agfHBk

Efter 14 kampe som ubesejrede tabte AGF i torsdags mod Fredericia. Tirsdag aften har holdet muligheden for at rejse sig, når HB Køge kommer på besøg. Her har du vores optakt til kampen.

AGF er tæt på kunne sikre sig oprykning, mens HB Køge er ved at have solid afstand til nedrykningsstregen. De to hold mødes tirsdag aften på NRGi Park i 1. Divisions 30. runde.

AGF

Det blev aldrig den fest, der var lagt op til, da AGF i torsdags havde besøg af Peter Sørensen og FC Fredericia. AGF dominerede, var klart mest på bolden og styrede det meste af af kampen. Men Fredericia var bedst på et punkt, de kunne lave mål. Efter 38 minutter bragte Anders Hostrup gæsterne på 0-1, der også blev kampens resultat.

AGF er efter 29. Runde stadig nummer to i rækken, men sejre til Lyngby og Vendsyssel i weekenden betyder, at ‘de hviee’ nu har 9 point til de to hold med fire kampe tilbage. Både Vendsyssel og Lyngby spiller onsdag.

Nuværende stilling i toppen af 1. division.

KampeVUTMålPoint
1. Viborg291612141-1660
2. AGF29167650-2655
3. Lyngby29137943-3146
4. Vendsyssel291210733-2146

Form: T-V-V-V-U

AGF’s topscorerliste (Top 3):

18 mål – Mate Vatsadze

15 mål – Kim Aabech

4 mål – StephanPetersen

HB Køge

Køge kommer ligesom AGF til kamp tirsdag med et 1-0 nederlag i bagagen. Torsdag aften var sjællænderne på besøg i Vejle, hvor holdet et kvarter før tid kunne se hjemmeholdets Paul Onuachu scorer det afgørende mål.

HB Køge har efter 29 runder 34 point, hvilket betyder at afstanden til nedrykningsstregen er otte point.

Form: T-T-U-U-V

HB Køges topscorerliste (Top 3):

8 mål – Bruninho

6 mål – Brandao

2 mål – Philip Zinckernagel, Alexander Ludwig 0gSylvester Seeger-Hansen.

Indbyrdes opgør

I de seneste fem kampe imellem de to hold er AGF gået fra banen med en sejr fire gange, imens et enkelt af opgørene er endt uafgjort. Målscoreren for disse kampe er 9-2 i AGF’s favør.

SEAS-NVE Park, som Køges stadion så mundret hedder, har lagt græs til de to holds hidtidige møder i denne sæson. Det første opgør i starten af sæsonen endte 0-0 . Tidligere på foråret var det AGF, der trak det længste strå. Stephan Petersen og Mate Vatsadze sørgede for, at AGF var foran 2-0 ved pausen. Efter 86 minutter reducerede Brandao for HB Køge, men der faldt ikke flere mål i den kamp.

Højdepunkter fra 1-2 sejren i april:

 Trupnyt

Der er genvalg til samtlige 20 spillere som var udtaget til kampen mod FC Fredericia. To skal sorteres fra inden kampstart.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés, Johan Lædre Bjørdal, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Nicolai Johannessen og  Oskar Buur.

Midtbane: Stephan Petersen, Helgi Danielsson, Jens Jønsson, Kim Aabech og Kasper Povlsen.

Angreb: Jeppe Kjær, Danny Olsen, Jesper Lange, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze, Morten Nordstrand, Marcus Solberg

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés – Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Kim Aabech – Danny Olsen

Stephan Petersen – Mate Vatsadze – Jesper Lange

Kamp-information

Kampen spilles på NRGi Park, der er kick off 18:30.

TV3 Sport 1 viser opgøret.

Benjamin Willaume-Jantzen er kampens dommer.