David Cortés har været til sin første træning i AGF, og den 35-årige spanske højreback har fået et godt førstehåndsindtryk.

David Cortés har spillet hele sin karriere i Spanien, så det er en omvæltning at komme til Danmark og AGF, men Cortés er positivt indstillet.

– Det er spændende for mig at få en oplevelse ved at prøve en ny liga og en ny kultur. Niveauet er godt her, siger han til Århus Stiftstidende.

Cortés er havnet i AGF via klubbens nye scout Erik Larsen, de to krydsede sidst veje da Larsen arbejdede som en del af Michael Laudrups stab i Getafe, hvor Cortés var en del af truppen. Andreas Laudrup der har boet meget tid i Spanien blandt andet under faderens omtalte tid i Getafe, han har derfor de spanske sprogkundskaber i orden, og agerede tolk da Århus Stiftstidende interviewede fuldblods spanieren efter AGF's træning.

– Det er dejligt, at træningen her i AGF foregår med bold, det sætter jeg stor pris på. Den træning, som Morten Wieghorst praktiserer er meget lig den, som Getafe praktiserede under Michael Laudrup. Det er en træningsform som tiltaler mig, fortæller David Cortés til Århus Stiftstidende.

Sprogbarrieren er ikke noget der får Morten Wieghorst til at tvivle på David Cortés.

– Selvfølgelig vil vi gerne have, at alle snakker det samme sprog, og han er også åben for at lære engelsk. Men måden man kommunikerer allterbedst på er jo at lade sine handlinger tale, og den ro, han vil give på banen, vil opveje for nogle af de sproglige mangler, der eventuelt vil være, siger Wieghorst til Århus Stiftstidende.

David Cortés er i AGF ugen ud, Wieghorst har sagt at han gerne så, at spanieren bliver AGF'er, så beslutningen virker til at ligge i hænderne på Cortés. Intet er sikkert endnu.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here