AGFVEJLE

Vejle Stadion danner søndag eftermiddag rammen om den traditionsrige opgør mellem Vejle Boldklub og AGF. Her får du AGFFAN.dk’s optakt til kampen.

Det begynder så småt at dufte af Superliga i Århus, men der er stadig otte runder tilbage, så der er ikke plads til at slappe af for AGF, som søndag møder formstærke Vejle Boldklub i 1. divisions 26. runde.

Vejle Boldklub

Da Vejle senest mødte AGF lå de lige over nedrykningstregen og gik til vinterpause med blot ét point til stregen. Foråret har været en helt anden historie for Vejle, der er det fjerde bedste hold i foråret med 15 point, AGF har hentet 18. Klubben har samtidigt lagt afstand til nedrykningspladserne, ni point for at være præcis,  og ser ud til at overleve i 1. division. Holdet var senest i aktion onsdag aften mod AB, hvor det blev til 1-1, vejlensernes Joan Simun Edmundsson udlignede et kvarter før tid.

Vejles form i de seneste fem kampe: U-V-T-V-U

Vejles topscorere (Top 3):

1. Andreas Albers 8 mål

2. Christian Sivebæk 4 mål

3. Viljormur Davidsen 4 mål

AGF

Sidste søndag var der lagt op til topbrag på NRGi Park, da AGF tog imod Viborg FF. Viborgenserne havde de største chancer, men det var en foræring, der bragte Viborg foran. Steffen Rasmussen sparkede på bedste Youtube manér  bolden ind på Serge Deble fra Viborg, og så trillede bolden ellers ind i et tomt mål.  Steffen Rasmussen havde dog en alligevel en aktie i at AGF fik point, da han flere gange hev store redninger frem, når Viborg kom alene igennem. Det ene point kom i hus kort før tid. Stephan Petersen drev bolden frem på midten og lagde den ud til højre, hvor Jesper Lange afsluttede. Bolden ramte fjerneste stolpe og gik ud. Heldigvis for AGF stod Mate Vatsadze klar til at sparke riposten i mål til 1-1.

Efter udgivelse: Lyngby tabte 0-2 mod Fredericia lørdag eftermiddag, AGF kan derfor med en sejr søndag skabe et hul på ni point ned til Lynby.

AGF’s form i de seneste fem kampe: U-V-U-V-V

AGF’s topscorere(Top 3):

1. Mate Vatsadze 15 mål (Han er også topscorer i 1. division)

2. Kim Aabceh 13 mål.

3. Stephan Petersen 3 mål.

Tidligere opgør

De seneste fem pointgivende kampe imellem de to hold er endt med en sejr, to uafgjort og to nederlag til AGF. Målscoreren er i disse opgør 6-4 i AGF’s favør.

De to hold har mødt hinanden to gange i denne sæson. Det første opgør blev til en Vejle sejr på 0-1, på et mål af Chrstian Sivebæk som efter en kontra chippede bolden forbi Steffen Rasmussen.

Vejle måtte tage hjem fra holdenes andet opgør på NRGi Park med et 4-0 nederlag i bagagen. Kim Aabech startede målfesten, Mate Vatsadze udbyggede føringen med et flot mål, hvor bolden blev lagt op i det fjerneste hjørne. Helgi Danielson ville også være med og gjorde det til 3-0. Målet til 4-0 var en vaskeægte perle, og en potentiel kandidat til årets mål i 1. division. Kim Aabech fik en aflevering og afsluttede første gang fra en position et stykke udenfor feltet. Bolden ramte undersiden af overliggeren og gik i mål.  Aabech sagde efterfølgende: –Jeg har lavet 30-40 mål af de mål i karrieren.

Highlights fra 4-0 sejren:

Trupnyt

Marcus Solberg er tilbage i truppen til søndangens kamp. I forhold til sidste trup sidder Darnel Situ og Athur Sorin over. Truppen er derfor på 19 mand, hvoraf en bliver sorteret fra en time før kampstart.

Truppen:

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés, Johan Lædre Bjørdal, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Nicolai Johannessen, Oskar Buur.

Midtbane: Stephan Petersen, Danny Olsen, Helgi Danielsson, Jens Jønsson, Kim Aabech, Kasper Povlsen

Angriber: Jesper Lange, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze, Morten Nordstrand, Marcus Solberg

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés – Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Kim Aabech – Danny Olsen

Stephan Petersen – Morten Nordstrand –  Mate Vatsadze

Kampfakta

Der er kick off 15:30 på Vejle Stadion.

Kampen vises på TV3 Sport 1 med optakt fra 15:00.

Kampens dommer er Sandi Putros.