Mandag aften begynder den første af fire altafgørende finaler, når AGF tager i mod OB i Superligaen. Vi har brygget en optakt forud for kampen.

0-0-7 – Mission overlevelse. AGF i skudlinjen. Licens til at rykke ned. AGF varer evigt. Der er mange slående ligheder til en berømt serie af actionfilm, men i virkeligheden er morgendagens kamp mere starten på en gyserserie over 4 afsnit. Der venter nemlig for AGF's vedkommende fire dramatiske kampe – alle uegnet for børn – hvoraf den første udspiller sig mandag aften i biografen NRGi Park.

AGF har snart brug for point, hvis overvelsen skal sikres og nedrykning afværges. Syv nederlag i streg og blot ét scoret mål er den utrolige sandhed, der i øjeblikket er knyttet til AGFs seneste syv kampe. Det rækker – naturligvis nok – til en sidsteplads i Superligaen. Hvis ikke det skal blive til tredje nedrykning på 8 år, skal der point til snarest, og det første spadestik i den sandkasse kunne meget vel komme i morgen. Opløftende 42 minutter sidst, hvor AGF sad tungt på spillet i Viborg og kunne have været i front fortæller, at klubben er på en delvis ret kurs. Dog gjorde Dalgaards føringsmål kort før pausen mere end ondt på AGF, og selvom man – blandt den i øvrigt flotte hvide endevæg – sad med en fornemmelse af at AGF havde spillet en fin kamp, endte det alligevel med endnu en resultatmæssig afklapsning. AGF tabte 0-3 mod de direkte konkurrenter, hvilket alt andet lige må have strøget mere salt i AGF-spillernes efterhånden udsatte mentale sår. Derfor kan muligheden for en sejr være svær at skimte for spillerne såvel fansene.

Morgendagens modstander OB er dog også inde i en mindre krise, da fynboerne ikke har vundet i deres seneste 3 kampe. AaB, FC Vest- og Nordsjælland har alle været i stand til at sejre, og også Viborg har inden for de seneste fem kampe taget point fra De Striwede fra Odense. Med AGF's umiddelbare fremgang og OB's modsatte deroute, kan der derfor være – i hvert fald fra de mest optimistiske aarhusianer – point at hente til AGF i morgendagens kamp.

Indbyrdes opgør:

Det er to af landets ældste og mest traditionsrige klubber, der duellerer på grønsværen mandag. 63 gange har de to hold mødt hinanden i Superligaen, og selvom AGF har overtaget set ud fra de seneste 6-7 kampe, hvoraf man kun har tabt en enkelt, har OB dog overtaget set ud fra de sammenlagte 63 kampe. AGF har vundet 19, 16 er endt uafgjort mens OB har sejret 28 gange. Seneste OB-sejr faldt i seneste møde tilbage i decembermåned, da OB på hjemmbane vandt 4-1. Hvis man ser bort fra denne kamp skal man dog helt tilbage til 2010 for at finde det seneste AGF-nederlag i en indbyrdes Superligakamp mod OB. Det var kampen, hvor AGF – foran godt 15.000 fans – definitivt rykkede ud af Superligaen efter hjemmebanenederlaget på 0-3.

AGF's seneste 5 kampe mod OB: T-V-V-V-V

Skader og karantæner:

Anders Kure er tilbage i kamptruppen efter en kort, lille skadespause. Også Alexander Juel Andersen er atter disponibel, da han ikke længere afsoner karantæne. Steffen Rasmussen var på bænken mod Viborg og er tilbage i fuldt vigør. Derimod er Petri Pasanen skadet pga. sit uheld i sit drivhus dagen før Viborg-kampen. Et uheld, der i øvrigt kostede 19 sting på hospitalet. Marcus Solberg har problemer med den ene fod, og når ikke at blive klar. Derudover er der stadig lantidsskader til Danny Olsen, som har brækket tåen, David Devdariani og Dominic Oduro.

OB mangler definitivt Azer Busuladzic og Jacob Laursen, som begge forventes ude resten af sæsonen. Derudover ligner hverken Dusan Djuric og Morten Skoubo spillere, der når at blive klar til mandagens kamp.

Forventede startopstilling:

AGF har i ugens løb tilknyttet en ny træner i form af Ola By Rise, som er hentet ind for at supplere og spare med cheftræner Jesper Fredberg. Nye syn på sagerne kan medføre ændringer, men da Jesper Fredberg fortsat er boss og har det sidste ord, er det tvivlsomt hvor store ændringer, der kan blive tale om. Systemet må alt andet lige sige sig selv, da Fredberg tydeligt har meldt ud, at 4-1-4-1 er det man tror på ude på Fredensvang. Derudover er der pladser, som også mere eller mindre giver sig selv.

Anders Kure forventes således at gå direkte i startopstillingen, mens også Alexander Juel Andersen må være at finde på sin vante højreback. Derudover tror undertegnede på, at Kure og Juel bliver suppleret af Bjørdal og Kirkeskov på det sidste to pladser. Martin Jørgensen, som har været en af de bedste AGF'ere på det sidste, må forventes at få genvalg sammen med Jens Jønsson på den centrale midtbane, hvor den sidste plads meget vel kan gå til Casper Sloth, som bliver skubbet ind i forhold til de sidste par kampe. OB's forsvar er ikke ligefrem kendt for deres hurtighed, og derfor bør man måske bruge Stephan Petersen, Osama Akharraz og Jesper Lange som de tre mest offensive, da de alle har færdighederne til at sætte en mand med deres flair og speed. Steffen Rasmussen forventes i øvrigt på mål, da han med sin rutine og udstråling er enormt vigtig for et kriseramt AGF-hold.

Skribentens forventede startopstilling:

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Johan Lædre Bjørdal – Anders Kure – Mikkel Kirkeskov

Martin Jørgensen

Stephan Petersen – Jens Jønsson – Casper Sloth – Osama Akharraz

Jesper Lange

 

Der er kickoff mandag, d. 05/05 2014 når kampens dommer, Jens Maae, fløjter opgøret i gang kl. 19.00 på NRGi Park. AGFFAN.dk opfordrer folk til at komme på stadion og bakke holdet op. Hvis man alligevel er forhindret i dette, kan kampen ses på TV3 Sport 1 med optakt fra kl. 18.30.

1 KOMMENTAR

  1. OB er uden Morten Skoubo, Dusan Djuric, Jacob Barrett, Azer Busuladzic, Jeppe Hansen og Jesper Christiansen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here