Morten_Wieghorst_AGF--2

Lettelsen er til at spore hos alle i AGF, efter at oprykningen til Superligaen i går blev en realitet. Oprykningen er dog fra flere sider forsøgt udlagt som et Lyngby-kollaps – noget cheftræner Morten Wieghorst slet ikke er enig i.

I efteråret så særdeles sort ud for AGF. Inden skæbnekampen mod Lyngby i Aarhus den 23. november, Martin Jørgensens sidste på hjemmebane, havde AGF 15 point op til de kongeblå og oprykning. Efter 1-1-kampen mod Skive kunne man dog konstatere, at AGF blot havde tabt en enkelt ud af de seneste 17 kampe. Derfor ville oprykningen blive en realitet to runder før tid, hvis både Vendsyssel og Lyngby satte point til i deres kampe, og det gjorde de som bekendt.

– Der er nogen, der gerne vil sige, at det er Lyngby der har smidt det væk, men jeg synes, at vores spillere fortjener noget anerkendelse for den stime, de har leveret. Der er tale om 17 kampe, hvor vi kun har tabt én. Der er selvfølgelig mange faktor der spiller ind, men det kræver altså noget mental stabilitet at sætte sådan en stime sammen, siger cheftræneren til Århus Stiftstidende.

Læs også: Jacob Nielsen: Forløsning er det rette udtryk

Men én ting er at oprykningen nu er sikret. Blikket vendes nu fremad i klubben, hvor man gerne vil være mere end et elevatorhold. Wieghorst vil dog samtidig gerne dvæle lidt ved succes som oprykningen er udtryk for.

– Vi er nødt til at skulle ud og forstærke os. Det kan de fleste, der har fulgt med se. I dag skal vi dog glæde os over det arbejde, der er blevet lavet i klubben indtil nu. Aarhus er tilbage i Superligaen og det var et vigtig delmål for AGF at komme tilbage. Alle ved, at det er hårdt ved økonomien, når man rykker ud. Så det er vigtigt at komme tilbage. Det stopper dog ikke her. Vi har stadig et stort arbejde foran os, siger træneren.

Læs også: Oprykningen set fra Twitter