AGF-Tifo

Et veloplagt publikum ventede, da AGF i dag fik besøg af AB. Et AB hold som spillede for overlevelse i ligaen, kunne dog ikke stille meget op mod en sprudlende AGF offensiv, som sikrede en hjemmesejr på 5-3. 

Da kampen var 23 minutter gammel, sendte Kim Aabech med en perfekt dybdebold Morten Nordstrand alene igennem. Nordstrand takkede ved sikkert at sparke bolden i nettet til venstre for en chanceløs Jannick Storch i AB-målet.

Og så gik det ellers stærkt. 39 minutter var spillet, da føringen blev fordoblet. Davit Skhirtladze modtog bolden i AGF’s venstreside, og med lidt hjælp fra Jannich Storch, kunne han se bolden gå ind til 2-0.

Fem minutter senere var Skhirtladze endnu engang involveret i et mål. Denne gang med et indlæg fra sin venstrekant. Bolden endte bagest i feltet, hvor Kim Aabech med et hovedstod lagde den til rette for Mate Vatsadze. Bødlen fra Georgien kvitterede og bankede med en halvflugter kuglen ind til 3-0. Et smukt mål fra en veloplagt AGF-offensiv.

Kim Aabech ville også selv være med. Kun et minut senere fik han bolden af indskiftede Malte Dahl Overgaard. Aabech træk ind i banen og placerede den flot i det lange hjørne. Aabechs 17. sæsonmål og 4-0 til de hviie. Dermed kunne AB allerede ved pause konstatere, at det efter ferien står på 2. division i Gladsaxe.

Dårligt var anden halvleg føjtet igang, før AB’s Nicklas Rohde satte en dæmper på stemningen. AGF defensiven fik sig en blunder, og Steffen Rasmussen kunne intet stille op, da Rohde reducerede til 4-1. Efter 69 minutter gentog historien sig. Thomas Wiil-Andersen udnyttede et defesivt koks, og reducerede til 4-2 efter en god AB preiode.

Hjemmeholdet skulle bruge noget tid til at finde sig selv. Wieghorst sendte altid energiske Jesper lange på banen, og også han sluttede foråret af med en scoring. Lange headede bolden i en bue over AB keeperen efter spektakulært soloopspil.

I en chancerig afslutning på kampen lykkedes det AB, at reducere til 5-3 inden dommer, Morten Krogh, fløjtede for sidste gang.

Kampfakta

Opstilling: Steffen Rasmussen, Oskar Buur, Alexander Juel Andersen, Johan Bjørdal, Daniel Christensen, Kasper Povlsen, Jens Jønsson (’31 Malte Dahl Overgaard), Morten Nordstrand (’73 Jesper Lange), Kim Aabech, Mate Vatsadze, Davit Skhirtladze (’70 David Cortes).

Mål
’23 Morten Nordstrand (1-0)
’39 Davit Skhirtladze (2-0)
’45 Mate Vatsadze (3-0)
’45+ Kim Aabech (4-0)
’47 Nicklas Rohde (4-1)
’69 Thomas Wiil-Andersen (4-2)
’83 Jesper Lange (5-2)
’87 AB (5-3)

Advarsler
AGF:
AB: ’30 Oskar Tranberg, ’62 Rasmus Hansen, ’82 Andreas Moos.

Tilskuertal
6671