Roskilde

Det var en meget festlig, men noget utraditionel kulisse med fuld musik fra Roskilde Garden, der tog imod AGF torsdag aften i domkirkebyen. Kampen blev dog ikke nogen køn affære, men bød både på clean sheet, to AGF-mål og et rødt kort til hjemmeholdet.

Det blev en chancefattig indledning på kampen, og hvor stadionuret skulle runde 12 minutter før AGF kom frem til noget, der lignede en chance, men David Cortés’ skud fra kanten af feltet manglede præcision. Dommer Thomas Kurt Lo Turco tillod spillerne at gå til den, og det fik AGF’erne at mærke. Topscorer Mate Vatsadze var flere gange i græsset, dog uden at det førte til hverken frispark eller kort.

Lidt overraskende var det, at Morten Nordstrand, der endelig fik gang i målscoringen mod Brønshøj, måtte starte på bænken til fordel for Jeppe Kjær, der fil chancen fra start mod sin gamle klub.

Læs også: Staff: En gennemkontrolleret kamp

Efter 21 minutter kom der dog gang i kampen. Danny Olsen sendte en bold fra venstrekanten over mod bagerste stolpe, her dukkede Johan Bjørdal op og headede bolden i mål, i en situation hvor Roskilde-keeper Frederik Vang Larsen kom skidt ud og burde have pillet bolden fra nordmanden.

Efter scoringen havde Roskilde svært ved at komme frem på banen, og eneste egentlige mulighed var et hårdt skud fra Simon Richter, der gik i sidenettet. AGF havde flere halve chancer, men kun et fint skud fra Danny Olsen blev for alvor farligt. Dermed kunne AGF’erne lune sig over en fortjent 0-1-føring ved pausen.

Efter pausen fortsatte AGF dominansen. Udeholdet gav ikke noget væk og lykkedes med at pille brodden af Roskildes angreb. Til gengæld kunne Kim Aabech gøre det til 0-2 efter 52 minutter. Daniel Christensen sendte et frispark fre venstresiden ind i feltet, hvor bolden fik lov at passere over til Aabech, der kunne heade sin 15. sæsonscoring i kassen.

Læs også: Aabech: Den er sikker nu

Målet tog pusten fra hjemmeholdet, der kom i yderligere problemer da Bejram Fetai efter 66 minutter fik løftet sit ben alt for højt i en tackling. Det resulterede i et ødelagt ærme og en bloding arm på Jens Jønsson og rødt til Roskilde-angriberen.

Kampen døde noget ud efter udvisningen. AGF var naturligvis godt tilfredse med en tomålsføring, og Roskilde formåede faktisk ikke at spille sig frem til en eneste chance efter pausen. Der blev derfor aldrig tvivl om resultatet, og AGF-spillerne kunne rejse hjem med tre point efter en flot og disciplineret indsats.

Med sejren er AGF på en øjeblikkelig førsteplads med et enkelt point ned til Viborg, der har en kamp i hånden.

Fakta:

FC Roskilde – AGF 0-2 (0-1)

0-1 Johan Bjørdal ‘21

0-2 Kim Aabech ’52

Opstilling:

Steffen Rasmussen

David Cortés – Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Danny Olsen – Kim Aabech (Skhirtladze ’79)

Stephan Petersen – Mate Vatsadze (Lange 87′) – Jeppe Kjær (Nordstrand ’71)

Tilskuere: 2.152.

Dommer: Thomas Kurt Lo Turco.