Skiagf

Lørdag eftermiddag kan AGF spille sig tilbage i Superligaen, når de på udebane møder Skive. Her er vores optakt til kampen.

Én sejr. Det er alt AGF mangler for at komme tilbage i Superligaen.  Modstanderne fra Skive har knap så meget at kæmpe for.

Skive IK

Onsdag aften var Skive på besøg hos topholdet fra Viborg, der har sikret sig oprykning. Det var Skibonitterne der kom bedst fra start, da Nicolas Bøgild allerede efter to minutter gjorde det til 0-1. Inden pausen havde Viborg dog bragt sig tilbage i kampen på et mål Aleksandar Stankov. Kampen endte 1-1. Med det ene point er Skive nu matematisk ude af nedrykningskampen. Samtidigt kan holdet maksimalt nå op på en femteplads.

Form : U-U-U-T-U

Topscorerliste (top 3):

9 mål – Mikkel Jespersen

6 mål – Nicolas BøgildAG

5 mål – Jesper Henriksen

AGF

AGF bød tirsdag aften HB Køge op til dans i på NRGi Park, hvor de hviee kun har hentet 21 point i 16 kampe. Århusianerne fik heller ikke det maksimale ud af kampen denne aften.  Efter 23 minutter scorede brasilianske Bruninho for HB Køge, der holdt føringen halvlegen ud. Danny Olsen fik dog jublen til at bryde ud på mobiltribunen og det meste af stadion, da han seks minutter inde i 2. halvleg sparkede fra omtrent 30 meter og scorede til 1-1. Med det ene point har AGF nu samlet 56 af slagsen.  Det er syv mere end Vendsyssel og Lyngby med tre kampe tilbage. Det betyder, at århusianerne med en sejr lørdag er endegyldigt i Superligaen fra næste sæson.

Form: U-T-V-V-U

Topscorerliste (Top 3)

18 mål – Mate Vatsadze

15 mål – Kim Aabech

4 mål – Stephan Petersen  og Danny Olsen.

Indbyrdes opgør

AGF og HB Køge har mødt hinanden fire gange før, hvor der har været point på spil. Det har resulteret i to uafgjorte resultater og to sejre til AGF med en sammenlagt målscorer på 5-2 til de hviee.

De to føromtalte uafgjorte resultater er begge kommet i denne sæson. Det første opgør tilbage i oktober blev en nulløsning.

I det andet opgør var AGF på dybt vand ved pausen.  Tidligere AGF’er Danilo Arrieta bragte Skive foran på hovestød efter fem minutter. Da stadionuret havde rundet den første halve time dirigerede Alexander Juel Andersen uheldigt bolden i eget net, så AGF var nede med to ved pausen. Det resultat lavede Kim Aabech og Mate Vatsadze om på i anden halvleg, hvor de sparkede en bold i kassen hver.

0-0 kampen:

2-2 kampen:

Trupnyt

Morten Wieghorst har udtaget 20-mand til kampen mod Skive, hvor der er en enkelt ændring i forhold til kampen mod HB Køge. Stephan Petersen må sidde over med en skade, i stedet er Malthe Overgaard udtaget, det betyder at truppen ser således ud. To mand sorteres fra inden kampstart:

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes

Forsvar:  Oskar Buur, Nicolai Johannessen, Daniel Christensen, Alexander Juel Andersen, Johan Lædre Bjørdal og David Cortés.

Midtbane: Kasper Povlsen, Malthe Dahl Overgaard, Kim Aabech, Jens Jønsson,Helgi Danielsson og Danny Olsen.

Angreb: Morten Nordstrand, Marcus Solberg, Davit Skhirtladze, Mate Vatsadze, Jesper Lange og Jeppe Kjær.

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés – Johan Bjørdal – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Helgi Danielsson

Kim Aabech – Danny Olsen

Oskar Buur – Morten Nordstrand – Mate Vatsadze

Kampfakta

Kampen har kick off 16:30 på Spar Nord Arena i Skive.

TV3 Sport 1 viser kampen.

Chris Johansen er kampens dommer.