Mobiltribune

En undersøgelse fra Epinion viser, at initiativet med mobiltribunen bag det ene mål til kampen mod Lyngby i efteråret var en stor succes. 

Stadiondebatten har efterhånden rullet et stykke tid, og i efteråret meldte AGF sig så selv på banen med et meget konkret bud på, hvordan stemning kan blive på Aarhus Stadion, hvis tilskuerne kommer tættere på banen. Efterfølgende har klubben bedt Epinion lave en opfølgning på projektet blandt sæsonkortholdere, tilskuere og sponsorer. Konklusionen er ikke til at tage fejl af – mobiltribunen var en succes. Det skriver AGF på klubbens hjemmeside.

Hele 98 procent af de tilstedeværende på tribunen giver i undersøgelsen udtryk for, at placeringen lige bag målet gjorde oplevelsen bedre. I alt 1.227 personer, der var til stede på stadion eller så kampen på tv har medvirket i undersøgelsen.

AGF skriver desuden, at undersøgelsen konkluderer følgende:

“Ni ud af ti af samtlige respondenter mente samtidig, at lydniveauet var højere end normalt, og der var også et overvejende flertal, der tilkendegav, at tribuner tættere på banen vil have en positiv effekt på tilskuertallet. Således mente tre ud af fire, at det var meget mere sandsynligt, at tribunerne tættere på banen vil få dem til at se AGF’s kampe i NRGi Park.

Hele 96 procent af de adspurgte gav ligeledes udtryk for, at det er en god idé at få tribunerne tættere på banen, og 92 procent fandt, at løbebanen har en negativ effekt på stemningen i NRGi Park.”

I undersøgelsen var der også mulighed for at respondenterne kunne sætte ord på deres oplevelse af den alternative tribune. Herunder følger et par af reaktionerne:

“Jeg kunne høre, når Stephan P. ramte bolden, når han tog hjørnespark. Bare det, at man er så tæt på spillerne, gør kampen så meget anderledes og intens.”

“Alene det at lyden øges, og at trykket på modstanderne dermed ikke forsvinder ud i den tomme luft, er rigtig godt.”

“Der var en fantastisk stemning blandt fansene, og det var vildt fedt med de hvide regnslag til alle tilskuerne.”

Succesen gentages allerede på torsdag, når AGF møder FC Fredericia og igen ugen efter, når HB Køge kommer på besøg. Med lidt held kan oprykningen til Superligaen blive en realitet til den tid.