optakt

AGF tager søndag eftermiddag imod  bundproppen fra Brønshøj. Sjællænderne har ikke vundet en kamp i 1. division siden midten af oktober, så det er på papiret noget af en opgave der venter mod AGF, som er ubesejrede i de seneste 12 kampe.

Der er i den grad tale om to hold, der har noget at spille for søndag eftermiddag på NRGi Park. AGF ligger rigtig lunt i svinget til at nuppe den ene af de to oprykningspladser til Superligaen, mens Brønshøj snart skal have hevet nogle point hjem, hvis det ikke skal hedde 2. division efter sommerferien.

AGF

AGF var for en uges tid siden på besøg hos Vejle. Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da Andreas Albers efter små 10 minutter bragte hjemmeholdet foran. Han kastede sig ned i et indlæg og skubbede bolden ind i et frit mål. Inden pausen fik Mate Vatsadze udlignet, da han headede et godt indlæg fra David Cortés i kassen.  Anden halvleg var et kvarter gammel, da Jesper Lange efter aggressivt pres fik tilkæmpet sig bolden i venstre side og lagde bolden indover til en fremadstormende Stephan Petersen, der sparkede AGF i front. Ved 1-3 målet var Mate Vatsadze igen på spil. En fri Kim Aabech modtog en aflevering i dybden fra Daniel Christensen og var lige ved at miste bolden, men fik den prikket videre til holdets topscorer, som uden de store slinger i valsen lukkede kampen.

Resultatet betyder at AGF, på rækkens andenplads, før den 27. runde i 1. division har ni points afstand ned til Lyngby, der ligger på tredjepladsen, og 10 point til Vendsyssel, der er placeret som nummer fire. De to hold mødes lørdag eftermiddag.

AGF’s form i de seneste fem kampe: V-U-V-U-V

AGF’s topscorerliste (Top 3):

17 mål – Mate Vatsadze

13 mål – Kim Aabech

4 mål – Stephan Petersen

Brønshøj

Hvepsene fra Brønshøj fik bank, da de for en uge siden spillede på hjemmebane mod Vendsyssel. Efter en forholdsvis lige første halvleg stod der 0-1 til gæsterne, som i anden halvleg viste skarphed og scorede to mål mere, således at Brønshøj gik fra banen med et 0-3 nederlag. Før rundens kampe har Brønshøj på rækkens sidsteplads 5 point op til Fredericia, som ligger lige over stregen.

Brønshøjs form i de seneste fem kamp: T-U-T-T-U

Brønshøjs topscorerliste (Top 3):

5 mål – Andreas Granskov

4 mål – Oke Akpoveta

2 mål – Mikkel Christensen / Sebastian Dalgaard

Indbyrdes opgør

AGF og Brønshøj har mødt hinanden fire gange før, hvor der har været point på spil. AGF har vundet tre af de opgør, mens Brønshøj har hevet en enkelt sejr hjem over “De hvide”. Målscoreren er i AGF’s favør 10-3 for disse fire kampe.

I de to holds første opgør i denne sæson kørte AGF sjællænderne over fra start, i det der skulle vise sig at blive en georgisk målfest. Efter 12 minutter havde Mate Vatsadze med to mål og Davit Skhirtladze med et enkelt bragt AGF på 0-3. I anden halvleg satte de et mål mere ind hver, så Bødlen fra Tbilisi og hans landsmand kunne sammen med resten af holdet rejse hjem til Århus med en 0-5 sejr.

De to holds andet opgør i denne sæson var straks mere spændende. Kim Aabech sendte AGF i front, da han efter en kontra afsluttede fra kanten af feltet. AGF kunne dog ikke holde Brønshøj fra chancer. Oke Akpoveta udlignede for Brønshøj på et hovedstød, så de to hold gik til pausen ved resultatet 1-1. Afgørelse faldt med blot syv minutter tilbage af kampen. AGF var endnu engang i kontra, Jeppe Kjær afleverede bolden til Kim Aabech, der skulle bruge to forsøg, før han fik bolden i nettet til resultatet 1-2.

Se højdepunkter fra 0-5 sejren her:

Se højdepunkter fra 1-2 sejren her:

Trupnyt

Hverken Situ eller Kjær er med mod Brønshøj. Darnel Situ genoptræner efter en lægskade, mens Jeppe Kjær er ved at være kampklar efter en mindre skade. Sidsnævnte får kamptræning, når reserveholdet spiller mandag. Truppen mod Brønshøj ser således ud, en mand sorteres fra inden kampstart:

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés, Johan Bjørdal, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Nicolai Johannessen, Oskar Buur.

Midtbane: Stephan Petersen, Danny Olsen, Helgi Danielsson, Jens Jønsson, Kasper Povlsen

Angreb: Marcus Solberg, Morten Nordstrand, Davit Skrhitladze, Jesper Lange, Kim Aabech, Mate Vatsadze.

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés – Alexander Juel Andersen – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Kim Aabech – Danny Olsen

Stephan Petersen – Jesper Lange – Mate Vatsadze

Kampfakta

Kampen har kick off 15:30 på NRGi Park.

TV3 Sport 1 viser kampen med optakt fra 15:00.

Michael V. Jensen er kampens dommer.