Foto: Samlet for Aarhus
Foto: Samlet for Aarhus

Her i foråret skriver AGFFAN.dk et fast indlæg til kampprogrammet, når AGF spiller hjemme. Herunder følger indlægget fra søndagens kamp mod Viborg.

AGF’s østlige bastion

Af Sture Sandø, skribent på AGFFAN.dk. Bosat i København.

Måske har du ikke lagt mærke til det gigantiske flag med påskriften ”AGF FANS SJÆLLAND”, måske har du stået lige bagved og forbandet det langt væk, fordi det skyggede for din udsigt i Gladsaxe, Horsens eller Brøndby.

Selv om man flytter fra Aarhus forbliver hjertet hos AGF. Sådan er det for rigtig mange, der på grund af studie, kæreste eller noget helt tredje ender med at forlade Smilets By. Nogle for altid, andre for en periode. Heldigvis findes der mange i det ganske land med et hjerte, der banker for De Hviee – ikke mindst i hovedstaden, hvor AGF Fans Sjælland holder til.

På det autentiske værtshus Skipper Bodega på Istedgade samles eksilaarhusianere for at se kampene i Jylland på storskærm, eller for at følges i flok til kampene på Sjælland. I baren hænger en signeret AGF-trøje, så man føler sig altid hjemme – også selv om man kommer på en dag, hvor AGF ikke spiller. Her møder man altid en gammel bekendt fra Aarhus, eller i hvert fald en, der kender en man har gået i gymnasiet med eller kysset på for år tilbage.

Det er, ligesom for fanklubbens vedkommende, frivillige kræfter, der sørger for, at der altid kører en bus fra Istedgade 66, når AGF spiller på Sjælland, at der er blevet lavet særlige halstørklæder broderet med ”AGF FANS SJÆLLAND” og at AGF’s direktør Jacob Nielsen kommer forbi for at holde oplæg for de sjællandske fans inden turen går til Lyngby i sæsonens sidste udekamp.

Alle disse frivillige, der er med til at gøre det til en fest når AGF spiller, kan vi med rette give et klap på skulderen. Uden dem var der ingen stemning, hverken ude eller hjemme.

Så næste gang du ser det kæmpe flag fra AGF Fans Sjælland, så ved du, at det er repræsentanterne fra AGF’s østlige bastion, der holder fanen højt i hovedstaden, og gør hvad de kan for at give holdet opbakning langt væk hjemmefra.

Kom Så De Hviee!