfinalen blev flyttet. Stormen rasede over Danmark i december, hvorfor kampen måtte rykkes til foråret. Den spænding bliver snart forløst, da AGF og AaB onsdag aften krydser klinger i DBU Pokalturneringens kvartfinale. Vi skal mange år tilbage for at finde, da AGF sidst var blandt de sidste 8 hold i Pokalturneringen. Det er et spændt Aarhus-publikum, som har sukket efter pokalsucces i rigtig mange år, som kan se frem mod onsdagens slag om Jylland i en pokalturneringsversion.

Begge hold har fået en nogenlunde optakt forud for kampen. AGF fik således i sidste Superliga-runde slettet nogle af de grimme streger fra efterårets afslutning, da Jesper Lange til allersidst i kampen fik udlignet til slutresultatet 1-1 mod FC København. Det var startskuddet på en hektisk uge med tre kampe fordelt over en uge med AaB onsdag og SønderjyskE i den kommende weekend. 

AGF har – med det uafgjorte resultat mod FCK og hvis man medregner den sidste træningskamp mod Zestafoni før forårssæsonens start – ikke tabt de seneste 2 kampe, de har spillet. Mod FCK så man tydeligt at anderledes aggresivt, ivrigt og kæmpende AGF-hold i forhold til efterårets sidste kampe. Det er derfor ikke helt i Marselisskoven at tro på bedre vinde over det aarhusianske forår.

Ligesom AGF fik også AaB et enkelt point i Superligapremiererunden, da det blev 2-2 på Brøndby Stadion. Det var dog tæt på, at AaB kunne nappe alle tre point, men kort efter AaB's føringsmål sent i kampen fik Brøndby udlignet. Umiddelbart kan det måske være et lidt forstyrrende element frem mod onsdagens kamp, da det helt klart måtte have føles som at få en våd, kold karklud kastet direkte i de nordjyske ansigter. Det skal derfor blive spændende at se, hvilken forfatning aalborgenserne kommer til kampen i.

Seneste møder:

Der er ingen tvivl om, at det er et tale om et traditionsrigt møde mellem to af de mest traditionsrige og betydningsfulde hold i dansk fodbold. På onsdag er det således 127. gang, at de to hold tørner sammen, hvis man medregner de 123 møder i liga-sammenhæng. Det er nemlig blot fjerde gang, at de to hold mødes i pokal-sammenhæng. De forhenværende tre pokalkampe, der er spillet de to hold i mellem, er to kampe i 1987 – bl.a. finalen – og senest i kvartfinalen i 1991. I alle tre kampe er AGF løbet med sejren.

I nyere tid har AGF også i liga-sammenhæng haft godt styr på nordjyderne. AGF har således ikke tabt i de seneste 6 indbyrdes møder, da man skal helt tilbage til 24. juli 2011 for at finde seneste AaB-sejr.

AGFs seneste fem kampe mod AaB: U-V-V-U-U

Skader og karantæner:

AGF mangler definitivt Steffen Rasmussen, Dominic Oduro, Adam Eckersley. Marcus Solberg forventes heller ikke at spille, mens der er tvivl om Mate Vatsadze, som dog er tilbage i træning, men nok alligevel må se til fra tribunen.

AaB forventes at være uden Anders K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard til onsdagens møde.

Forventede startopstilling:

Da AGF er inde i en hård uge med tre kampe på otte dage må man forvente at se lidt rotation i de elleve startende. Samtidig må man forvente, at når AGF for en efterhånden sjælden gangs skyld er nået helt til kvartfinalen i Pokalturnering, at de stiller op i den tilnærmelsesvis stærkeste opstilling og derved være i stand til at kunne give ganske kvalificeret modstand. Derfor tror undertegnede også, at der er flere gengangere end nye mand i startopstillingen onsdag i forhold til mødet med FCK. Casper Sloth spillede kun et kvarters tid og må derfor have friske ben og forventes at gå ind i startopstillingen i stedet for Hjalte Nørregaards 32-årige stænger. Derduover kan der være udskiftning på andre pladser, for at holde nogle spillere friske til weekendens Superligakamp mod SønderjyskE.

Skribentens forventede startopstilling:

Emil Ousager

Alexander Juel Andersen – Johan Lædre Bjørdal – Anders Kure – Mikkel Kirkeskov

Stephan Petersen – Kasper Povlsen – Casper Sloth – David Devdariani

Danny Olsen

Jesper Lange

 

Der er kickoff onsdag, 26/2 2014 kl. 17.45 i NRGi Park. I fald man er forhindret i at komme på stadion, hvilket AGFFAN.dk ellers anbefaler, at man gør, kan kampen dog ses på TV3+ med optakt fra 17.30.

3 KOMMENTARER

 1. Udmærket optakt. Jeg savner dog lidt flere fakta – de er altid sjove at forholde sig til.

  Det bliver fedt endelig at se pokalbold på El Communale på den fodboldmæssigt sjove og mest interessante side af nytår!

 2. Byt Danny ud med Sloth – så har vi vel noget nær den optimale opstilling. Osama bør vel også erstatte Dev…..

  Spændende blir det – ønsker mig brændende at se de hviiee avancere til semi.

  • Om Danny eller Sloth spiller den fremskudte midtbane er i og for sig ikke så vigtigt. De kan let komme til at bytte lidt undervejs. Måske bliver der nærmere tale om 4-1-4-1 med Kasper Povlsen som den tilbagetrukne midtbane.

   Grunden til, at jeg ikke har sat Osama i startopstillingen er, at han spillede fuld tid i søndags. Jeg tror gerne, at Peter Sørensen vil have ham helt frisk til SønderjyskE-kampen på lørdag, da han med sin kreativitet kan udfordre SEs defensiv. Den eneste, som jeg ikke kunne få placeret i startopstillingen, men som jeg gerne ville, er Martin Jørgensen. Måske i stedet for Kasper Povlsen?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here