Football - Swansea City v Blackpool Pre Season Friendly - Liberty Stadium - 7/8/12 Swansea City manager Michael Laudrup Mandatory Credit: Action Images / Adam Holt Livepic
Football – Swansea City v Blackpool Pre Season Friendly – Liberty Stadium – 7/8/12 Swansea City manager Michael Laudrup Mandatory Credit: Action Images / Adam Holt Livepic

Michael Laudrup har fulgt den danske 1. division tæt i denne sæson, hvor hans gode ven, Morten Wieghorst, har stået i spidsen for AGF, og hans søn Andreas Laudrup har spillet i klubben. Det blev desværre ikke til så mange kampe for Andreas Laudrup, inden han måtte stoppe karrieren med en ledbetændelsessygdom.

– AGF er jo en speciel historie i dansk fodbold. Med op- og nedture, specielt nedture de seneste år. Nu er de tilbage igen, og det var jo et must og et pres, som har været svært for Morten Wieghorst og spillerne at leve med. Kun ét resultat tæller. For det er ikke nemt, når man kommer ned. Dem, du møder, de vil klappe til dig, slå det ’store’ hold. Heldigvis for AGF havde Lyngby en meget skidt start på foråret, og nu kommer så næste etape, som bliver svær på en anden måde, siger Michael Laudrup til Århus Stiftstidende.

Han mener, AGF skal arbejde med selvforståelsen, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at etablere sig i den bedre halvdel af Superligaen.

– Jeg tror, at den næste udfordring bliver, hvordan man ser sig selv i de kommende sæsoner. Vil AGF se sig selv som oprykker, hvor det handler om at finde fodfæste i Superligaen, eller vil man sige ’så, nu er vi tilbage, det skal nok gå’. Det er det store spørgsmål.