Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

Det var en lettet Morten Wieghorst, der tog imod den lokale presse efter dagens kamp mod Viborg. Han havde netop set sin indskifter, Jesper Lange, afslutte på stolpen, så Mate Vatsadze kunne prikke sit 15. mål i sæsonen i nettet til slutresultatet 1-1 mod rækkens tophold.

– Jeg har rost spillerne for at yde en fantastisk indsats på en svær dag og mod en modstander, der gjorde det svært for os, og hvor vi ikke ramte vores spil i lange perioder, og ikke udnyttede den plads, der var, og så alligevel komme tilbage og udligner. Da det blev 1-1, var det AGF, der gik efter sejren, og det er moral og styrke, at kunne hive sig selv op på en svær dag, hvor der var underskud fysisk og til tider også teknisk og taktisk, sagde Morten Wieghorst efter kampen.

Læs også: DC: Vi får ikke flow i vores spil

Han havde ikke så meget at sige om Steffen Rasmussens kluntede udspark, der gav et mål til modstanderne tidligt i kampen.

– Det er brandærgerligt, men jeg vil så sige, at Steffen redder os i et par situationer efterfølgende, så det vil jeg ikke snakke så meget om, men det er selvfølgelig ærgerligt at komme bagud til et hold, som er meget svære at bryde ned og besidder fart fremme, der kan gøre rigtig ondt, hvis man står for langt fremme. Så det gjorde det rigtigt svært, men kredit til spillerne for at blive ved, sagde AGF’s cheftræner.

11 kampe uden nederlag
Han mener ikke, spillerne får ros nok, for den gode stime holdet er inde i.

– Når nu vi står her, så burde i give holdet og spillerne lidt mere kredit i stedet for at spørge, om det er gaver fra Lyngby og Viborg. Nu er det 11 kampe i træk uden nederlag, og det skal spillerne have kredit for. Det er en fodboldklub, der kom fra 11 nederlag i træk, det skal man huske på. Ja, det er en anden række, men det er stadig et kæmpe sving, så giv dem lidt kredit. Viborg kunne have lukket kampen, men gjorde det ikke, og derfor skal spillerne have ros, sagde Morten Wieghorst, der til dagens kamp havde bænket Jesper Lange, der ellers spillede en god kamp mod HB Køge, hvor han også havde næstsidste fod på Vatsadzes mål.

– Det var af fysiske og taktiske årsager. Han gjorde det rigtig godt mod Køge og var en vigtig mand for os. Det var han også i dag fra bænken. I torsdags var det Nordstrand, der kom på banen fra bænken. Vi kan ikke spille med de samme 11 mand hver gang, og de er begge en vigtig del af spillet. Nordstrand kan nogle andre ting en Lange og omvendt, sagde Wieghorst.

Læs også: Staff: Det var en tilfældighed

Dårlig teknik brød rytmen
Mens resultatet var godkendt, så var cheftræneren til gengæld ikke tilfreds med spillet på banen.

– Vi formår ikke at udnytte den plads, der er. Ofte når bolden var bredt med Viborgs sideforskydning, så var pladsen diagonalt inde bag ved dem, og der skal vi have et større overblik til at udnytte det, tage positionerne, spille ind hvor det gør ondt på dem og komme ud på den anden side. Det gjorde vi ikke godt nok, og der manglede vi taktik og teknik. Til tider mistede vi jo bolde, der fløj til højre og venstre, og det bryder rytmen, så vi haltede en lille smule taktisk og teknisk i dag, sagde Morten Wieghorst.

Der var genvalg til Jens Jønsson og Johan Lædre Bjørdal i det centrale forsvar, men det er ikke sikkert, de to er den bedste løsning fremadrettet.

– Vi viste godt, det ville blive svært med den fart, Deble besidder. Hvis du giver ham for meget plads, så kommer du i problemer. Han er hurtigere end Bjørdal, og han er formentlig lige så hurtig som Jønsson, hvis ikke hurtigere, så det gav os lidt vanskeligheder. Vi havde snakket om ikke at give ham for meget plads, når han faldt ned i rummet foran os, men det var mere bagved os, han gav vanskeligheder. Parringen med Bjørdal og Jønsson burde i teorien være den rigtige, men jeg synes, de skabte mange problemer for os i løbet af kampen, sagde Morten Wieghorst.

Næste opgave for AGF er på udebane mod Vejle.