Der var klasseforskel, da AGF blev ekspederet ud af pokalturneringen med et nederlag på 1-4 til AaB.

Lad det være sagt med det samme: Det var ikke meget, der lykkedes for AGF i aftenens pokalkamp mod AaB. Over hele linjen virkede de nordjyske gæster til at være en tand eller to skarpere. Det være sig både i tanke og handling. Der skulle da heller ikke gå mere end to minutter, før tonen var slået an. Mikkel Kirkeskov misser en takling i venstre side, og Patrick Kristensen får ubesværet slået bolden fladt på tværs. Pasningen får lov til at passere helt til bagerste stolpe, hvor Nicolai Thomsen let kan sparke bolden fladt i nettet. På ingen måde den start, som de 4517 tilskuere havde håbet på.

Resten af kampen var derfra op ad bakke. Det var generelt ikke mange pasninger, der ramte en medspiller, og da AaB’erne formåede at kombinere sig uden om Aarhusianerne, blev der løbet mange forgæves meter. Hvis kampen skulle opsummeres i en enkelt hændelse, må det være målet til 0-2. Martin Jørgensen misser en clearing midt på banen, der giver AaB en kontra, der ender med at Danny Olsen uheldigt retter bolden af, der langsomt triller for Ousager og i nettet.

Det stod klart for enhver på stadion, at der skulle gøres noget i pausen. Peter Sørensen var af samme holdning, og skiftede Arkharraz og Casper Sloth, der var vendt tilbage til start-11’eren, ud i pausen. Ind i stedet kom Devdariani og publikumsyndlingen Jesper Lange, der altid er garant for fight og vilje. En vilje der i den grad manglede i de første 45 minutter.

Efter pausen blev det kortvarigt bedre. Der blev vundet lidt flere andenbolde, og det virkede, som om at alt kunne ske, hvis hjemmeholdet havde fået prikket en enkelt ind i de første 10 minutter af anden halvleg. Sådan gik det desværre ikke, og den gejst man mærkede efter pausen, forduftede langsomt.

Ondt blev værre efter 67 minutter, hvor Aab kunne bringe sig på 0-3 på et mål af Kasper Kusk. Aarhus-forsvaret blev snydt af en smart aflevering bagom støttebanet fra Kasper Risgård, og så var det ingen sag for Kusk at sparke bolden i kassen. Det blev det endelige søm i kisten, og mishagsytringerne på lægterne blev til ren opgivelse, da AaB kun fire minutter senere kunne bringe sig på 0-4 på et langskud fra Patrick Kristensen.

10 minutter før tid kunne indstiftede Stephan Petersen pynte på resultatet, da en afslutning fra Danny Olsen symptomatisk for kampen, ramte en Aab-fosvarer, men denne gang landede bolden for fødderne af en AGF’er, der let kunne trille bolden i mål.

Tættere på kom AGF ikke, og man sidder tilbage med følelsen af, at det kunne være gået meget værre.

 

Kampfakta:

AGF:

Ousager

Juel Andersen – Lædre Bjørdal – Kure – Kirkeskov

Olsen – Jørgensen (63’ Petersen) – Povlsen – Akharraz (45’ Devdariani)

Sloth (45’ Lange)

Skhirtladze

 

AaB:

Nicolai Larsen

Jakob Ahlmann – Rasmus Thelander – Kenneth Emil Petersen – Patrick Kristensen

Kasper Risgård (75’ Augustinussen) – Nicolaj Thomsen -Rasmus Würtz -Kasper Kusk – Anders Due (69’ Wichmann)

Lukas Spalvis (63’ Curth)

 

Gule Kort: Kasper Povlsen, Mikkel Kirkeskov

Boldbesiddelse: 55% – 45%

Skud: 5 – 9

Tilskuere: 4517

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here