Mate Vatsadze

Særligt i efteråret var det et problem for AGF’s cheftræner Morten Wieghorst at finde en spiller til at dække venstrekanten. Flere er blevet prøvet på positionen, men ingen har gjort det lige så godt som topscorer Mate Vatsadze, der fortsætter med at score fra sin nye plads på kanten.

Både i kampen mod HB Køge og senest mod Viborg FF er Mate Vatsadze dukket op ved bagerste stolpe på det rigtige tidspunkt. Præcis som en angriber skal gøre det. Vatsadze er nu alene på topscorer listen i NordicBet Ligaen med 15 sæsonscoringer, og han ser ud til at have fundet sig til rette på venstrekanten, selvom han hellere vil spille inde centralt.

– Det er en udfordring. Jeg skal arbejde mere defensivt og løbe hele vejen frem og tilbage, som en midtbanespiller. Min favoritposition er som angriber, men træneren vil gerne have, at jeg spiller på kanten, og hvis holdet har brug for det, så gør jeg det. Det er ikke et stort problem, siger Mate Vatsadze til Jyllands-Posten.

Læs også: Bødlen fra Tiblisi: Ikke så vigtigt, hvem der scorer

Det har været en tid med forandringer for Vatsadze, der i januars transfervindue kunne konstatere, at han havde fået sig endnu en angrebskollega i form af Morten Nordstrand. Han har i foråret delt pladsen helt fremme med Jesper Lange, og georgieren har været skubbet ud på kanten.

AGF’s angrebstræner Flemming Povlsen har haft flere samtaler med Mate Vatsadze, og AGF-koryfæet har stor ros til angriberen for hans måde at gribe situationen an.

– Det var en svær situation for Mate, fordi han blev skubbet ud på bænken og ud på kanten. Han foretrækker at spille central angriber. Men han opfører sig ikke forkælet i denne situation. Mate har taget skeen i den rigtige hånd. Han spiller på kanten, og gør det godt for holdet. Han er kommet frem til mange afslutninger fra den position. Han har brændt chancer, men han har også været kampafgørende. Han har stillet sig i holdets tjeneste og samtidig fået noget ud af det personligt, siger Flemming Povlsen til avisen.

Mate Vatsadze har kontraktudløb ved årsskiftet og har endnu ikke hørt noget fra klubben, som han forventer vil komme med et udspil. Der er dog en del andre spillere med kontraktudløb til sommer som først skal have deres fremtid på plads. Listen tæller hele syv spillere: David Cortés, Darnel Situ, Arthur Sorin, Andreas Laudrup, Kasper Povlsen, David Devdariani og Marcus Solberg.