rosagf

Det er forårets to mest formstærke mandskaber der mødes, når FC Roskilde torsdag aften tager imod AGF.

Der er kun ét hold, som har samlet flere point end AGF i foråret – Det er torsdagens modtander fra FC Roskilde. De har i forårets foreløbige 9 kampe samlet 22 point, ét mere end AGF.  Sjællændernes eneste nederlag i foråret var mod AGF.

FC Roskilde
FC Roskilde havde søndag eftermiddag besøg af Skive, som de ligger side om side med i tabellen. Roskildes back Kristian Geertsen var i hopla og scorede to mål, mens Nikolaj Hansen nettede en enkelt gang, således vandt FC Roskilde 3-0. Med sejren er sjællænderne oppe på 35 point, hvilket rækker til en 6. plads.

Holdets form i de seneste 5 kampe: V-V-U-V-V

Holdets topscoreliste (Top 3):
7 mål – Emil Nielsen
6 mål – Lars Brøgger Hansen
6 mål – Christian Jakobsen

AGF
AGF fik en god start på weekendens hjemmekamp mod Brønshøj. Efter et kvarter scorede Kim Aabech på akrobatisk vis med hælen efter et indlæg fra Helgi Danielsson. Efter scoringen fik Brønshøj kæmpet sig bedre med i kampen, mens århusianerne gradvist faldt i niveau hen mod pausen. Wieghorst talte med store ord i pausen, og det var tydeligt at se, da spillerne kom på banen igen.

Bare to minutter inde i halvlegen scorede Mate Vatsadze, tyve minutter efter gjorde Danny Olsen det til 3-0. Ligeså flot som Kim Aabechs mål til 1-0 var, ligeså stor var forløsning hos Morten Nordstrand, da han kunne juble over sin første scoring i halvandet år og den første for AGF.

Med 4-0 sejren har AGF nu 52 point og holder fast i andenpladsen. Vendsyssel og Lyngby er AGF’s nærmeste konkurrenter til oprykningen, der har henholdsvis 42 og 40 point.

AGF’s form i de seneste fem kampe: V-V-U-V-V

AGF’s topscoreliste (Top 3)
18 mål – Mate Vatsadze
14 mål – Kim Aabech
4 mål – Stephan Petersen

Indbyrdes opgør
AGF har mødt hinanden fire gange før, hvor der har været point på spil. I de fire opgør har AGF fået 3 sejre og spillet en enkelt kamp uafgjort, målscoreren i disse opgør er 7-2 i ’De hvides’ favør.

Det første indbyrdes opgør i denne var sæsonpræmieren der endte 2-2, efter at AGF havde været bagud med 0-2.

For en måned siden spillede de to holde deres seneste opgør, kampen så langt hen af vejen ud til at skulle ende 0-0, men i overtiden scorede Danny Olsen og så kunne AGF sætte tre point ind på kontoen. Nederlaget er indtil videre Roskildes eneste i foråret.

Højdepunkter fra 2-2 kampen:

Danny Olsens sene scoring fra 1-0 sejren.

Trupnyt
Oskar Buur er ikke med i truppen til torsdagens kamp, da han skal til eksamen. Alexander Juel Andersen er i karantæne, og Darnel Situ er forsat ikke klar til at spille. Til gengæld er Jeppe Kjær tilbage i truppen, der tæller 18 mand:

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés, Johan Bjørdal, Daniel Christensen og Nicolai Johannessen.

Midtbane: Stephan Petersen, Danny Olsen, Helgi Danielsson, Jens Jønsson, Kim Aabech og Kasper Povlsen.

Angreb: Jeppe Kjær, Jesper Lange, Mate Vatsadtze, Davit Skhirtladze, Morten Nordstrand og Marcus Solberg.

Forventet startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés- Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Danny Olsen – Helgi Danielsson

Kim Aabech

Stephan Petersen – Morten Nordstrand – Mate Vatsadze

Kampfakta
Kampen har kick off 19:00 og spilles på Roskilde Idrætspark.
TV3 Sport 1 med optakt fra 18:30.
Thomas Kurt Lo Turco er kampens dommer.