AGFAB

Det er blevet tid til sæsonens sidste kamp. AGF har nået sæsonmålet og er tilbage i landets bedste række. Lørdag møder de AB, der til det sidste kæmper for at blive i 1. division. Her har du vores optakt til kampen. 

Skal lørdagens modstander fra AB have en chance for at blive i landets næstbedste række, kræver det en sejr over AGF, som er sikret oprykning. Derudover skal Peter Sørensens FC Fredericia tabe point til HB Køge. Så akademikerne har klart mest at spille for. De hviee skylder dog efterhånden at levere på hjemmebane, hvor det kun er blevet til 5 sejre  i 16 kampe i denne sæson. Så lidt motivation burde der være at finde.

AB

I forrige runde stod AB for alvor kniven for struben, en sejr var mere eller mindre påkrævet. Det så ikke ud til at skulle blive nemt at hive de livsvigtige point i hus på Gladsaxe Stadion, hvor Vendsyssel var på besøg. Men de gjorde det. Først var det Simon Bræmer, som efter blot fem minutter bragte hjemmeholdet i front. Et kvarter inde i anden halvleg var Kristian Uth manden, der scorede til slutresultatet 2-0. Da Fredericia samtidigt tabte point til, ved at spille 2-2 mod Skive, kan AB holde liv i håbet om at spille 1. division næste sæson. Men det vil kræve en sejr over AGF og et nederlag til Fredericia.

PlaceringKlubKampeVundetUafgjortTabtMålscorerPoint
10.Fredericia3261511 – 1233
11.AB328816 – 2432
12.Brønshøj3231415 -25 23

Form: V-V-T-T-U

Topscorerliste (Top 3): 6 mål – Simon Bræmer, 5 mål – Linus R. Olsson, 5 mål – Nichlas Rohde.

AGF

AGF gik ind til forrige uges topkamp mod Lyngby, var oprykningen allerede sikret få dage inden, da selvsamme Lyngby ikke formåede at vinde deres kamp. Dermed var det to holds indbyrdes opgør objektivt set lidt ligegyldigt, men det var ikke til at se på banen.

Målkongen Mate, med efternavnet Vatsadze, fik en lang bold at løbe på efter 25 minutter. Georgieren holdt forsvarspilleren væk og sendte elegant bolden forbi målmanden og ind i netmaskerne, 0-1 på måltavlen. Med målet slår Mate Vatsadze sin titel som topscorer i 1. division fast, medmindre spillerne bag ham går målamok i sidste runde. 19 scoringer har georgieren stået for.

Scorer han mere end et mål mod AB, er han den første AGF-spiller til at score mere end 20 mål i en sæson siden 1962, hvor Henning Enoksen scorede 24 kasser.  Thomas Thorninger og Peter Graulund er dem, der har været tættest på med 20 scoringer hver. Så der ligger en lille plads i AGF’s statistik historiebøger og venter på Vatsadze.

Tilbage til kampen. Lyngby udlignede på et strafespark, begået af Bjørdal, som mange mente var alt for hårdt dømt. Frederik Gytkjær sparkede den ind fra 11-meter-pletten. AGF’s norske forsvarsklippe gjorde dog skaden god igen, da han 38 sekunder inde i anden halvleg headede AGF på 1-2. Men de hviee fik ikke lov at tage de 3 point med hjem til Aarhus. Frederik Gytkjær scorede til 2-2 med en halv time tilbage af kampen. Viborg vandt deres kamp, og dermed kan AGF ikke nå førstepladsen i sidste runde og har derfor stort set kun æren at kæmpe for mod AB.

Form: U-U-U-T-V

AGF’s Målscorere i sæson 14/15:

19 mål Mate Vatsadze

16 mål Kim Aabech

4 mål Danny Olsen og  Stephan Petersen

2 mål Davit Skhirtladze og Johan Bjørdal

1 mål Jesper Lange, Helgi Danielsson, Daniel Christensen, Morten Nordstrand og Martin Jørgensen.

Indbyrdes opgør

AGF har et godt tag på AB og har vundet de seneste fem indbyrdes opgør med en samlet målscorer på 14-5.

De holds første møde i denne sæson blev en ren afklapsning af akademikerne. De kom godt nok bedste fra start med en scoring efter 3 minutter. Men to minutter efter udlignede Kim Aabech med sit første mål i den hvide trøje. Et selvmål, to mål fra Mate Vatsadze og en scoring fra Stephan Petersen gjorde at måltavlen på Gladsaxe Stadion viste 1-5, da dommeren fløjtede af. Det andet opgør var en mere lige affære resultatmæssigt. Der var kun tolv minutter tilbage af kampen, da Kim Aabech scorede det opgørs enlige mål.

Trupnyt

AGF må til kampen undvære Danny Olsen, Helgi Danielsson og Stephan Petersen der er ude med skader.  Jens Jønsson er tilbage i truppen, efter at han sad over mod Lyngby. Der er desuden blevet genvalg til Malthe Overgaard far U19 holdet. En mad sorteres fra inden kampen.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: David Cortés*, Johan Bjørdal, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Nicolai Johannessen, Athur Sorin* og Oskar Buur.

Midtbane: Jens Jønsson, Kim Aabech, Malthe Overgaard, Kasper Povlsen*.

Angreb: Jeppe Kjær, Jesper Lange, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze, Morten Nordstrand og Marcus Solberg*

*= Spiller deres sidste kamp for AGF.

 

Mulig startopstilling

Det er svært at spå om, hvem Morten Wieghorst stiller med fra start mod AB. Der er både mulighed for at prøve unge kræfter af, men samtidigt vil det også være vigtigt at sætte et ordentlig punktum for sæsonen og måske stille med et mere erfarent hold. Her er skribentens gæt, for det er virkelig et gæt denne gang.

Steffen Rasmussen

David Cortés – Alexander Juel Andersen – Johan Bjørdal – Daniel Christensen

Kasper Povlsen – Jens Jønsson

Kim Aabech

Oskar Buur – Mate Vatsadze – Davit Skhirtladze

Kampinformation

-Kampen har, ligesom alle kampe i 1. division lørdag, kick off 16:00.

-Kan du ikke være på stadion kan kampen følges på TV3 Sport 1 med optakt fra 15:30.

-Morten Krogh er kampens dommer. På linjerne har han Jacob Højrup Vendelbo og Derya Oguz.

-AGF har arrangerer oprykningsfest med en masse på programmet. Den kan du læse mere om på AGF’s hjemmeside.

TAK til…

AGF siger efter kampen farvel til i hvert fald syv spillere, dem kan du læse om i ‘Følg AGF’s transfervindue’