Jens+Andersson

AGF’s nye sportschef, Jens Andersson, ser ud til at få et meget travlt transfervindue i AGF. Derfor er han også glad for de to uger ekstra, som den tidlige oprykning har givet til den travle tid, han går i møde.

AGFFAN tog en snak med sportschefen efter onsdagens træning på Fredensvang, hvor det ikke var til at se, at AGF allerede er rykket op. Der blev trænet hårdt i næsten to timer, hvor pasnings- og afslutningsøvelser var i fokus.

Nu begynder det hårde arbejde for dig?

– Det ved jeg ikke, om jeg synes. Det har været hårdt arbejde hele foråret, men det der er fint nu er, at vi kender forudsætningerne for det næste år, så det er positivt, sagde Jens Andersson.

Lars Fournais sagde i går, at det godt kan være i omegnen af 5-7 spillere, der skal hentes ind. Er det de tal i arbejder med?

– Det er muligt. Det kan også blive flere eller færre. Jeg vil ikke sætte et antal på. Vi ved, at der er syv kontraktudløb, og så findes der også en blind side i et transfervindue, hvor spillere, der er på kontrakt i længere tid, også kan få tilbud udefra. For mig handler det om at finde spillere med den rette kvalitet til AGF.

Hvor langt er i med evalueringen af den nuværende trup, og hvem i gerne vil beholde?

–  Det er et arbejde, der foregår hele tiden. Morten og jeg snakker hver uge om truppen, så det er et arbejde, der foregår hele året og ikke nu op til et transfervindue.

Kommer vi til at se jer give transferpenge eller kan der også blive tale om lejekontrakter?

– Det vigtigste for os er at blive i Superligaen. Vi står foran et vindue, hvor vi ved, der skal være stor udskiftning, og vil vil forstærke holdet, derfor kan man både komme til at se, vi tager spillere ind på længere kontrakter, nogle på kortere kontrakter, og der kan også komme spillere på lånekontrakter, hvis det er det, vi synes, vi har brug for her og nu. det er ikke optimalt for en klub over længere tid, men i den her situation, tror jeg, vi kommer til at leje nogle spillere også.

Hvor tæt er i på at præsentere en spiller?

– Det er ganske tæt, sagde Jens Anderson med et smil.