lynagf

Der er topkamp i 1. division, uden så meget på spil, når AGF her til eftermiddag spiller mod Lyngby. Her har du vores optakt til kampen.

 

Lyngby

Lyngbys seneste kamp var mod Vejle, hvor holdet var tvunget til at vinde, hvis håbet om oprykning skulle holdes i live. Vejle kom bedst fra start da Paul Onuachu efter et kvarter scorede til 1-0. Kort før pausen udlignede Bror Blume for Lyngby. Men fire minutter før tid slukkede Edmundsson Lyngbys drømme om oprykning, da han scorede til 2-1, kort efter blev han udvist.

Form i seneste fem: T-V-V-V-T

Topscorerliste, Top 3:

12 mål – David Boysen

8 mål – Patrick Mortensen

6 mål – Frederik Gytkjær

AGF

AGF kunne med en sejr over Skive sidste lørdag selv, matematisk, sikre sig oprykning. Men det ville ikke blive nogen walk over, da holdene to gange før i denne sæson har spillet uafgjort. Efter et kvarters tid scorede Kim Aabech til 1-0 efter flot forarbejde af David Skhirtladze. Han var en af flere ændringer i startopstillingen, hvor Oskar Buur blandt andet spillede højre kant. AGF havde kurs direkte mod Superligaen. Et kvarter inde i anden halvleg kanonerede Skives John Dyring bolden op i hjørnet fra distancen, endda i modvind, uden nogen som helst chance for Steffen Rasmussen. Med 1-1 var AGF ikke matematisk sikre på at rykke op. Resultaterne de næste par dage flaskede sig dog sådan, at AGF er tilbage i landets bedste række.

Form i seneste fem: U-U-T-V-V

Topscorerliste, Top 3:

18 mål – Mate Vatsadze

16 mål – Kim Aabech

4 mål – Danny Olsen og Stephan Petersen.

Indbyrdes opgør

I de seneste fem indbyrdes kampe med point på spil har AGF vundet tre, mens det er blevet til en enkelt uafgjort og en sejr til Lyngby. Målscoreren for disse kampe er i AGF’s favør 8-6.

De to hold har en sejr hver i sæsonens indbyrdes opgør.  I deres første kamp tilbage i oktober var det sjællænderne, der trak det længste strå. Med fem minutter tilbage af kampen stod der 2-2 på måltavlen, men Helgi Danielsson lavede uheldigvis, for AGF, selvmål.

Det andet opgør er straks mere mindeværdigt, set med hvide briller. Til kampen fik mobiltribunerne debut, og samtidig var det Martin Jørgensens sidste hjemmekamp som aktiv spiller. Kim Aabech sørgede for at der også resultatmæssigt blevet taget en god afsked med AGF-legenden, da han  scorede kampen enlige mål efter 68 minutter.

Trupnyt

Morten Wieghorst trup til kampen tæller 19 spillere, hvoraf  to har mulighed for debut. Det gælder U19-spillerne  Malthe Dahl Overgaard og Michael Zacho. Stephan Petersen er forsat ude med en knæskade, Darnel Situ bliver heller ikke klar til kampen og Helgi Danielsson spares. Truppen ser derfor således ud(en mand skal sorteres fra inden kampstart):

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés, Johan Bjørdal, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Nicolai Johannessen, Oskar Buur,

Midtbane: Danny Olsen, Jens Jønsson, Kim Aabech, Kasper Povlsen, Malthe Dahl Overgaard, Michael Zacho.

Angreb: Jeppe Kjær, Jesper Lange, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze, Morten Nordstrand.

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

David Cortés – Alexander Juel Andersen – Johan Bjørdal – Daniel Christensen

Kasper Povlsen – Jens Jønsson

Kim Aabech

Oskar Buur – Mate Vatsadze – David Skhirtladze

Kampfakta

Der er kick off på Lyngby Stadion 16:00.

Kampen kan ses på TV3 Sport 1 med optakt fra 15:30