Jacob Nielsen

Der er blevet sagt og skrevet meget om det away-kort som Divisionsforeningen havde tænkt sig at indføre i Superligaen fra næste sæson.  Nu kan planerne om kortet blive lagt på hylden på grund af Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen, direktør i AGF, satte ved et møde i Divisionsforeningen, der omhandlede Superligaen, en kæp i hjulet på planerne om at indføre et away-kort, siger kilder til Ekstra Bladet.

Der har før været bred enighed blandt klubberne om, at away-kortet skulle indføres, men efter mødet i går, har sagerne ændret sig.

Det er Jacob Nielsen selv, der ønskede at få away-kortet taget op på mødet. Han fremlagde de argumenter mod kortet, som kan læses på ‘nejtilawaykort.dk’ og mente angiveligt, at det ikke kunne være rigtig, at fansene skulle være bedre informeret end klubberne. Nielsen kritiserede yderligere ved mødet, at klubberne ikke er i tættere kontakt med deres fans, der har følt sig forbigået, og henviste til de store protester der har været fra fansene, deres største kundegruppe.

Brøndby, AaB, Esbjerg og FC Midtjylland bakkede efter sigende kritikken fra Jacob Nielsen op. Og sidenhen tilkendegav FCK’s direktør, at han var ligeglad om der kom et landsdækkende away-kort eller ej.

Planerne for away-kortet blev født af en politiske handleplan, hvor Divisionsforeningen, DBU og klubberne skulle se på mulighederne for et fælles adgangssystem til de danske stadions. I dag skal Divisionforeningen ifølge rygter forsøge at få accept på Christiansborg, til at kortet alligevel ikke indføres – Alt sammen muligvis på grund af Jacob Nielsen.