AGFFFF

Der er i sandhed tale om en topkamp når AGF i morgen tager imod Viborg FF på NRGi Park.  AGF kan lægge yderligere afstand til Lyngby og hente ind på Viborg FF, der omvendt kan sætte sig godt og grundigt på rækkens førsteplads med en sejr.

Nummer ét mod nummer to, begge ubesejrede i foråret og seks points forskel – Der er i den grad grund til at tage på stadion søndag eftermiddag, når AGF og Viborg FF tørner sammen.

AGF

AGF vendte torsdag aften hjem til Århus med en 2-1 sejr over HB Køge i bagagen. Det var en kamp med tempo og pres fra begge mandskaber. Men  AGF var skarpest til at få bolden det sidste stykke over stregen. Først var det Stephan Petersen der scorede på et langskud med venstrebenet midt i 1. halvleg. Lige inden pausen opfangede Mate Vatsadze en ripost og bragte AGF foran med to mål. HB Køges Brandao skabte lidt spænding i slutminutterne af opgøret, da han sparkede reduceringen i kassen.

AGF holder fast i den ene oprykningsplads og har efter 24 kampe 45 point. Lyngby på tredjepladsen, 25 kampe, 40 point, spillede fredag aften uafgjort, det betyder, at AGF med en sejr søndag kan slå et hul på otte point til sjællænderne. En sejr vil også betyde, at ‘De hvide’ kun er tre point fra Viborg.

AGF’s form i de seneste fem kampe: V-U-V-V-U

AGF’s topscorere (Top 3):

14 mål –  Mate Vatsadze

13 mål – Kim Aabech

3 mål – Stephan Petersen

Viborg FF

Viborg var seneste i kamp den 9. april, hvor viborgenserne 0-0 mod Vendsyssel. Fodsportsforeningen indtager førstepladsen i 1. Division, med 51 point for efter 24 kampe, og er ligesom AGF ubesejrede i dette forår. En af holdets profiler offensivt set er Serge Deble, der har scoret 11 mål i sæsonen og er holdets suveræne topscorer.

Viborg FF’s form i de seneste fem kampe: U-V-V-U-V

Viborgs topscorere (Top 3):

11 mål – Serge Deble

5 mål – Aleksandar Stankov

5 mål – Jeppe Curth

Indbyrdes opgør

AGF og Viborg har mødt hinanden tre gange i denne sæson: To gange i 1.division og én gang i DBU Pokalen. Viborg har vundet det to kampe i divisionen med 2-0 og 3-0, mens AGF slog de grønblusede ud af pokalturneringen med en 2-0 sejr. Vatsadze og Daniel Christensen stod for målene i den kamp.

Kigger man udelukkende på kampen i Superligaen og 1. division mellem de to mandskaber, har AGF vundet to* og tabt tre af de seneste fem kampe. Målscoreren er i AGF’s favør 5*-7.

*Den ene kamp var en skrivebordssejr på 3-0. Her er en artikel fra arkivet, der omhandler den sag.

Varm op til kampen med højdepunkter fra sejren i DBU Pokalen:


Truppen

David Cortés var oprindeligt i bruttotruppen til kampen mod HB Køge, men måtte sidde over på grund af et dårligt knæ, den spanske højre back er dog blevet meldt klar til søndagens kamp. Kasper Povlsen er også tilbage i truppen efter at have afsonet karantæne. Truppen, der består af 20 mand hvoraf to sorteres fra inden kampstart, ser således ud:

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: Oskar Buur, Alexander Juel Andersen, David Cortés, Johan Bjørdal, Darnel Situ, Nicolai Johannessen, Daniel Christensen.

Midtbane: Jens Jønsson, Kasper Povlsen, Danny Olsen, Helgi Danielsson, Kim Aabech, Stephan Petersen.

Angreb: Davit Skhirtladze, Mate Vatsadze, Morten Nordstrand, Jesper Lange, Jeppe Kjær.

Forventet startopstilling

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Kim Aabech – Danny Olsen

Stephan Petersen – Mate Vatsadze – Jesper Lange

Kampfakta

Kampen har kick off 15:30 på NRGi Park.

TV: Opgøret vises på TV3 Sport 1 med optakt fra 15:15

Dommer: Kasper Madsen.

Tag på stadion og se bold i det gode forårsvej. AGF forventer at sæsonrekorden, hvad angår tilskuere, bliver slået.