Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

Det er ingen hemmelighed at en lang række AGF-spillere har kontraktudløb i løbet af det næste år. Sportschef Jens T. Anderssons liste over spillere med kontrakt udløb er dog blevet en smule kortere over weekenden.

Først fik den talentfulde keeper Thomas Hagelskjær forlænget sin kontrakt frem til 2018, og i går blev så Stephan Petersens kontrakt forlænget frem til 2016. Således tæller Anderssons liste nu “kun” 11 spillere. Syv spillere har kontraktudløb til sommer, de resterende fire ved årsskiftet.

Sportschefen mener ikke, at situationen med så mange kontraktudløb på samme tid er optimal, men han vælger at se på de muligheder det giver ham.

– Havde jeg eller en anden arbejdet tre år i træk i en klub og pludselig havde 11-12 spillere med kontraktudløb samme år, så ville jeg nok funderer over, om man havde valgt den rette strategi. Så mange kontraktudløb er ikke noget, man stræber efter som sportschef. Men som ny sportschef kan det være en fordel. For så er der mulighed for at påvirke truppens sammensætning. Så der er en valgmulighed. Det er positivt, siger Jens Andersson til JP.dk.

En særlig situation

Situationen lige nu i AGF er speciel af flere årsager. For det første blev hele den sportslige sektor udskiftet i forbindelse med nedrykningen, og samtidig blev nogle spillere hentet ind på korte kontrakter. Det drejer sig om Darnel Situ, Andreas Laudrup og David Cortés, der alle blev tilknyttet på etårige kontrakter i sommers.

Desuden peger han på, at usikkerheden om hvorvidt AGF vil være at finde i NordicBet Ligaen eller Superligaen næste sæson er med til at gøre det hele lidt mere vanskeligt. Svenskeren hæfter sig dog ved at det, på trods af usikkerheden, har været muligt at tilknytte to interessante spillere i løbet af januar.

– I Danmark er AGF stadig en attraktiv klub. Vi har fået Morten Nordstrand og Daniel A. Pedersen. Daniel har skrevet under med os, selv om han ikke ved, om vi er i Superligaen næste sæson. Det er for mig et godt tegn, udtaler Andersson.