oskarbuur_martinjoergensen

Den blot 16-årige Oskar Buur har trænet en del med førsteholdet i løbet af opstarten. Cheftræner Morten Wieghorst er imponeret over den talentfulde back.

U17-landsholdsspiller, Oskar Buur, har været med i flere træninger og spillede også hele første halvleg i årets første testkamp mod AaB i sidste uge. AGF-cheftræner Morten Wieghorst roser den unge højre back, og fortæller, at man vil se ham meget mere an:

– Han skal ikke træne fast med os, men vi vil gerne have ham med i mange træningspas. Han er en ung mand, der også har sin uddannelse at passe. Det har jeg stor respekt for. Men vi vil have ham med i stort omfang. Så meget, det kan lade sig gøre, siger Wieghorst til jp.dk.

Wieghorst tror på, at den unge mand nok skal klare sig, selvom den mentale tilstand i modgang naturligvis er et uafklaret spørgsmål ved en ung spiller, som for øjeblikket har enorm medgang:

– En uklar størrelse for mig lige nu er hans mentalitet. Det er et vigtigt parameter i topfodbold. Umiddelbart virker han stærk mentalt, og han har hovedet skruet rigtigt på. Jeg tror på, at han kan klare modgang, og det er ret afgørende. Og han kommer til at møde modgang. Det gør vi alle. Det altafgørende er, hvordan man kommer igennem det, siger Morten Wieghorst.

Oskar Buur er trods sine 16 år rykket op på AGF’s U19-hold. Han modtog desuden før jul Martin Jørgensens talentpris som den første.